賽馬世界

標題: SAM師弟9月6日心水提供
Sam師弟
一星會員

UID 25850
精華 0
積分 0
帖子 41
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 2/8/2017
SAM師弟9月6日心水提供

9月6日快活谷夜馬

開鑼日落筆打三更,攪到心情惡劣,不過賭馬總係有嬴有輸,我地睇長線,釣大魚,但都再提各師兄一次,開季頭4-5日試試水溫先比較好,不宜重鎚博殺喔

今季快活谷首戰用的係A欄,跑道偏差明顯,不論短,中途,1-4檔馬絕對可以稱高一線,9檔以外要跑高半班先有接近機會,師兄們要多加留意,另快活谷A欄唔係一味利前領,後追亦可,但如果本身排太外檔的都係比較難追,特別飛出大外欄追更難

呢晚賽果預期仍然係偏熱,多匹大熱門睇落尚算穩陣,或者應該話岩岩開季大部份對手相對狀態未夠,熱門馬相對比較準備充足啲

練馬師方嘉柏全晚出九隻,另除雨石和葉楚航各出8匹,動態最為積極
以上3位練馬師應特別留意方嘉柏,幾隻牌面馬,有機會起孖,另外霍利時7匹亦有不少位置機會

騎師王方面今期比較勢均力敵,雷神依舊full booking,但田泰安同大細潘手馬亦一啲都唔輸蝕,既然似係混戰一場,博一博細潘潘明輝偷雞成功做低分騎師王,而家18倍,岩心水的細細地玩下無妨

9月6日
R1: 4騏名燈 2天賜寶 10好富有 1快趣的
R2: 1玩得喜 2怡德 3寶正寶 7順其自然
R3: 1事必獲利 2滿載而來 5大爆發 7當旺財  ***
R4: 8喜菜 7美麗之友 1力王 4勁飛聖
R5: 8獵狐者 1大英雄 11旅英公爵 3你知我意
R6: 4人和家富 2上浦猛將 9志友運 12星光大師 ***
R7: 11盈豐駿駒 8綽綽有餘 6雷公鑿 2傾心星
R8: 3一道 1傑飛 7真先生 8勝利名星 ***

推介馬
今次要推介的馬係第七場11號盈豐駿駒
呢隻馬上季有幾準我諗大家都心裡有數,上季同程快活谷1650米,9戰1冠5亞,仲有2場1650泥地2季,可見馬本身特擅此程
潘明輝上季騎過兩次1冠1亞,人馬合作絕冇問題,上季試過排12檔大外檔都一樣冇問題,所以今次的11檔預期影響不大
今場好快前速的放頭馬唔多,預計佢有機會自己帶放,做到步速,有權捱到番來,雖然話係上左3班,但變相只需負112磅,更有利放頭的發揮
對手方面,除左綽綽有餘之外,其他馬水準都係普普通通,另外兩隻熱門雷公鑿同奇真都係易位難嬴,實力見盡,紅運發財未証明,傾心星,琪麟穎等等都係實力有限
所以呢場我相信盈豐駿駒絕對有力坐亞望冠,升班加12檔換來好分的賠率,用來做QT膽夠晒分頭

另一隻介紹的係第六場4號人和家富
呢隻亦係潘明輝的坐騎,坦白講,呢隻馬的評分有少少見盡,應該止於3班,6歲馬亦唔求有大幅進步,但上季尾幾場見到佢狀態有復甦跡象,最後3場同程千二米,一亞一季一個第4,該三場都要負127-130磅,今次換細潘只需負121磅,更添勝算

此馬勝在跑法主動,跟前守好位得,留後追亦得,甚至乎最近試果課闸自己放番來都得,2檔亦都岩晒佢,放得出就自己放,放唔出守黃金包箱都得
唯獨此組對手比較強,上季尾跑得好的如志友運同問鼎高峰會係最強對手,仲有質新馬理想回報,勇敢傳說同輕磅的星光大師等等,呢場博人和家富自己擺前入彎早D走甩,後追對手要過晒佢都唔易,始終今次唔駛負重磅
而家賠率6倍有些少分頭,用來做T膽或買WP都係明智之舉

見光死投注推介
4穿11 PLACE

R1: 4 騏名燈
R5: 1大英雄
R6: 4人和家富
R7: 11盈豐駿駒

如果以上岩睇的話,不妨推介比朋友,每個賽馬日來參考下呀,謝謝
頂部
雄心威龍 (JRA圍威喂團Zain)
虛擬馬主

UID 7289
精華 1
積分 0
帖子 22744
港元 732 萬
存款 10 萬
聲望 13
閱讀權限 20
註冊 3/10/2012
來自 慧星劍=螢火蟲=Agnes
人和個閘靚,目前得6倍

玩一人多號就算,仲要厚顏無恥叫班同團幫你一齊玩圍威喂,玩個網遊玩到咁無品,都真係幾佩服。
David同馬俠,身為版主,幫親不幫理;Zain團其他幾個圍威喂仲玩到咁撚高興,佩服!恥與你地為伍,從此退出RW。
最後,感謝RW真誠幫助過小弟的版友們,有緣將來再會。此號就此永不登錄。
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36602
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006
支持
頂部
Sam師弟
一星會員

UID 25850
精華 0
積分 0
帖子 41
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 2/8/2017

QUOTE:
原帖由 <i>雄心威龍</i> 於 5/9/2017 10:05 PM 發表<br />
人和個閘靚,目前得6倍

<br />

6倍其實好抵買
頂部
布宜學
虛擬馬主
Team Godolphin

UID 9451
精華 0
積分 0
帖子 6702
港元 -173 萬
存款 13082 萬
聲望 1922
閱讀權限 20
註冊 28/7/2014

QUOTE:
原帖由 Sam師弟 於 5/9/2017 23:26 發表

6倍其實好抵買

隔夜飛唔可靠,臨場再睇

JRA灰馬軍團
歷代賜名馬   
Kanumera Beach 白沙濱
ロафьжみХ
Cinematographe 灰白映畫
ЁбсЬヲьи
Vanishing Point 臻點
дЯЁ⑦ヲрユ⑦Ь
Meisho Mimosa 名將金歡
фユЁъヨтхЕ
頂部
Sam師弟
一星會員

UID 25850
精華 0
積分 0
帖子 41
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 2/8/2017

QUOTE:
原帖由 <i>布宜學</i> 於 6/9/2017 12:26 AM 發表<br />

<br />

<br />
隔夜飛唔可靠,臨場再睇

<br />

冇錯,睇埋臨場,不過呢場應該多馬咩飛,所以我估最後人和家富點都會係5賠以上
頂部