賽馬世界

標題: 「爭分跑2008打比之路 - 四歲良駒跟進名單」
阿源
超級版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 3816
精華 3
積分 0
帖子 17648
港元 1818 萬
存款 0 萬
聲望 115
閱讀權限 101
註冊 5/6/2007
來自 Optimiste
我覺得無敵1000跑唔贏隻龜
頂部
raulwong1
活躍會員

08-09年度馬場大亨 - 傑出表現賞  
UID 2800
精華 1
積分 22
帖子 1959
港元 1157 萬
存款 10 萬
聲望 4
閱讀權限 10
註冊 7/5/2006
來自 道光使團

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 15/10/2007 08:01 PM 發表

利好係最四平八穩...........:fff:

我唔明點解大腦明明贏隻利好,
大家都係黎香港跑左2,3場姐,
但就係要話利好最好,大腦就唔夠咁呢????
可唔可以解釋比我聽聽???
頂部
Wai
虛擬馬主

UID 2154
精華 0
積分 210
帖子 3267
港元 344 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 Another Story

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 15/10/2007 08:52 PM 發表

我唔明點解大腦明明贏隻利好,
大家都係黎香港跑左2,3場姐,
但就係要話利好最好,大腦就唔夠咁呢????
可唔可以解釋比我聽聽???

大腦..9成馬..近仗都見用幾多力先贏..
腳法血統看來不像可扳上2千有餘..
而且...個勢好似谷得就谷用得就用..
用完又拋第2隻出黎....

利好都似乎未夠8成馬..
而且進步得好快..暫時未見出太多力去跑..
隻馬...撇除某d因素之下...基本上..可以話係凌雨既侯任後繼馬....
話哂都係「南非近年來最佳兩歲馬王」
血統方面氣量有支持...

當然現在的確是太早下定論,
現在都是大家的初步意見。

季內如何未知知數,再說長途馬進步起來難以估計。
不過論在未來前景上,暫時來說利好的確較好。

以上都是個人意見...不喜勿打 ...歡迎糾正=w=
頂部
飛神
版主

UID 2175
精華 3
積分 1867
帖子 17086
港元 4281 萬
存款 0 萬
聲望 13
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 希望之園
個表...好似漏左龍的風采?
頂部
阿源
超級版主

UID 3816
精華 3
積分 0
帖子 17648
港元 1818 萬
存款 0 萬
聲望 115
閱讀權限 101
註冊 5/6/2007
雖然大腦連贏兩場,我覺得佢贏得唔係好靚,少咗一鼓攝人既氣勢
升頂班冇問題,要贏打吡任何一關,我都唔睇好.
頂部
Running
虛擬馬主

UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 Around the World
不如有乜o野馬漏o左,大家寫埋出o黎啊。

(以85分以上為準)

頂部
raulwong1
活躍會員

UID 2800
精華 1
積分 22
帖子 1959
港元 1157 萬
存款 10 萬
聲望 4
閱讀權限 10
註冊 7/5/2006
來自 道光使團

QUOTE:
原帖由 Wai 於 15/10/2007 09:18 PM 發表

大腦..9成馬..近仗都見用幾多力先贏..
腳法血統看來不像可扳上2千有餘..
而且...個勢好似谷得就谷用得就用..
用完又拋第2隻出黎....

利好都似乎未夠8成馬..
而且進步得好快..暫時未見出太多力去跑..
...

謝謝你寶貴意見~
我地就拭目以待,睇下佢地2隻既表現如何吧~!:loveliness:
頂部

版主
明日 晴 ~ (Little Amapola)

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   JRA Online --- The Best Owner 2008  
UID 2144
精華 2
積分 836
帖子 6947
港元 400 萬
存款 10 萬
聲望 45
閱讀權限 100
註冊 29/12/2005
來自 「華麗國度」
希望安畋跑到經典一哩:jjjj:
頂部
raulwong1
活躍會員

UID 2800
精華 1
積分 22
帖子 1959
港元 1157 萬
存款 10 萬
聲望 4
閱讀權限 10
註冊 7/5/2006
來自 道光使團
我都係咁睇~安畋吧~!
頂部
J10A
二星會員

UID 3562
精華 0
積分 0
帖子 100
港元 430 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 6/2/2007

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 15/10/2007 01:06 AM 發表
今年打比睇怕又係pp o既世界~~

最有前途o既ppg 時尚風采又生死未卜(唔好講到咁跨:ppp: )

永旺財就今日一再見識到佢o個份一流鬥心,可惜就有過於均速o既毛病,自從上年不敵跑後勁o既玉

蜻蜓,今場又再輸比爆炸,均速成咁,只跑鬥心唔夠人跑掛?

