賽馬世界

標題: 解放軍出城了
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29108
港元 2289 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006
D 牛鬼蛇神走得閃得 7788, 得返你地
好好做落去

柏高又中
頂部
魚仔餅 (魚仔)
版主

UID 2622
精華 2
積分 858
帖子 17741
港元 545 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 100
註冊 28/3/2006
來自 跑馬地

QUOTE:
原帖由 Running 於 6/10/2014 09:21 PM 發表
放心,今個星期子華開show,應該夠鐘散band啦。

咁易咩,咁多廢青
頂部
阿仙奴
虛擬馬主
Elegant Fashion

UID 2264
精華 0
積分 156
帖子 2871
港元 779 萬
存款 10 萬
聲望 45
閱讀權限 20
註冊 6/1/2006
來自 兵工廠
睇新聞仲有幾多人下

頂部
活力先生
虛擬馬主

UID 5044
精華 0
積分 0
帖子 4059
港元 1147 萬
存款 0 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 19/1/2009
已經好明顯睇到689係建制的人都不支持他呢件事之後,就算689唔洗下台,佢肯定會做無兵司令。相信亦會被人駕空,阿習上位前係長期處理港澳事務,好多野佢不可能不知。

而好肯定一樣野,所有民主派,除左我地和人力,包括長毛在內,好多人想在呢件事平安退場,因為溫和民主派好怕在呢件事中失票。我相信只有一人退一步,呢件事就可能解決,而我相信讓步的方向,會在選委會的選舉中,加入更強民選成份,即是說,大家有可能可以投票選選委,之後更可以在2017之後,修改選舉辦法。(當然你問我,我一定唔接受,我一直認為要打到底為止)

而好多學生,已經十分疲倦,你估訓街好舒服,因此學聯好想找一個位退下來。

P.S. 強國一直認為,任何人都可以傾,包括學聯及佔中三子,但不包括學民思潮,因為強國一直認為學民是外國勢力支持。

頂部
魚仔餅 (魚仔)
版主

UID 2622
精華 2
積分 858
帖子 17741
港元 545 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 100
來自 跑馬地
走咩野啦
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36370
港元 6515 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 6/10/2014 09:49 PM 發表
D 牛鬼蛇神走得閃得 7788, 得返你地
好好做落去

頂部
魚仔餅 (魚仔)
版主

UID 2622
精華 2
積分 858
帖子 17741
港元 545 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 100
來自 跑馬地

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 7/10/2014 10:54 AM 發表

數量有限
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29108
港元 2289 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
回復 #284 活力先生 的帖子

D 扮民主派算把....

突然隻戴妖消失左咁, 唔知係咪去左 馬里亞納海溝潛水
我就來想登尋人廣告

柏高又中
頂部
活力先生
虛擬馬主

UID 5044
精華 0
積分 0
帖子 4059
港元 1147 萬
存款 0 萬
聲望 30
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 8/10/2014 12:35 AM 發表
D 扮民主派算把....

突然隻戴妖消失左咁, 唔知係咪去左 馬里亞納海溝潛水
我就來想登尋人廣告

我做呢行這麼耐,看盡扮民主派的咀臉,有90%都是政棍一條,為左保住份工,做的事有幾醜就有多醜,你簡直唔可以相信。

雖然建制派的咀臉令人十分討厭,但有少部分建制派議員係講自己相信的說話,例如人人都笑的元秋,她是一個真心得不能再真心的人。田大少都係。

如果一個從政的人,不講一些自己相信的話,你去做生意啦,立法會份人工對你們來說只是九牛一毛

頂部
May_Be_83
虛擬馬主

UID 3026
精華 0
積分 0
帖子 4882
港元 2668 萬
存款 11 萬
聲望 118
閱讀權限 20
註冊 25/6/2006
來自 HK
卡洛斯fb原來俾人hack左

頂部
活力先生
虛擬馬主

UID 5044
精華 0
積分 0
帖子 4059
港元 1147 萬
存款 0 萬
聲望 30
閱讀權限 20

頂部
活力先生
虛擬馬主

UID 5044
精華 0
積分 0
帖子 4059
港元 1147 萬
存款 0 萬
聲望 30
閱讀權限 20
星期六,黎智英連同陶君行長毛曾健成去旺角同學生會面,要求學生離開旺角

星期日,有一位不知名的義工,開記招宣佈全部人離開旺角,但最後被群眾圍X,在旺角佔領的人數不跌反升

今日,肥佬黎四人組陳日君批評學聯不走。

我極有可能相信,黎智英想借學運同中共有D野傾,而且可能有D野已經秘密傾成左。

但是,群眾是可愛的,她們可以反制呢D人。

肥佬黎不只建制派討厭他,其實呢條友「無寶不落」,我們全部都穴討厭,由於我們阻住他控制香港的民主運動,因此呢條友成日想借他的報章來消滅我們。

幸好,群眾的眼晴是雪亮。

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29108
港元 2289 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
回復 #292 活力先生 的帖子

隻戴妖一失勢
連 D 假髮佬都出招啦....呢班狗賊

平時好支持公民抗命 ga wor

大律師公會就佔領行動發表聲明,並引用案例,指示威者有關「公民抗命」行為有機會犯法,無論行為動機是否高尚,亦不能成為刑事檢控的辯護理據,不同地方的司法機構,對公民抗命有不同理解,具爭議性,示威者需尊重其他人權利和自由,及預備承擔法律後果。

大律師公會又指,香港普選方案,必須在基本法框架下進行,即使對人大常委會的政改決定感到不安,但詆譭為"把戲"或"瑣細的技術細節",都是危及法治。學聯與政府政改三人組,將於後日討論政制發展的憲制基礎和法律規定,學聯促請政府停止「以法律包裝政治」的把戲。

柏高又中
頂部
活力先生
虛擬馬主

UID 5044
精華 0
積分 0
帖子 4059
港元 1147 萬
存款 0 萬
聲望 30
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 8/10/2014 09:00 PM 發表
隻戴妖一失勢

大律師公會就佔領行動發表聲明,並引用案例,指示威者有關「公民抗命」行為有機會犯法,無論行為動機是否高尚,亦不能成 ...

