賽馬世界

標題: 有關心水區的「聲望獎賞」制度 + 心水版公告
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006
有關心水區的「聲望獎賞」制度 + 心水版公告

1, 聲望獎賞

• 由現在開始, 由RW 世界挑戰賽, 代替原來的聲望獎賞, 即時生效
  • 詳細請看 http://racingworld.no-ip.org/viewthread.php?tid=73485&page=1&extra=page%3D1#pid1352839
2, 貼士專區

• 經常出TIPS的網友, 希望佢地可以自己開一個專區, 以後就係E個專區POST TIPS AND 派彩, 而我亦都會將個post highlight and 置頂. 不過...如果發現長期(2個月以上)冇UPDATE, 又冇預先講明, 則會消除HIGHLIGHT and 至頂.
  • 而有加聲望的出色post 本人亦會將post highlight
3, 心水區舊貼

本人會在新一季開鑼之前, 洗掉由上季煞科日算起之前的舊post (除心水專區 or 有長期更新的基金post 外) .... 敬請注意

3/2/2009 UPDATE

頂部
贏馬人
虛擬馬主
贏馬人,你要努力!加油!

UID 2249
精華 1
積分 420
帖子 7531
港元 756 萬
存款 0 萬
聲望 925
閱讀權限 20
註冊 3/1/2006
來自 車老鼠 鵝頸橋球場

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 25/4/2007 12:50 AM 發表
2, 賽後貼士成績獎賞

E個最難去界定....
基本上我的意見係, 你果一場中到冷Q/冷PQ/冷W/冷P/冷T/冷FF, 就會+聲望. +幾多呢就睇你中咩野(Q OR T 等等),
有幾冷, 果場貼馬幾多隻馬等 .... 如果貼2隻而又中到冷Q, 會加多D, 貼4隻中到冷FF, 又會加多D, 不過最多一場唔會+超過15聲望.

我就唔係太鼓勵其他網友只貼2隻:uuu: ,現今D馬實力太緊湊啦......我賭Win都賭幾隻,好少只賭單Win,因為我係都要贏:lll: ,將投注額分大、中細注分配,務求贏面大D:hhhhh: 。

冼馬田,就當你贏啦......我以後都唔再上RW
既然你咁想做狗,就永遠都做狗啦......
施華,你呢條狗屄亂咁潑火,快撚D趁地淋啦......

頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006
冇咩野人比意見 :ppp:

頂部
EternitY
總舵主

「馬場大亨 - 個人賽冠軍」   「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   JRA Online --- The Best Owner 2009  
UID 16
精華 20
積分 3265
帖子 10869
港元 11760 萬
存款 5000 萬
聲望 432
閱讀權限 102
註冊 4/10/2003

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 26/4/2007 05:51 PM 發表

一向都係咁架,要令到呢個區熱鬧,就係你既職責了。:fff:

頂部
贏馬人
虛擬馬主

UID 2249
精華 1
積分 420
帖子 7531
港元 756 萬
存款 0 萬
聲望 925
閱讀權限 20
註冊 3/1/2006

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 26/4/2007 05:51 PM 發表

我可以開專區,不過要勞煩閣下幫我計派彩:fff:

頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48030
港元 2829 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 Sunday Racing

QUOTE:
原帖由 贏馬人 於 25/4/2007 02:28 AM 發表

我就唔係太鼓勵其他網友只貼2隻:uuu: ,現今D馬實力太緊湊啦......我賭Win都賭幾隻,好少只賭單Win,因為我係都要贏:lll: ,將投注額分大、中細注分配,務求贏面大D:hhhhh: 。

賭4隻先中win係你唔準ja掛:fff: :fff:

頂部
贏馬人
虛擬馬主

UID 2249
精華 1
積分 420
帖子 7531
港元 756 萬
存款 0 萬
聲望 925
閱讀權限 20
註冊 3/1/2006

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 26/4/2007 08:31 PM 發表

賭4隻先中win係你唔準ja掛:fff: :fff:

我總之係要贏,你理得我:bbbbb:
好過你成Q日輸到hihi:fff:

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29106
港元 2379 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006

QUOTE:
原帖由 贏馬人 於 25/4/2007 02:28 AM 發表

:rrrr: :ccccc:

that's y 依家評馬業唔掂
場場形勢都唔同, 點可以仲係場場循例揀 4隻:yyy: :yyy: :yyy:

