賽馬世界

投票標題: 二千年之後,邊一屆打比賽事水準最高  (單選)
參與投票的會員:

S.WEEK   timothyhin   taxi2003   BlackJack21   帶來吉利   +超級無敵+   industrialist   真誇張!嵩哥   君子   飛神   ★麻雀佬★   FreD   kewell   abcde   Running   京a   wksstephen   雞仔   泰國仔   【東】   klc3e302   阿仙奴   casper9803   CHUNG   奧運精神   育馬者傳說   lonesometravel   iamjack   週日寧靜   冼馬田   賓康   元朗高橋涼介   魚仔餅   樂怡   包大人   西人堅   ユюユ   木奇異   raulwong1   ok仔仔   tinsley113   自由雨滇行   風雲小子   slepwey   愛倫   大黃蜂   精英龍仔   Sweety   直布羅山   莫問我是誰   yinho   chauchunsing   活力寶蹄   soumillom   長毛   tomypig210   彩雲   Ralph_Ho   時代巨星  
2005-2006爆冷,喜得法,銀太陽,終身美麗,喜利多,威利好好,新力升,駕進,好爸爸
  2 (3.33%)
2004-2005爪皇凌雨,金碧明珠,獨步青雲,高智慧,綠色駿馬,勁將軍
  13 (21.67%)
2003-2004幸運馬主,勁闖,好利多,原野傳奇,開心精彩,貝多芬,星運爵士
  8 (13.33%)
2002-2003勝威旺,自家飛,華山綠,心願,駿河,祝福
  3 (5.00%)
2001-2002奧運精神,計得精彩,多利高,正蝦王,新力軍,超級無敵,凱明神駒,
  23 (38.33%)
2000-2001實業先鋒,喜蓮精神,原動力,紅辣椒,億銘之駒,紅太陽,加利寶,好運氣氛
  11 (18.33%)

標題: 二千年之後,邊一屆打比賽事水準最高
彩雲
禁止訪問

UID 3763
精華 0
積分 0
帖子 5
港元 252 萬
存款 191 萬
聲望 0
閱讀權限 0
註冊 18/5/2007
2001-2002奧運精神,計得精彩,多利高,正蝦王,新力軍,超級無敵,凱明神駒,
頂部
S.WEEK
版主

UID 2148
精華 3
積分 2153
帖子 37270
港元 129 萬
存款 10 萬
聲望 25
閱讀權限 100
註冊 31/12/2005
2000-2001 果屆

唔係咁多馬先後傷同退役 ......

實業先鋒 我認為佢比任何一匹打比冠軍更高同強,可惜冇得證明

果年仲有「高耀之星」同「豪發」
頂部
京a
虛擬馬主

UID 2208
精華 0
積分 131
帖子 163
港元 -44 萬
存款 0 萬
聲望 8
閱讀權限 20
註冊 2/1/2006
2003-2004幸運馬主,勁闖,好利多,原野傳奇,開心精彩,貝多芬,星運爵士

呢年既水準係好高既..星運爵士都贏左香港一哩..

仲有我想問點解一定要二千年以後既打比??

頂部
tomypig210
一星會員

UID 3754
精華 0
積分 0
帖子 13
港元 184 萬
存款 300 萬
聲望 10
閱讀權限 10
註冊 10/5/2007
幸運馬主,因佢做左出名種:loveliness: :loveliness: :loveliness:
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36363
港元 6515 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 tomypig210 於 16/6/2007 12:29 PM 發表
幸運馬主,因佢做左出名種馬:loveliness: :loveliness: :loveliness:

一D都唔出名,佢D仔仔唔好賣,我諗個馬主開始後悔點解將隻馬咁早退役:fff:
頂部
活力寶蹄
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 3496
精華 0
積分 0
帖子 7597
港元 -400 萬
存款 10 萬
聲望 55
閱讀權限 20
註冊 25/12/2006
來自 AF
2003-2004幸運馬主,勁闖,好利多,原野傳奇,開心精彩,貝多芬,星運爵士...:jjjj:

頂部
kewell (蝦仔)
版主
Ling.*

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2180
精華 0
積分 467
帖子 14703
港元 2919 萬
存款 10 萬
聲望 131
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 國際+列斯
雖然都鍾意勝威旺

但係最高水準都係揀00-01 個屆
4隻希斯既馬都係好鍾意 , 4隻都係歷來最鍾意之一
又有偶像 同 好運氣氛
簡sir兩隻都係好馬 , 紅辣椒仲係安田馬添~
Tony 3隻都係好吸引人既馬 , 大家唔會唔記得紅大陽既灰色
仲要何良都有馬出呢 , 萬事勁上一場跑經典一哩第三仲咁冷仲話抵買= ="
特快名駒上一場贏紅辣椒又係好馬~

Girls Band
Erythrite
Halalei Moon
Popocatepetl
Finift
Vivlos
Iperuranio
Fan Dii Na
頂部
精英龍仔
禁止訪問

UID 3276
精華 0
積分 1
帖子 61
港元 104 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 0
註冊 23/9/2006
2001-2002奧運精神,計得精彩,多利高,正蝦王,新力軍,超級無敵,凱明神駒

最多人投慨!我想問而家個隻多利高係咪同上面個隻同一隻馬?
如果係....點解跌班跌得甘勁:funk: !!!

