賽馬世界

投票標題: 爆冷同原居民都係同父系的長途霸王,邊隻更強?  (單選) 本次投票已結束
參與投票的會員:

畢菲特   WinKey   timothyhin   taxi2003   BlackJack21   帶來吉利   ★麻雀佬★   FreD   旅遊領隊   新水星   李澤楷   【東】   horse2004   klc3e302   阿仙奴   Take   poiuy   ayaya9992003   育馬者傳說   antony_fai   kevin421   魚仔餅   ユюユ   木奇異   ching0522   不二   魔術師   yinho   金碧明珠   小武士   jintinc   光仔   天百合   活力寶蹄   winKoN   bondli   細B   臨場   excalibur   金威   阿源   007   馬俠   不二周助   愛馬小新仔   yuricylau   hang0318   dennis2299   馬偉昌   阿彌   kitchai1228   1752   jl312   慧星劍   ryhme1   ztan   萬事盈   uidiot   louislai6d13   CTS.   駿乂威   kunkiyt   Jacobee   abc1823   CJ.   B可車干   Dan   Slipknot.   lammtarra   光輝深處   施華   wing168   雄心威龍   馬佳善   JerryMa1989  
爆冷
  24 (32.00%)
原居民
  51 (68.00%)

標題: 爆冷同原居民都係同父系的長途霸王,邊隻更強?
yinho (Carson)
虛擬馬主

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」  
UID 3397
精華 0
積分 0
帖子 4172
港元 87 萬
存款 10 萬
聲望 33
閱讀權限 20
註冊 11/11/2006

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 10/7/2009 05:44 PM 發表

望族同高樓大廈原來係一隻水準唔掂既馬....
咁我呢個馬名真係廢啦 :sss::sss:

你呢隻馬王,唔配做馬王:fff: :fff:

BLuF8NCv1Mk
yBdIK7lyP5U
CAlgVYzj5tM
5_bn4VjD4WI
ZutiIboxkeA
QfJir72991I
Xpg4QoFR1OY
頂部
神風無缺
活躍會員

UID 4472
精華 0
積分 0
帖子 929
港元 690 萬
存款 0 萬
聲望 231
閱讀權限 10
註冊 27/3/2008

QUOTE:
原帖由 CTS. 於 10/7/2009 05:42 PM 發表
根本通通都係廢話,拿隻原居民同爆冷離talk,不如拿爪皇同爆冷比,相隔成十年既馬,點比呀

之前你實牙實齒咁話分到高低,爆冷勁D

QUOTE:
原帖由 CTS. 於 10/7/2009 04:33 PM 發表
根本就係爆冷勁啲,唔計全場時間,計兩隻馬既拉士,就知邊隻勁啲

而家又話無得比...
咁又真係無得同你拗嘅...:ppp:
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 CTS. 於 10/7/2009 05:42 PM 發表
根本通通都係廢話,拿隻原居民同爆冷離talk,不如拿爪皇同爆冷比,相隔成十年既馬,點比呀

你係咪思覺失調呀神童 :iiiii:
之前仲大大聲講話爆冷勁過原居民 又話用眼就睇到爆冷段last勁過原居民:iiiii:
頂部
ztan
活躍會員

UID 4992
精華 1
積分 0
帖子 1212
港元 -349 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 20/12/2008
來自 Troy of Marlboro

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 10/7/2009 05:46 PM 發表

你係咪思覺失調呀神童 :iiiii:
之前仲大大聲講話爆冷勁過原居民 又話用眼就睇到爆冷段last勁過原居民:iiiii:

佢唔係思覺失調而係on9在D啫,原諒下佢la:fff: :fff:
頂部
神鷹
虛擬馬主

UID 3982
精華 0
積分 0
帖子 1615
港元 1545 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 26/8/2007
爆冷贏賞月呢個理論呢...人地賞月黎香港作客 , 之前香港盃都跑第二 令到有主場之利既爆冷都要食塵又點睇? 而且呢度應該唔會好多人都認為爆冷實力在賞月之上?
原居民當年仲要去到日本作客...輸比有主場之利而且東京場地特佳既特別周 但已經足以肯定佢既成就:gggg:
所以都係得出一個結論就係兩者實力難以比較,但成就黎講暫時原居民係高過爆冷就真 至少意義上黎講原居民為香港賽馬打開左好多種先例:jjjjj:
頂部
poiuy
版主
醬醬,阿7ki7ki棒棒醬醬