柏高又中
頂部
贏馬人
虛擬馬主

UID 2249
精華 1
積分 420
帖子 7531
港元 756 萬
存款 0 萬
聲望 925
閱讀權限 20
註冊 3/1/2006

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 26/4/2007 09:02 PM 發表

:rrrr: :ccccc:

that's y 依家評馬業唔掂
場場形勢都唔同, 點可以仲係場場循例揀 4隻:yyy: :yyy: :yyy:  

唔贏係冇意思:uuu:

頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006
回復 #8 西人堅 的帖子

如果唔set定, 每場只可以揀4隻
咁你咪鐘意果場亂局貼10隻都得? 咁份評馬工咪好易做? :ccc:

頂部
毅力
資深會員

UID 3738
精華 0
積分 0
帖子 319
港元 630 萬
存款 100 萬
聲望 54
閱讀權限 10
註冊 3/5/2007
個人意見, 不一定要場場也貼的, 可以自由地以精選場次貼, 因為精選才是真正的心水場次, 有些場次實在太混亂, 若硬性要貼, 可能會累到一些「有名望人士」的追隨者(Fans)損手的!:aaa: :aaa:
頂部
毅力
資深會員

UID 3738
精華 0
積分 0
帖子 319
港元 630 萬
存款 100 萬
聲望 54
閱讀權限 10
註冊 3/5/2007

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 27/4/2007 08:27 AM 發表
咁你咪鐘意果場亂局貼10隻都得? 咁份評馬工咪好易做? :ccc:

其實每場揀四隻已經足夠的, 但也可以一馬膽拖六腳的形式, 因為都是六注!:eee: :eee:
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29106
港元 2379 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 27/4/2007 08:27 AM 發表

叫得做亂局,
我覺得貼 10 隻冇問題,
回報率先係應該 concern 的

如果你貼10隻, 講埋個 投注策略,
如果仲有 唔錯的 回報率的話,
佢係咪好犀利先??
例如 單膽射全餐孖寶搏爆

只出 tips only 係冇意思的,
起碼都出埋買Q PQ 互串定係1膽 X 腳

柏高又中
頂部
毅力
資深會員

UID 3738
精華 0
積分 0
帖子 319
港元 630 萬
存款 100 萬
聲望 54
閱讀權限 10
註冊 3/5/2007
木先生, 請問權限是怎樣升值的呢?:aaaa: :aaaa:
頂部
楊駿
虛擬馬主

「馬場大亨 - 個人賽冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 3661
精華 0
積分 0
帖子 2085
港元 6431 萬
存款 0 萬
聲望 1438
閱讀權限 20
註冊 30/3/2007
木先生,我會先開專區,請問可否將我之前張貼的也放在那個專區內?

而且,我的聲望也不是次次加哦,記憶中只加了兩次呢。
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 楊駿 於 9/5/2007 06:13 PM 發表
木先生,我會先開專區,請問可否將我之前張貼的也放在那個專區內?

而且,我的聲望也不是次次加哦,記憶中只加了兩次呢。

sorry.....我最近真係好忙.....少理左e個板d野....而家補返

頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006
多謝各位的寶貴意見 :loveliness:
星期二之後我會再更新一下個聲望獎賞制度, 再請大家比d idea我......
仲要整理一下e個板 :ppp:

頂部
楊駿
虛擬馬主

「馬場大亨 - 個人賽冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 3661
精華 0
積分 0
帖子 2085
港元 6431 萬
存款 0 萬
聲望 1438
閱讀權限 20
註冊 30/3/2007
木兄,謝謝你把我的專欄置頂了。

規則上我沒改變,總之孖三T場合選五匹,其他場次一律四匹。

好奇一問,12/5的分析寫了兩場,聲望是+3還是+6呢?
頂部
魚仔餅 (魚仔)
版主

UID 2622
精華 2
積分 858
帖子 17737
港元 545 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 100
註冊 28/3/2006
來自 跑馬地

QUOTE:
原帖由 贏馬人 於 26/4/2007 08:29 PM 發表

我可以開專區,不過要勞煩閣下幫我計派彩:fff:  

計派彩我可以幫你既:eee:

至於我呢,開專區原則上無問題,但只會在重心場次內寫詳細分析
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