賽馬世界

投票標題: 大家覺得罰冼少十日合理嗎??  (單選) [參與投票的會員]
合理
  15 (78.95%)
不合理
  1 (5.26%)
離譜
  3 (15.79%)

標題: 大家覺得罰冼少十日合理嗎??
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10
註冊 3/11/2006

QUOTE:
原帖由 小武士 於 14/5/2008 12:49 AM 發表

如果佢立心做馬 馬會都無佢符

而且凡事以安全為首 唔通一竹篙打一船人咩?

罰得一個人就有一定阻嚇力

為左唔俾人做馬就唔俾人拉停隻馬咩?

我就唔信一個人係無錯過既 有的話恐怕只有剛出世嬰兒 ...

我都無特別話要反某個騎師~~:loveliness:

只係覺得呢位冠軍騎師特別黑仔~~

有d騎師騎足成世,都未必有機會拉停一隻馬,但係韋達拉停比率就比其他人高好多~~

不過我都同意各位馬友所講,可能因為韋達呢份經驗,而避免左好多不必要o既意外呢~~:loveliness:
頂部
kewell (蝦仔)
版主
Ling.*

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2180
精華 0
積分 467
帖子 14700
港元 2846 萬
存款 10 萬
聲望 131
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 國際+列斯

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 14/5/2008 12:43 AM 發表

:fff: u've got the pt :fff:
卡卡頂人 罰重 d 定 馬特拉斯 頂你罰重 d :fff:

法庭都會判 慣犯, 有案底 ge 人 重 d la.......何來不公平 :jjjj:

但係其實某陣時, 你睇睇馬達拉斯往往俾人標籤為犯規人, 但係其實有好靚既攔截 , 但因此球證覺得佢係犯開規, 以罰左佢 , 公平嗎?

Girls Band
Erythrite
Halalei Moon
Popocatepetl
Finift
Vivlos
Iperuranio
Fan Dii Na
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29092
港元 2293 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006

QUOTE:
原帖由 kewell 於 14/5/2008 02:36 AM 發表

但係其實某陣時, 你睇睇馬達拉斯往往俾人標籤為犯規人, 但係其實有好靚既攔截 , 但因此球證覺得佢係犯開規, 以罰左佢 , 公平嗎?

佢比人吹錯 ge 時候多定 茅人 ge 時候多??
正如 韋達 拉停熱門多 定 跑得好 ge 熱門多??

公平 ah ma
咁俾佢踢 d 受害者公平咩??
軍刀 俾佢踢袋 難道公平 嗎?

都係果句,

將 偶然發生的事 無限放大,
而 去忘記經常發生的事,
話人地唔公平, xxx,
咁做人法 一世都會只會繼續 @#e#@$%# 下去......某網大把人係咁, 有辦睇

人間界冇可能 absolutely 公平的,
只有 保障到 大部份人的利益 就算
絕對公平 的話, 搵天主吧

柏高又中
頂部
kewell (蝦仔)
版主
Ling.*

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2180
精華 0
積分 467
帖子 14700
港元 2846 萬
存款 10 萬
聲望 131
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 國際+列斯

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 14/5/2008 10:28 AM 發表

佢比人吹錯 ge 時候多定 茅人 ge 時候多??
正如 韋達 拉停熱門多 定 跑得好 ge 熱門多??

公平 ah ma
咁俾佢踢 d 受害者公平咩??
軍刀 俾佢踢袋 難道公平 嗎?

都係果句,

將 偶然發生的事 ...

i know what you mean but we can't deny that Materazzi is a good player :aaa:

Actually , these comments do not imply on Saint-Martin case:eee:

Girls Band
Erythrite
Halalei Moon
Popocatepetl
Finift
Vivlos
Iperuranio
Fan Dii Na
頂部
kitchai1228
虛擬馬主

UID 4391
精華 0
積分 0
帖子 2084
港元 1254 萬
存款 0 萬
聲望 38
閱讀權限 20
註冊 27/2/2008

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 13/5/2008 11:41 PM 發表

閣下最好 查查字典睇下以下 詞語點解 :mmm: :jjjj:

重犯
慣犯
前科

:jjjj:

如果查完唔知仲唔知點解, 咁你都係繼續你 ge "不公平論" 吧 :jjjj:
我刨馬好過 :yyy:

恕我愚昧
想問下停完十日復重新洗底??
唔係既講咩科都冇用
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29092
港元 2293 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006

QUOTE:
原帖由 kitchai1228 於 14/5/2008 11:44 AM 發表

恕我愚昧
想問下停完十日復重新洗底??
唔係既講咩科都冇用

我又唔係執法果個
你自己問下個法官 lor, 問我做乜 :yyy:

不如咁, 你去偷野 或者賣老翻 比人捉到......記住 之後仲要串 wor
入監坐番 一頭半個月, 之後 你叫 差佬/法官 洗左你個刑事案底 lor :yyy:
睇佢地理唔理你 :yyy:

到時唔洗你底 lor
上下街 抗下議, 搵埋 d 議員陪你去訓下公法會 ah, 政府總部 ah, 訓下街咁

記住大叫
做咩我犯完刑事 唔洗我底, 唔公平啊, 冇公理啊, 玩針對啊.....(下刪 n 字) wor :qqqq:

要公平去搵 法庭,
冇錢 ge 話 就搵天主,

得閒就唸多 d 天主經, 祈多 d 禱 啦,
願你的國來臨, 願你的旨意 奉行在人間

願主祝福你啦 :yyy:

柏高又中
頂部