賽馬世界

標題: 超級星光大道第四季有香港人參加
asiadragon
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2851
精華 0
積分 113
帖子 64534
港元 11249 萬
存款 0 萬
聲望 3896
閱讀權限 20
註冊 12/5/2006

QUOTE:
原帖由 旅遊領隊 於 13/11/2008 05:45 PM 發表
星光3黎礎寧係咪自殺死左:aaaaaa:

係真的:sss::sss:

在星光三班得到第三名的黎礎寧昨晚自殺,今早(13號)被送到台中中國醫藥學院附設醫院急救無效死亡。據了解,黎礎寧是在一部汽車內燒碳自殺,醫院說,黎礎寧送到醫院前已經沒有生命跡象;目前警方正進一步調查中。

星光幫三班歌手黎礎寧,驚傳尋短消息,今天〈13號〉上午9點多,民眾在台中市東區旱溪路旁發現一輛汽車,車旁還放了一鍋木炭,而黎礎寧就躺在車內,研判疑似燒碳尋短,中國醫藥大學附設醫院急診室副主任鍾侑庭表示,黎礎寧被送到醫院時已沒有跡象。

鍾侑庭:『昨天是晚上九點多送到醫院,那我們一直急救到晚上十點三十五分,因為她的一氧化碳濃度非常高,所以......』。

黎處寧從參加選秀節目以來就過關斬將,演唱A林的歌曲『四季』更是備受看好,成績還是星光三班的第三名,但黎爸爸說,女兒表現亮眼卻跨不過情關。

記者:『有留遺書嗎?』。黎爸爸:『我留著』。記者:『工作跟感情的因素都有嗎?』。黎爸爸:『感情居多,偏向感情啦,她受了很大的委屈;但明確的講跟球員勇壯無關,絕對與他無關』。

黎礎寧唱四季:『我的愛情已折斷了翅膀、無法繼續飛翔在風里飄飄蕩蕩、等待天亮好好大哭一場......』

黎爸爸:『礎寧,我們回家』。〈現場音/黎爸爸在醫院帶礎寧遺體回家〉

究竟這名讓礎寧受了很大委屈的男子是誰,黎爸爸不願多說,只說這名男子和礎寧已經交往一年多,但強調絕對不是外傳的棒球球員。據了解,黎處寧留下的一封遺書,內容都是交代家務事,黎爸爸說,他會透過管道讓礎寧的男友了解這件事,也等他〈黎爸爸〉心情平復也會向外界說明。
頂部
S.WEEK
版主

UID 2148
精華 3
積分 2153
帖子 37270
港元 129 萬
存款 10 萬
聲望 25
閱讀權限 100
註冊 31/12/2005
說笑吧 :ccc:  

R.I.P. :sss: :sss:
頂部
S.WEEK
版主

UID 2148
精華 3
積分 2153
帖子 37270
港元 129 萬
存款 10 萬
聲望 25
閱讀權限 100
Save me from myself -- 悼黎礎寧

:zzzzzzzzz: :zzzzzzzzz:  

估唔到你同吳勇濱的繁華攏是夢

係我聽你既最後一首歌 :zzzzzzzzz:

頂部
asiadragon
虛擬馬主

UID 2851
精華 0
積分 113
帖子 64534
港元 11249 萬
存款 0 萬
聲望 3896
閱讀權限 20
黎礎寧自殺的消息傳開後,中視「超級星光大道」製作人安華,表示相當震驚與不捨,立即前往台中慰問黎礎寧的父親,而製作單位也表示,將會在11月14日的「超級星光大道」中,重播過去黎礎寧演出三分鐘片段,以悼念與不捨這位歌壇才女的離開。

天下無不散的筵席,製作人安華對於黎褚寧選擇這樣的方式離開人間,言語間透露出不捨的口吻。安華:「我相信每個人都會遇到困難,但一定都解決的方式,黎礎寧的歌聲相當棒,評審團也相信未來一定有很寬廣的空間發展,但她這樣走了,實在讓人很心疼!」

除了製作人透露不捨外,網友更是痛心。由於黎礎寧自殺的日子,剛好是張雨生往生的時刻,因此有網友還半開玩笑的表示:「礎寧到了音樂的國度,小寶老師在那裡等她,讓她不再受到感情的牽絆!」星光三、四班全體同學,也將在14日的「超級星光大道」節目中,舉辦小型的哀悼會,希望集合大家的祝福,祝福黎礎寧一切安心好走!