旺國手又完全受制於今日不利後上馬o既場地~~香港馬場條跑道先係馬匹最大敵人呢~~:ppp:

上年ppg最大希望俊歡騰都贏唔到打比..今年d ppg更加難lu~~~~

我同意你講法,永旺財係過於均速,鄭雨滇應該大膽d,試改用快放戰術

君記得當年的威利高嗎
頂部
Running
虛擬馬主

UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 Around the World

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 15/10/2007 01:06 AM 發表
旺國手又完全受制於今日不利後上馬o既場地~~香港馬場條跑道先係馬匹最大敵人呢~~

呢隻馬從來唔覺得佢可以後追,佢其實跟守中間位、甚至擺美走先適合佢跑。

頂部
小魔怪
虛擬馬主
小魔怪

UID 2277
精華 0
積分 0
帖子 1479
港元 20 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 8/7/2006

QUOTE:
原帖由 Running 於 17/10/2007 10:19 AM 發表

呢隻馬從來唔覺得佢可以後追,佢其實跟守中間位、甚至擺美走先適合佢跑。

個分差唔多啦

落返3班搵湯仔騎就有d機

.
頂部
willandgrace
虛擬馬主

UID 2666
精華 0
積分 162
帖子 3375
港元 20740 萬
存款 240 萬
聲望 377
閱讀權限 20
註冊 11/4/2006
01. 勇將軍    (105) 賀  賢 -  
02. 喜蓮精彩  (105) 告東尼 - 去o左雙魚河27日,睇睇趕唔趕到?
03. 秒秒當先   (99) 告東尼 - 右前腿肌腱受傷,打比應該無望
04. 永不回望   (97) 蘇保羅 -
05. 得意仔     (94) 姚本輝 - 呢隻開始操番
06. 大腦       (94) 蔡約翰
07. 利好       (94) 霍利時  
08. 永旺財     (93) 告東尼
09. 吉祥三寶   (93) 胡  森
10. 時尚風采   (93) 告達理 - 目前健康可能有問題
11. 爆燈       (92) 大  摩
12. 愛馬寶     (91) 方嘉柏
13. 花好月圓   (90) 大  摩  
14. 駿綵       (90) 賀  賢
15. 火箭動力   (89) 葉楚航  
16. 川河飛駒   (89) 蘇保羅
17. 驊綵       (89) 賀  賢
18. 友利多     (89) 賀  賢  
19. 安畋       (88) 蔡約翰 - 跑完10月21日賽事之後上了榜
20. 怒火優勢   (88) 蘇保羅
21. 璐悅       (88) 葉楚航
22. 鐡拳       (86) 苗禮德  
23. 奇異之星   (86) 賀  賢  
24. 芝麻雪糕   (86) 鄭俊偉  
25. 雪山神駒   (85) 王汝安

頂部
馬俠
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 3905
精華 1
積分 0
帖子 17143
港元 4942 萬
存款 10 萬
聲望 172
閱讀權限 20
註冊 6/7/2007
賀賢咁多馬:aaaaaa:
頂部
阿源
超級版主

UID 3816
精華 3
積分 0
帖子 17648
港元 1818 萬
存款 0 萬
聲望 115
閱讀權限 101
註冊 5/6/2007

QUOTE:
原帖由 馬俠 於 22/10/2007 02:21 PM 發表
賀賢咁多馬:aaaaaa:

到時候可能只有勇將軍一隻:qqq:
頂部
春田花花幼稚園 (春田)
虛擬馬主
ES

UID 2187
精華 0
積分 1214
帖子 10372
港元 162 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 美國伊利諾伊州春田市
暫時得大腦:hhhhh:

頂部
櫻花 (染井吉野)
版主
Point of No Return

UID 2592
精華 0
積分 285
帖子 3419
港元 8425 萬
存款 0 萬
聲望 588
閱讀權限 100
註冊 17/3/2006
來自 New World

QUOTE:
原帖由 Running 於 17/10/2007 10:19 AM 發表

係呢一刻,我都認為隻"旺國手"如果可以守中間外疊甚至係前走,比較適合佢,其情況有d似同廐嘅"智勇",留後係馬群中間走來非常不暢順.