頂部
yinho (Carson)
虛擬馬主

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」  
UID 3397
精華 0
積分 0
帖子 4172
港元 87 萬
存款 10 萬
聲望 33
閱讀權限 20
註冊 11/11/2006

QUOTE:
原帖由 精英龍仔 於 16/6/2007 06:10 PM 發表
2001-2002奧運精神,計得精彩,多利高,正蝦王,新力軍,超級無敵,凱明神駒

最多人投慨!我想問而家個隻多利高係咪同上面個隻同一隻馬?
如果係....點解跌班跌得甘勁:funk: !!!

同一隻黎,o個場奧運精神係贏甩晒既呢
而且咁老仲想跑返o個個班數:aaaa:

BLuF8NCv1Mk
yBdIK7lyP5U
CAlgVYzj5tM
5_bn4VjD4WI
ZutiIboxkeA
QfJir72991I
Xpg4QoFR1OY
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 16/6/2007 12:58 PM 發表

一D都唔出名,佢D仔仔唔好賣,我諗個馬主開始後悔點解將隻馬咁早退役:fff:

比多d時間幸運馬主啦 :fff:
邊有種馬一出黎"做"就生馬王ga  :eee:

頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10
註冊 3/11/2006
點解咁奇怪??樓主係問"邊一屆打比賽事水準最高"...

但係大家多數以馬匹日後o既進步表現來選擇,唔通有馬主報一隻短途馬跑打比,跑包尾,但係隻馬日

後返去跑短途可以贏三冠,咁是唔是代表o個屆打比超強呢??

唔係應該以o個屆參賽所有馬匹o既"當時"賽力來評估才正確嗎?:ppp:
頂部
tinsley113
版主
永遠的愛駒 - 大腦

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2829
精華 0
積分 276
帖子 7221
港元 19123 萬
存款 50 萬
聲望 1728
閱讀權限 100
註冊 11/5/2006
我覺得 03-04 年

雖然當時幸運馬主勝出

但其後不少馬也有表現,包括一級賽盟主星運爵士,在頂班的也有勁闖,開心精彩等等
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10
註冊 3/11/2006
我就覺得02~03年係最有水準一年~~

只要看看前6名馬匹,有勝威旺,華山綠,駿河,祝福都係2000米好有能力o既馬,而跑第2 o既自家飛

全靠步速形勢做就入位,一場馬咁多有同路程實力賽駒同場跑,全場水準自然高~~

相反,爆冷贏o個場被譽為10年最低水準打比的確無錯~~爆冷之後過終點o既馬匹,有邊匹可以

再響2000米或以上有表現呢??好似只有一隻終身美麗可以再贏2000米,其他馬最長都係只係到

1800米,根本全場有過半數馬都無能力應付2000米,所以爆冷大勝只係佢路程較佳~~

有講下奧運精神o個屆,唔好講頭2名馬匹,之後多利高,正蝦王,新力軍,超級無敵,凱明神駒

全部都只係1600~1800米馬,又係無2000米能力o既馬~~而頭2名馬匹,長力較佳應該係

計得精彩,但當時奧運精神全勇加上級數比你高,所以贏馬又係正路~~呢場水準都係麻麻地~

因為得頭2馬識跑2000米~~
頂部
真誇張!嵩哥 (的 骰 萱)
虛擬馬主
務 實, 有 承 擔 ! ! !

UID 2171
精華 0
積分 948
帖子 3543
港元 839 萬
存款 0 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 認字特警
2004-2005:jjjj:

頂部
+超級無敵+
活躍會員

07-08年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (盃賽組別)  
UID 2164
精華 2
積分 1360
帖子 2015
港元 2562 萬
存款 0 萬
聲望 82
閱讀權限 10
註冊 1/1/2006
來自 夢幻王國
咁耐既post都俾你地搵得返

好野:fff:

頂部
kewell (蝦仔)
版主
Ling.*

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2180
精華 0
積分 467
帖子 14703
港元 2919 萬
存款 10 萬
聲望 131
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 國際+列斯

QUOTE:
原帖由 +超級無敵+ 於 17/6/2007 12:36 AM 發表
咁耐既post都俾你地搵得返

好野:fff:

我仲以為係新post,原來又係推post怪:ooo:

Girls Band
Erythrite
Halalei Moon
Popocatepetl
Finift
Vivlos
Iperuranio
Fan Dii Na
頂部
monchai
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2158
精華 0
積分 60
帖子 1039
港元 4257 萬
存款 50 萬
聲望 654
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
01-02
頂部
wksstephen (柏木由生)
活躍會員
【優駿世界】

UID 2214
精華 0
積分 526
帖子 1319
港元 966 萬
存款 0 萬
聲望 15
閱讀權限 10
註冊 2/1/2006
來自 【優駿世界】
照宜家今季既成績~~
上屆就最好啦~~
爆冷 2win G1, 最夠份量~~
喜得法 長期處頂班, 但唔夠跑~~
銀太陽 2班玩晒~~
終身美麗 今季初o係東廐, 勁到你唔信~~
喜利多 都叫今季o係一班win過~~
威利好好 唔好提啦, 一擊KO左啦~~
新力升 都係一樣~~
駕進 都係二班玩晒~~
好爸爸 呢隻轉去薛廐, 勁到可以贏 好利威, 你話呢屆打比犀利唔犀利~~??

頂部