:zzzzzzzzz:
頂部
S.WEEK
版主

UID 2148
精華 3
積分 2153
帖子 37270
港元 129 萬
存款 10 萬
聲望 25
閱讀權限 100
14日但唔係錄影了咩

網友太誇張了 張雨生往生 :ooo:
頂部
S.WEEK
版主

UID 2148
精華 3
積分 2153
帖子 37270
港元 129 萬
存款 10 萬
聲望 25
閱讀權限 100

:zzzzzzzzz: :zzzzzzzzz:
頂部
S.WEEK
版主

UID 2148
精華 3
積分 2153
帖子 37270
港元 129 萬
存款 10 萬
聲望 25
閱讀權限 100
小s 主持真係笑到 ....... :yyy: :yyy:  

串爆
頂部
S.WEEK
版主

UID 2148
精華 3
積分 2153
帖子 37270
港元 129 萬
存款 10 萬
聲望 25
閱讀權限 100
聽日下午 5:00 - 5:30

在中視會播出黎礎寧的特別節目

岩岩睇到佢表演 Foolish Games 再次觸到我的深處 :llll: :zzzzzzzzz:
頂部
S.WEEK
版主

UID 2148
精華 3
積分 2153
帖子 37270
港元 129 萬
存款 10 萬
聲望 25
閱讀權限 100
呢排過左三立聽超偶

睇番第一屆的水準

黎卉淇 :loveliness: :loveliness:  身材正到 :ssss:  

唱歌都唔差 (我諗係星光同 Super Idol 最索果位) :loveliness:
頂部
S.WEEK
版主

UID 2148
精華 3
積分 2153
帖子 37270
港元 129 萬
存款 10 萬
聲望 25
閱讀權限 100
尋日果集

評審是傻定痴,明知夏政峰咬字唔清楚

仲唱 陽光宅男 :ddd: :ddd:  

滅絕師太一出手,殺了唔少人

什麼台風可愛,通通ko :lll: :lll:

咁都可以過關, o 哂咀

粱一貞算她不好彩,會呼吸的痛在比賽中好難表達

頂部
asiadragon
虛擬馬主

UID 2851
精華 0
積分 113
帖子 64534
港元 11249 萬
存款 0 萬
聲望 3896
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 22/11/2008 09:34 PM 發表
尋日果集

評審是傻定痴,明知夏政峰咬字唔清楚

仲唱 陽光宅男 :ddd: :ddd:  

滅絕師太一出手,殺了唔少人

什麼台風可愛,通通ko :lll: :lll:

咁都可以過關, o 哂咀

粱一貞算她不好彩,會 ...

都話夏政峰係靠人氣過關:ooo::rrr:

粱一貞唱會呼吸的痛...雖然都係唱得平穩..但不致於得14分:ddd::ddd:

如果夏政峰入到10強..真係:sss:
頂部
S.WEEK
版主

UID 2148
精華 3
積分 2153
帖子 37270
港元 129 萬
存款 10 萬
聲望 25
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 22/11/2008 10:00 PM 發表

都話夏政峰係靠人氣過關:ooo::rrr:

粱一貞唱會呼吸的痛...雖然都係唱得平穩..但不致於得14分:ddd::ddd:

如果夏政峰入到10強..真係:sss:

粱一貞點都入唔到10強,但一定過到呢關

因為 夏政峰 都唔知唱咩q :rrr::bbb:

岩岩睇哂,有好多人好失望 ~~ 今集表現

粱一貞都慣,每睇一次就覺得佢退色一次

張涵雅 一首「愛」就俾人睇哂佢的毛病,今次評審又幾醒喎 :fff: :fff:

又係美珍的 Case 低音低不下去, Power 又唔覺特別強 (響起警號)

