賽馬世界

標題: 亞冠決賽討論區
雄心威龍 (JRA圍威喂團Zain)
虛擬馬主

UID 7289
精華 1
積分 0
帖子 22771
港元 732 萬
存款 10 萬
聲望 13
閱讀權限 20
註冊 3/10/2012
來自 慧星劍=螢火蟲=Agnes
特別係國家隊比賽...邊個教就顯得好重要
點解以前西班牙同英格蘭幾乎個個位置都係世界頂尖水準卻打唔出成績(仲要係好差)?球員各自為政,無法成為一個整體,教練無辦法將球員嘅心統一起來
阿拉古尼斯敢將古迪同魯爾踢出國家隊,用性格溫和的卡斯做隊長,統合好西班牙兩派勢力,即刻交到功課,當時魯爾古迪係自己位置至少世界top10水平,一樣唔俾入,鬼叫你地鐘意扮大佬破壞團結咩。邊個帶隊其實好重要

英格蘭都係,舉個例子,歷任教練都唔捨得將林伯同謝拉特(其實仲有前一時代的史高斯)兩個世界級中場其中一個擺落後備,兩人功能位置重疊,咪搞到1+1小於1.5~

牌面好無用,好多時帶隊果個先係關鍵。史高同列比咩水準離,搵勻亞洲都搵唔到級數接近D嘅人同佢地比,恆大咪就係屈呢點lor

不得不佩服恆大管理層,列比唔撈,簡拿華路帶隊成績不太理想當機立斷換史高。結果又開翻霸氣mode,經營模式的確值得學習

玩一人多號就算,仲要厚顏無恥叫班同團幫你一齊玩圍威喂,玩個網遊玩到咁無品,都真係幾佩服。
David同馬俠,身為版主,幫親不幫理;Zain團其他幾個圍威喂仲玩到咁撚高興,佩服!恥與你地為伍,從此退出RW。
最後,感謝RW真誠幫助過小弟的版友們,有緣將來再會。此號就此永不登錄。
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36366
港元 6515 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006
回復 #19 007 的帖子

都係前場屈.但中後防大部份也是中國人吧.

你見阿仙奴,皇馬,巴塞前場咪又係靠外援
頂部
虛擬馬主

UID 3898
精華 0
積分 0
帖子 3882
港元 2973 萬
存款 10 萬
聲望 40
閱讀權限 20
註冊 4/7/2007
來自 Optimiste
回復 #22 李澤楷 的帖子

呢啲答案要等禮拜六先可以確定到,唔排除中國足球咁多年都無進步

頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36366
港元 6515 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006
回復 #23 007 的帖子

日本,南韓果D就真係無進步.

12年前同今日國家隊既分別.
外流球員多左但集合起上黎成盤散沙.
頂部
S.WEEK
版主

UID 2148
精華 3
積分 2153
帖子 37270
港元 129 萬
存款 10 萬
聲望 25
閱讀權限 100
註冊 31/12/2005

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 18/11/2015 02:50 PM 發表

日本係長期 65 分鐘後無氣

南韓踢黎踢去都係毅力

中國係有進步不過仍然向錢看
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36366
港元 6515 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006
回復 #25 S.WEEK 的帖子

所以就算追極最盡都只係去到日韓.
頂部
虛擬馬主

UID 3898
精華 0
積分 0
帖子 3882
港元 2973 萬
存款 10 萬
聲望 40
閱讀權限 20
註冊 4/7/2007
來自 Optimiste
回復 #24 李澤楷 的帖子

其實係組織攻勢上,中國點都唔及日本同南韓,琴晚嗰場就睇到,係都要斬波入去
頂部
虛擬馬主

UID 7289
精華 1
積分 0
帖子 22771
港元 732 萬
存款 10 萬
聲望 13
閱讀權限 20
回復 #27 007 的帖子

北佬太廢
于漢超、郜林實好過武磊、楊旭同于大寶
其實中國就只有郜林一個F係稱得上最接近亞洲一流水平,教練又唔撚用(當然對我個人來講唔用更好
其他都係算吧啦
郝海東、楊晨呢D亞洲頂級前鋒係大陸已經見唔到了

玩一人多號就算,仲要厚顏無恥叫班同團幫你一齊玩圍威喂,玩個網遊玩到咁無品,都真係幾佩服。
David同馬俠,身為版主,幫親不幫理;Zain團其他幾個圍威喂仲玩到咁撚高興,佩服!恥與你地為伍,從此退出RW。
最後,感謝RW真誠幫助過小弟的版友們,有緣將來再會。此號就此永不登錄。
頂部
虛擬馬主

UID 7289
精華 1
積分 0
帖子 22771
港元 732 萬
存款 10 萬
聲望 13
閱讀權限 20
回復 #25 S.WEEK 的帖子

要睇同咩時代比
同02年入世界盃果陣其實差好遠
02年范志毅、郝海東、張恩華、孫繼海等都係公認亞洲一流水準
宜家得鄭智同張琳芃勉強拎得出手
不過對比5-10年前的確進步左,只係體制腐敗,無辦法發揮到班球員的真正水準,就如你所講,多數向錢看
難得高洪波帶得唔錯,打左幾場爭氣波,又被炒魷

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29108
港元 2289 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006
日本仔.....一路都係咁

球員個別響球會 睇落夠體力踢成場架
(香川踢蜜蜂果 D 緊迫就現形 , 第1個冇氣)
一集合埋一齊就 65 分鐘後集體無氣

柏高又中
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29108
港元 2289 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 18/11/2015 02:50 PM 發表

其實成個亞洲都集體停步
西亞 D 油王 錢用多過大陸 X倍啦
都係咁上下

係睇下泰仔 挑唔挑到機

柏高又中
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36366
港元 6515 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 18/11/2015 05:48 PM 發表

其實成個亞洲都集體停步
西亞 D 油王 錢用多過大陸 X倍啦
都係咁上下

係睇下泰仔 挑唔挑到機

北韓,敍利亞???
澳洲都係算數,仲係卡希爾
頂部
虛擬馬主

UID 7289
精華 1
積分 0
帖子 22771
港元 732 萬
存款 10 萬
聲望 13
閱讀權限 20
決賽第二回合已開始

頂部
tin7tin7
虛擬馬主

UID 5559
精華 0
積分 0
帖子 14661
港元 2896 萬
存款 10 萬
聲望 72
閱讀權限 20
註冊 16/1/2010
回復 #33 雄心威龍 的帖子

20分鐘啦
頂部
虛擬馬主

UID 7289
精華 1
積分 0
帖子 22771
港元 732 萬
存款 10 萬
聲望 13
閱讀權限 20
回復 #34 tin7tin7 的帖子

知,我推上黎

頂部
虛擬馬主

UID 7289
精華 1
積分 0
帖子 22771
港元 732 萬
存款 10 萬
聲望 13
閱讀權限 20
西亞狗賊班波體力差D
上仗打到70分鐘跌watt得好緊要

頂部
虛擬馬主

UID 7289
精華 1
積分 0
帖子 22771
港元 732 萬
存款 10 萬
聲望 13
閱讀權限 20
1:0

頂部
tin7tin7
虛擬馬主

UID 5559
精華 0
積分 0
帖子 14661
港元 2896 萬
存款 10 萬
聲望 72
閱讀權限 20
註冊 16/1/2010