賽馬世界

標題: 解放軍出城了
新水星
虛擬馬主

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   07-08年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (盃賽組別)  
UID 2204
精華 0
積分 195
帖子 5890
港元 8068 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 2/1/2006
來自 烏托邦

QUOTE:
原帖由 雄心威龍 於 4/10/2014 01:16 AM 發表
某些媒體已經被利益份子騎劫
大陸部分傳媒同蘋果其實係兩種極端
活動變質與否我唔知,但我敢肯定政客的心思同目的與學生們真正的诉求有好大唔同

其實中共和飯民的利益冇大部分人想像中咁大分別
好明顯兩者都想個運動散

HK:發財先鋒(紐)、龍船狀元(愛)、(嘉應傳承(愛))、(安騁(美))、摩界(紐)、智取神駒(智)、大至尊(愛)
JRA:Hayayakko(夏威夷王),Mama Cocha(黑船),Hyams Beach(Drefong),Kalpa(滿樂時),Amante Bianco(Henny Hughes)
頂部
poiuy
版主
醬醬,阿7ki7ki棒棒醬醬

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2288
精華 0
積分 947
帖子 25003
港元 9418 萬
存款 10 萬
聲望 654
閱讀權限 100
註冊 10/1/2006

QUOTE:
原帖由 新水星 於 4/10/2014 07:04 AM 發表

其實中共和飯民的利益冇大部分人想像中咁大分別
好明顯兩者都想個運動散

對中共黎講真係冇乜所謂

臣本 DJ, 打碟於澀谷
頂部
keywinner
活躍會員

UID 4569
精華 0
積分 0
帖子 6031
港元 200 萬
存款 200 萬
聲望 20
閱讀權限 10
註冊 1/5/2008
真係開始發生衝突, 又打又鬧la

咁大班人聚集, 點都係有一定危險, 真係遲早搞到大混亂, 流血衝突

政府我諗真係要諗下計做野, 最起碼唔好俾咁多人聚集係同一處地方

咁多人, 一有起事上黎, 警方又難控制場面, 打鬥係上黎真係唔知會點亂法, 有d可能係無辜受害者
現在又話俾d乜反佔中, 黑道出黎趁機搞亂

學聯果班又係, 又話對話現在又擱置, 真係你估乜都你地話晒事咩
你地d熱誠堅持抗爭訴求出發點係好, 但唔該唔好太自以為是, 以為自己諗既野想法就一定是對
你地d諗法根本就太單方面, 完全唔夠全面

就你地所要求的兩點訴求, 其實根本就無可能會成事
689就一定唔會落台, 要中共改人大決定, 更加無可能實現

再直接d講, 要香港有真普選, 根本就係無可能發生既事

咁講你地仲有冇決心繼續留係度靜坐, 你地想爭取d野, 我同你地講, 係要有犠牲先有可能爭取到的
流血, 斷手斷腳或者傷亡
當那情況出現時, 你地承唔受承受得住??

就連警察用tear gas, 拎支警棍出黎都話人過度使用暴力, 到真係有傷亡果時, 我真係唔知你地點算
如果你地經深思熟慮過之後, 真係有決心繼續抗爭落去的話, 我會繼續支持, 但請做足心理準備

阿爺就食住花生唔會理ga la, 香港政府基本現在都係儘量克制之中
中共要武力清場的話根本在乎你果10幾萬人, 政府都明白在場好多人士根本就搞唔清當前的情況, 基本唔會輕舉妄動

佔中既人士真係唔該早d散la.....一係就改變下方式繼續活動
起碼令香港回復正常先, 唔好再繼續癱瘓呢度果度la

頂部
keywinner
活躍會員

UID 4569
精華 0
積分 0
帖子 6031
港元 200 萬
存款 200 萬
聲望 20
閱讀權限 10
註冊 1/5/2008

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 3/10/2014 11:56 AM 發表
其實 共產 同 民主制度係冇抵觸
係共產"黨" ge 問題姐

北歐果幾件最民主 ge 國家, 其實佢地非常共產
香港最共產果件政客 係 長毛

而有民主制度又唔適度共產 人民一樣好大獲

有公民 ...

yes, 制度都係得個名
人民素質, 民智決定一切

就當香港真係有普選, 你睇下現在班年輕人d諗野方式, 睇下果隻痴蜂
將來如果俾呢d人做特首管理香港, 香港又真係會好咩

不過佢地年輕, 易受人煽動, 好多時都係憑一股熱血去做事,
有好多野佢地現時唔明, 但等佢地大過d, 成熟d, 諗野諗得深入d, 自然會明白
我地體諒佢地年幼不懂事
頂部
keywinner
活躍會員

UID 4569
精華 0
積分 0
帖子 6031
港元 200 萬
存款 200 萬
聲望 20
閱讀權限 10
註冊 1/5/2008

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 3/10/2014 03:47 PM 發表
狗到呢....利用完牙, 一刀刀桶落去啊
早2日又唔見你毒果咁報導法

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20141003/52973573

假期後第一個工作天,示威者堵塞政府總部一條上班通道,令部份職員不滿 ...

