賽馬世界

標題: 你地會買拍賣會D馬??
noname_ms-2
二星會員

UID 3522
精華 0
積分 0
帖子 54
港元 430 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 3/1/2007
你地會買拍賣會D馬??

我年年都買....因為自己果d女配出黎果d評價額都唔過4000m..局住買拍賣會d馬番黎win錢....
and我會睇完一次又一次...睇到 d speed 勁快為止,就買果隻......姐係買親都短途.....
大家識唔識睇咩叫做好馬.....齋睇評價額我又覺得唔準.....睇住果隻7xxx m ge係跑12.x-12.x.....
都唔知買唔買好...

唔知大家點買ge呢???定純自己配d勁馬出黎??

仲有就係d bb,又係唔知點睇佢大過勁唔勁...買唔落手.....仲要貴好多....唔知點解.....
頂部
EternitY
總舵主

「馬場大亨 - 個人賽冠軍」   「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   JRA Online --- The Best Owner 2009  
UID 16
精華 20
積分 3265
帖子 10869
港元 11839 萬
存款 5000 萬
聲望 432
閱讀權限 102
註冊 4/10/2003
聽講係睇時間,只睇評價額一定唔準,不過我未玩過唔敢肯定。

如果係第二個遊戲,我會睇係咪遲熟血統,

同埋分返長短途,長途遲熟又跳得快咁咪好?唔知,真係要問下玩開既人。

頂部
marlet
一星會員

UID 2328
精華 0
積分 5
帖子 32
港元 75 萬
存款 100 萬
聲望 16
閱讀權限 10
註冊 16/1/2006
個個唔係評額價...只係價錢...

價錢幾高都可能係廢野......

只需睇時間....兩個時間唔可以差太多
頂部
noname_ms-2
二星會員

UID 3522
精華 0
積分 0
帖子 54
港元 430 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 3/1/2007
ic,咁姐係如果隻馬2個時間1樣or第2個時間快詔第1個時間就一定好馬,
而佢地ge路程係唔係去血統研究睇?(因為我仲未買)
頂部
星岡勇
資深會員

UID 3039
精華 0
積分 22
帖子 411
港元 0 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 3/7/2006
來自 守護星
超早・・・「今日からでも活躍してくれそうな感じだけどな」
早熟・・・「すぐにでも活躍してくれそうな感じだけどな」
持続・・・「早いうちから活躍してくれそうな感じだけどな」
普通・・・(3行目コメントなし)
遅め・・・「まだ成長途上で力は出し切ってない感じだが」
晩成・・・「まだまだ全然能力は発揮できてないみたいだが」
超晩・・・「まだまだ子供で能力発揮どころではなさそうだが」

頂部
noname_ms-2
二星會員

UID 3522
精華 0
積分 0
帖子 54
港元 430 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 3/1/2007

QUOTE:
原帖由 星岡勇 於 5/1/2007 12:27 PM 發表
超早・・・「今日からでも活躍してくれそうな感じだけどな」
早熟・・ ...

e d 係o係拍賣完果句野?但係拍賣完我番去牧場都見到係早/普/持/遲 果d ga wo...

and想問一隻長途馬,應該果2個時間係大約幾多,我e家都唔知點買隻正ge長途馬....
頂部
星岡勇
資深會員

UID 3039
精華 0
積分 22
帖子 411
港元 0 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 3/7/2006
來自 守護星

QUOTE:
原帖由 noname_ms-2 於 5/1/2007 06:43 PM 發表

e d 係o係拍賣完果句野?但係拍賣完我番去牧場都見到係早/普/持/遲 果d ga wo...

and想問一隻長途馬,應該果2個時間係大約幾多,我e家都唔知點買隻正ge長途馬....

咁你就要看eternity兄設施效果,有咩設施可以看到咩野能力,長途馬在拍賣會不是看時間的,是看父.母父血統大括得知..

頂部
noname_ms-2
二星會員

UID 3522
精華 0
積分 0
帖子 54
港元 430 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 3/1/2007
ic , 要咩設施先睇到拍賣番黎果隻馬d 野??

自己果d就可以+左d設施之後睇到,但係拍賣果d 呢?
頂部
星岡勇
資深會員

UID 3039
精華 0
積分 22
帖子 411
港元 0 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 3/7/2006
來自 守護星

QUOTE:
原帖由 noname_ms-2 於 6/1/2007 07:09 PM 發表
ic , 要咩設施先睇到拍賣番黎果隻馬d 野??

自己果d就可以+左d設施之後睇到,但係拍賣果d 呢?

先在馬房张隻馬登錄左,之後到血統所能力判定啦..

頂部
noname_ms-2
二星會員

UID 3522
精華 0
積分 0
帖子 54
港元 430 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 3/1/2007