我比建制派的人,更加討厭這個「黎智英集團」。

E家最想停佔中果個,唔係共產黨,唔係689,而係黎智英,你真係講都無人信,敵人不可怕,所謂自已人更可怕。

頂部
活力先生
虛擬馬主

UID 5044
精華 0
積分 0
帖子 4059
港元 1147 萬
存款 0 萬
聲望 30
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 8/10/2014 09:00 PM 發表
隻戴妖一失勢

大律師公會就佔領行動發表聲明,並引用案例,指示威者有關「公民抗命」行為有機會犯法,無論行為動機是否高尚,亦不能成 ...

西堅你信唔信,黎智英集團同中方集團(我指他們的後面勢力)有個DEAL,個條件就係整停佔中。

所以今次學聯同學民係好叻仔,利誘都唔受,呢班o靚仔要俾個like佢地。

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29108
港元 2289 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
回復 #295 活力先生 的帖子

早在上星期 未發生果時 我跟你睇法已經一致
作為支持者 所以就跟你說了 更要小心 "自己人"

擺明就已經講掂數了, 大家交人
唔係點會無啦啦 爆左 689 的黑材料出來
遲唔爆, 早唔爆......依家先爆
話唔係安排好 ge 都唔會人信

柏高又中
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29108
港元 2289 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
班假髮佬同政府關係都唔係好, 都咁講講.....
基本上 已經講到好白, 唔接受"公民抗命"做理由 = 刑事 要留案底
擺明就係凶人, 叫人睇路

提外話啦
就算有真普選肯撚定多9 數 又係 "黎智英集團" 代表民主派做代言人
所以更加要靠你地

柏高又中
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29108
港元 2289 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
肥佬黎背後係咩 好明顯
下個月 黑馬黎同 習主席 開會
大家都要 意思意思下

柏高又中
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36370
港元 6515 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006
不知道原作者,純粹轉發,但幾有道理,所以分享

佔中上星期出現了 turning point。白宮出了聲明說不會因香港破壞中美關係。明顯地中美兩國已達成了枱底協議。遲些奧巴馬訪問中國時估計可得到重大利益,而代價就是要幫手平息由他們策劃的佔中。

北京至今表現成熟,仍在爭取緊更和平解決此事。務求將最後的清場楷模縮得越細越好。

另一方面,白宮聲明一出,香港的反共聯盟立刻醜態百出,

1) 教協最快手徹底,連原因也沒有講立刻出聲明讚成復課,當然這聲明是說給金主聽的,所以不需解釋為何轉軚。

2) 學民比較鑑介,晤知點轉灣好。最後竟然走去慰問走上天橋頂抗議的反佔中人仕。但轉彎仍未夠徹底,之風同志所以要落埋區搏俾人罵,方便遲些可轉軚,向金主交待。

3) 泛民守尾門,開頭介入不深。現時已部署緊立法會復會後點抽水好。但對於仍在馬路上的同志則不聞不問,亦不警告同志將會出現的清場行動。實在令人齒冷。

4) 最 笨實 都是學聯,他們明顯和金主交往不深,這次是俾人擡上轎做出頭鳥,而家金主一個聲明,全港反共聯盟一齊反面,做了孤家寡人,現時學聯仍在垂死掙扎,拖延時間和政府開會,搏有位可落到臺,當然泛民都會暗撐佢,但就不方便公開講,驚得罪金主嘛!

5) 今日學聯終於拖到金主叫陳日君出來公開警告。即管睇下迫吾迫到學聯快手d 轉軚。

6) 最新消息,連反共鬥士大律師公會都變身為反佔中一員,學聯真係四面楚哥了!

7) 最慘係連佔中三子都公開講佔中已失敗,金主一個聲明,全港反共聯盟立時和應,獨剩學聯係度唱獨腳戲,飽嚐俾出賣滋味!

佔中其實只是中美鬥爭的其中一環,這班收美金的反共聯盟其實只是為金主服務only,不可能真心幫香港爭取更大民主。事實上 只有香港更不民主,他們的生存空間才會更大。

香港人,你想清楚了沒有?
頂部
小武士
虛擬馬主

UID 3452
精華 0
積分 0
帖子 6112
港元 2724 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 1/12/2006
來自 Sweet Memory
回復 #299 李澤楷 的帖子

又係錢既文 哈

無關係 宜家出黎個班根本唔係支持邊個邊個 只係政府逼學聯做頭去傾數

就算三恥話要做代表 都會俾出黎參加運動個班人趕番落黎

我都講過唔知幾多次 呢次D人係因為政府同警方既舉動 自發性出黎保護學生

只有慢慢熱情退減或者689落台 或者你再武力清場 佢地先會散

「香港人,你想清楚了沒有?」

btw 689單黑材料無人理?

頂部