又係呢d政治手段
先搞煽動發起運動,
然後利用人
等到目的達到, 就玩縮沙, 推卸責任
再從另外其他方面推翻, 抨擊運動

所以我由細至大都好憎政治呢樣野, 太黑暗了
頂部
keywinner
活躍會員

UID 4569
精華 0
積分 0
帖子 6031
港元 200 萬
存款 200 萬
聲望 20
閱讀權限 10
註冊 1/5/2008

QUOTE:
原帖由 雄心威龍 於 4/10/2014 01:16 AM 發表
某些媒體已經被利益份子騎劫
大陸部分傳媒同蘋果其實係兩種極端
活動變質與否我唔知,但我敢肯定政客的心思同目的與學生們真正的诉求有好大唔同

所以如果係拉既, 打擊既, 開槍既
唔該拉班肇事者, 搞屎政棍先

班學生就根本被利用, 個個企晒係前線, 有乜事就首當其衝班學生食晒先
我諗呢點全世界都知, 唔係政府點會俾你地班友玩咁耐
中央果邊如果真係忍唔住手, 遭殃既只會係一班有真正的訴求的學生們

頂部
雄心威龍 (JRA圍威喂團Zain)
虛擬馬主

UID 7289
精華 1
積分 0
帖子 22771
港元 732 萬
存款 10 萬
聲望 13
閱讀權限 20
註冊 3/10/2012
來自 慧星劍=螢火蟲=Agnes
回復 #246 keywinner 的帖子

存在即是合理。至少在我個人角度,我極不贊成雙方用暴力手段解決問題,更加反感部分利益份子打着正義維權的旗號鼓動青年造反,根本損害的只有普通市民的利益

短期佔中呼籲改革當然係好事,但利益份子是否會只满足於現狀?

利益份子唯恐天下不亂,食花生者,從中牟利者絕不在少數,佢地只不過係利用傳媒手段發布煽動性言論,破坏社會正常秩序,以達到他們不可告人的目的罷了。俾呢種人管理香港,真係可以達成所謂的民主?更有部分生活不如意的糞青將所有生活中的不如意發泄在政府身上,從來不會檢討自己的不足之處,一味將自身的失敗歸咎於政府,盲目煽動有志青年,呢d人同紅卫兵有何區別?

可憐一批真正有志青年被呢d人利用

玩一人多號就算,仲要厚顏無恥叫班同團幫你一齊玩圍威喂,玩個網遊玩到咁無品,都真係幾佩服。
David同馬俠,身為版主,幫親不幫理;Zain團其他幾個圍威喂仲玩到咁撚高興,佩服!恥與你地為伍,從此退出RW。
最後,感謝RW真誠幫助過小弟的版友們,有緣將來再會。此號就此永不登錄。
頂部
keywinner
活躍會員

UID 4569
精華 0
積分 0
帖子 6031
港元 200 萬
存款 200 萬
聲望 20
閱讀權限 10
註冊 1/5/2008
回復 #247 雄心威龍 的帖子

未去到最壞情況都應該唔駛使用到暴力武力清場

搞到咁咪又係CY造成, 一開始用乜鬼胡椒噴霧呢~~~

初頭人又唔係話特別多, 差人又帶晒盾牌拎晒警棍, 圍埋一齊我就唔信頂唔住D衝擊者

又要用野噴人, 現在就俾人大大聲聲咁講話用暴力對付D所謂手無寸鐵的學生們

你試下叫堆警察放低晒D警棍, 槍同盾牌, 圍埋一齊做人牆
睇下有冇人真係仲咁夠GUTS郁D差佬, 一定少好多

D人就係見你D差人拎住武器但又唔敢輕率行動, 先咁一窩蜂不停衝擊o者
頂部
虛擬馬主

UID 7289
精華 1
積分 0
帖子 22771
港元 732 萬
存款 10 萬
聲望 13
閱讀權限 20
回復 #248 keywinner 的帖子

果d人都好on9
喷野同掟催淚彈根本解決唔到問題
只會俾藉口班別有用心的人將事搞大

玩一人多號就算,仲要厚顏無恥叫班同團幫你一齊玩圍威喂,玩個網遊玩到咁無品,都真係幾佩服。
David同馬俠,身為版主,幫親不幫理;Zain團其他幾個圍威喂仲玩到咁撚高興,佩服!恥與你地為伍,從此退出RW。
最後,感謝RW真誠幫助過小弟的版友們,有緣將來再會。此號就此永不登錄。
頂部
虛擬馬主