人生兩大要訣 :
1.凡事有例外,任何鐵律都只是指一般情況.
2.切勿孤立單一因素去解釋任何現象.

是非審之於己
毀譽聽之於人
得失安之於數

貧賤生勤儉 勤儉生富貴
富貴生驕奢 驕奢生淫佚 淫佚又生貧賤
頂部
小魔怪
虛擬馬主
小魔怪

UID 2277
精華 0
積分 0
帖子 1479
港元 20 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 8/7/2006

QUOTE:
原帖由 櫻花 於 22/10/2007 03:56 PM 發表

係呢一刻,我都認為隻"旺國手"如果可以守中間外疊甚至係前走,比較適合佢,其情況有d似同廐嘅"智勇",留後係馬群中間走來非常不暢順.

智勇易跑好多

加上智勇跑快活谷亦應該合適

多一條出路

.
頂部
raulwong1
活躍會員

UID 2800
精華 1
積分 22
帖子 1959
港元 1157 萬
存款 10 萬
聲望 4
閱讀權限 10
註冊 7/5/2006
來自 道光使團
其實旺角手好似好驚馬咁....
佢成日都係馬群都穿上黎...
不如試下比佢拉出大外衝一段or直情放出黎試下...
隻馬真係好大步.....放頭都應該唔會跑得差....
但最大問題係佢唔鐘意係馬群度跑...唔知有冇朋友睇到呢樣野呢...?
頂部
willandgrace
虛擬馬主

UID 2666
精華 0
積分 162
帖子 3375
港元 20740 萬
存款 240 萬
聲望 377
閱讀權限 20
註冊 11/4/2006
黎到10月尾呢個階段,90分以下已經可以收工。:fff: :fff: 睇怕到1月時可能要95分以上先有機會搶到入場劵。:jjjj: :zzz:

01. 勇將軍    (105) 賀  賢 -  
02. 喜蓮精彩  (105) 告東尼 - 去o左雙魚河27日,睇睇趕唔趕到?
03. 秒秒當先   (99) 告東尼 - 右前腿肌腱受傷,打比應該無望
04. 永不回望   (97) 蘇保羅 -
05. 得意仔     (94) 姚本輝 - 呢隻開始操番 (今日退左役,bye bye)
05. 大腦       (94) 蔡約翰
06. 利好       (94) 霍利時  
07. 永旺財     (93) 告東尼
08. 吉祥三寶   (93) 胡  森
09. 時尚風采   (93) 告達理 - 呢隻終於復操,10月25日快操了一今季第1課
10. 爆燈       (92) 大  摩
11. 贏得叻 (91) 李易達
12. 愛馬寶     (91) 方嘉柏
13. 花好月圓   (90) 大  摩  
14. 駿綵       (90) 賀  賢

15. 火箭動力   (89) 葉楚航
16. 川河飛駒   (89) 蘇保羅
17. 龍的風采 (89) 方嘉柏
18. 福喜       (89) 告東尼
19. 驊綵       (89) 賀  賢
20. 友利多     (89) 賀  賢  
21. 安畋       (88) 蔡約翰 - 跑完10月21日賽事之後上了榜
22. 怒火優勢   (88) 蘇保羅
23. 璐悅       (88) 葉楚航
24. 合力齊心 (87) 何良
25. 鐡拳       (86) 苗禮德  

26. 奇異之星   (86) 賀  賢  
27. 芝麻雪糕   (86) 鄭俊偉
28.  確奇妙 (86) 確利時
29. 廣友名駒 (86) 胡新
30.  雪山神駒   (85) 王汝安
31. 喜聚寶 (85) 方嘉柏

頂部