張心傑 : r 哂頭評審今次要佢做什麼,唱歌風格定了型要佢點改都是這樣  

睇落去可能下次 Out 佢

孫碧娜 : 成首歌 平淡 平淡 平淡 同 平淡 , 唔係本身把聲夠好可能都過唔到關

吳德宏 : 我覺得冇了成首歌的味道,maybe 為了評審老師要佢突破的東西。B 段明顯用喉音拉上去,超吃力
頂部
S.WEEK
版主

UID 2148
精華 3
積分 2153
帖子 37270
港元 129 萬
存款 10 萬
聲望 25
閱讀權限 100
仲有就係可能要接受 林鴻鳴 奪冠的事實

尋晚用 Soft Rock 賞試係好但有點兒怪,竟然連滅絕師太都話好 (今次大獲)

陳樂軒 只係平穩,睇唔出再進步

頂部
旅遊領隊
虛擬馬主

UID 2186
精華 0
積分 210
帖子 3295
港元 2604 萬
存款 0 萬
聲望 45
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 Around The World

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 22/11/2008 10:33 PM 發表

尋晚要用 Soft Rock 賞試係好但有點兒怪

接受唔到..  佢唱得享受.. 我聽得辛苦:aaaaaa:
頂部
S.WEEK
版主

UID 2148
精華 3
積分 2153
帖子 37270
港元 129 萬
存款 10 萬
聲望 25
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 旅遊領隊 於 22/11/2008 10:36 PM 發表

接受唔到..  佢唱得享受.. 我聽得辛苦:aaaaaa:

我估去到冠軍賽

個人唔希望冠軍係佢,但現在確實冇過好 :sss:
頂部
asiadragon
虛擬馬主

UID 2851
精華 0
積分 113
帖子 64534
港元 11249 萬
存款 0 萬
聲望 3896
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 22/11/2008 10:31 PM 發表

粱一貞點都入唔到10強,但一定過到呢關

因為 夏政峰 都唔知唱咩q :rrr::bbb:

岩岩睇哂,有好多人好失望 ~~ 今集表現

粱一貞都慣,每睇一次就覺得佢退色一次

張涵雅 一首「愛」就俾人睇哂 ...

粱一貞真係平淡..安全為主.但只要一次唔得..就好易過唔到關

張涵雅..她要做教師的工作..仲要參加超級星光大道..實在太難兼顧..

夏政峰..無言:ooo:..
頂部
asiadragon
虛擬馬主

UID 2851
精華 0
積分 113
帖子 64534
港元 11249 萬
存款 0 萬
聲望 3896
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 22/11/2008 10:33 PM 發表

尋晚用 Soft Rock 賞試係好但有點兒怪,竟然連滅絕師太都話好 (今次大獲)

自己認為陳樂軒 最多去到5,6名..

好像小胖在未參加星光前都好欣賞他:aaaa:
頂部
S.WEEK
版主

UID 2148
精華 3
積分 2153
帖子 37270
港元 129 萬
存款 10 萬
聲望 25
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 22/11/2008 10:49 PM 發表

自己認為陳樂軒 最多去到5,6名..

好像小胖在未參加星光前都好欣賞他:aaaa:

小胖 個個自彈自唱都喜歡 :fff:  :yyy:

陳樂軒 我覺得如果今年PK 手特別強就 ko 得佢

星光四頭幾集開始仲認為佢地比星光三強

但去到中段發覺佢地缺點,同情緒上比星光三有更加多的問題
頂部
S.WEEK
版主

UID 2148
精華 3
積分 2153
帖子 37270
港元 129 萬
存款 10 萬
聲望 25
閱讀權限 100
夏政峰今日又唔駛俾人淘汰 :bbb: :bbb: :rrr: :sss: :aaaaaa:
頂部
asiadragon
虛擬馬主

UID 2851
精華 0
積分 113
帖子 64534
港元 11249 萬
存款 0 萬
聲望 3896
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 23/11/2008 05:30 PM 發表
夏政峰今日又唔駛俾人淘汰 :bbb: :bbb: :rrr: :sss: :aaaaaa:

佢行運:rrr::rrr::bbbbb:..對手得12分:hhhh::hhhh:
頂部