UID 7289
精華 1
積分 0
帖子 22771
港元 732 萬
存款 10 萬
聲望 13
閱讀權限 20
回復 #245 keywinner 的帖子

政治圈同娛樂圈一樣都極之复杂

政治講到底,就係中下等民眾的利益為上層人士服務

可惜唔會有太多人明白呢個道理

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29116
港元 2505 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006
呢面又係, 搵人插贓嫁禍果時....搵件智商高 d ah ma
呢條傻 HI 係咪膠登仔黎架

去人地度出貼前 黃絲帶
轉 藍, 出價目表
出完個價目表貼, 轉頭即刻改頭像變黃絲帶

改頭像就過兩日先改 ah ma
當人傻架咩 " />

張蓉啊愛字頭果班野 智商都唔高 ga la " />
比班智商咁 ge 人斷到正 係咪話比人聽自己智商更低先 " />

柏高又中
頂部
poiuy
版主
醬醬,阿7ki7ki棒棒醬醬

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2288
精華 0
積分 947
帖子 25003
港元 9418 萬
存款 10 萬
聲望 654
閱讀權限 100
註冊 10/1/2006

QUOTE:
原帖由 keywinner 於 4/10/2014 11:54 AM 發表
未去到最壞情況都應該唔駛使用到暴力武力清場

搞到咁咪又係CY造成, 一開始用乜鬼胡椒噴霧呢~~~

初頭人又唔係話特別多, 差人又帶晒盾牌拎晒警棍, 圍埋一齊我就唔信頂唔住D衝擊者

又要用野噴人, 現在就俾 ...

其實用唔用 胡椒噴霧 結果差唔多,,你最後都係阻到人搵食,,人地搵唔到食就照拎把刀出黎劈你
食都冇得食講乜民主

臣本 DJ, 打碟於澀谷
頂部
小武士
虛擬馬主

UID 3452
精華 0
積分 0
帖子 6122
港元 2860 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 1/12/2006
來自 Sweet Memory
回復 #243 keywinner 的帖子

黑道唔算趁機搗亂 佢地其實好有組織

由佢地個個戴口罩到同一時間出發 而去到都只係打人無放火 整體黎睇係好有組織性

好似我早前所講 星期日係有一班人出黎保護被警方圍既學生

本來10月1個日開始都嘉年華會式準備慢慢散band

宜家多得新技安同贏和 仲有愛字頭幫手挑番起呢班人上街保護學生既決心

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29116
港元 2505 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
回復 #253 小武士 的帖子

向太出左來站埋台

不過新 beyond.....有點懷疑
某位落場人士 多年來傳佢都係新 beyond

柏高又中
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29116
港元 2505 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
雄心, 你呢期其實上唔上到膠登的??

柏高又中
頂部
CJ.
虛擬馬主

UID 6279
精華 0
積分 0
帖子 21063
港元 3793 萬
存款 10 萬
聲望 422
閱讀權限 20
註冊 11/9/2011
來自 HK
回復 #248 keywinner 的帖子

D警察識得好似你咁諗就緊係好啦,但可惜佢地EQ太低

頂部
虛擬馬主

UID 7289
精華 1
積分 0
帖子 22771
港元 732 萬
存款 10 萬
聲望 13
閱讀權限 20
回復 #255 西人堅 的帖子

高登最近好少去
以前係上得到的
我會留意下

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29116
港元 2505 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
回復 #257 雄心威龍 的帖子

你地上唔上到膠登
我覺得代表左 D 野的

柏高又中
頂部
虛擬馬主

UID 7289
精華 1
積分 0
帖子 22771
港元 732 萬
存款 10 萬
聲望 13
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 4/10/2014 09:02 PM 發表
你地上唔上到膠登
我覺得代表左 D 野的

現在上唔到了
睇黎又要逼我用goagent解決

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29116
港元 2505 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
如果話要交人, 你地想要 689 咩......
其實兩面都要交

三妖 同 班扮民突然轉晒口風
奸狗, 睇黎可能係想交你地出黎

柏高又中
頂部