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2288
精華 0
積分 947
帖子 24816
港元 6932 萬
存款 10 萬
聲望 654
閱讀權限 100
註冊 10/1/2006

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 10/7/2009 05:49 PM 發表
爆冷贏賞月呢個理論呢...人地賞月黎香港作客 , 之前香港盃都跑第二 令到有主場之利既爆冷都要食塵又點睇? 而且呢度應該唔會好多人都認為爆冷實力在賞月之上?
原居民當年仲要去到日本作客...輸比有主場之利而且 ...

佢話你水準唔掂,挑佢老尾:abcde:

臣本 DJ, 打碟於澀谷
頂部
智弱網民
虛擬馬主

UID 3589
精華 1
積分 0
帖子 3780
港元 4247 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 22/2/2007

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 10/7/2009 05:41 PM 發表

佢都真係名副其實既 "弱智網民"  :yyy:

我個名就係改嚟FOR 呢D人

智弱網民, 置若罔聞也

討論咩理據都唔要, 咩道理都唔聽, 成日打橫嚟以為自己岩哂, 其實膠論萬篇, TYPICAL的香港討論區文化
頂部
CTS.
資深會員

UID 5257
精華 0
積分 0
帖子 215
港元 300 萬
存款 100 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 9/5/2009
強的定義有很多,可以係健康,戰績,後勁,耐力,時間,根本比唔到,我只係個人覺得爆冷勁啲,係因為係用戰績同時間來比,而獎金就爆冷多過原居民,不過唔同時代啲獎金係唔同先至唔比,不過唔認同既我都冇辦法

CTS(Chinese Travel Station)
頂部
神鷹
虛擬馬主

UID 3982
精華 0
積分 0
帖子 1615
港元 1545 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 26/8/2007

QUOTE:
原帖由 yinho 於 10/7/2009 05:45 PM 發表

你呢隻馬王,唔配做馬王:fff: :fff:

事實上個年既馬王應該係特別周,不過一個凱旋門第二就搞到佢無左馬王:ppp:
頂部
Running
虛擬馬主

UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 Around the World
回復 #225 神鷹 的帖子

講意義性原居民係開創o左遠征先河

爆冷只不過係後隨者咁解

頂部
虛擬馬主

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」  
UID 3397
精華 0
積分 0
帖子 4172
港元 87 萬
存款 10 萬
聲望 33
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 Running 於 10/7/2009 05:51 PM 發表
講意義性原居民係開創o左遠征先河

爆冷只不過係後隨者咁解

最先就係原居民:aaaa: :aaaa:

BLuF8NCv1Mk
yBdIK7lyP5U
CAlgVYzj5tM
5_bn4VjD4WI
ZutiIboxkeA
QfJir72991I
Xpg4QoFR1OY
頂部
虛擬馬主

UID 3397
精華 0
積分 0
帖子 4172
港元 87 萬
存款 10 萬
聲望 33
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 10/7/2009 05:51 PM 發表

事實上個年既馬王應該係特別周,不過一個凱旋門第二就搞到佢無左馬王:ppp:

贏埋場有馬就應該走唔甩:ooo: :ooo:

BLuF8NCv1Mk
yBdIK7lyP5U
CAlgVYzj5tM
5_bn4VjD4WI
ZutiIboxkeA
QfJir72991I
Xpg4QoFR1OY
頂部
ztan
活躍會員

UID 4992
精華 1
積分 0
帖子 1212
港元 -349 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 20/12/2008
來自 Troy of Marlboro

QUOTE:
原帖由 智弱網民 於 10/7/2009 05:51 PM 發表

我個名就係改嚟FOR 呢D人

智弱網民, 置若罔聞也

討論咩理據都唔要, 咩道理都唔聽, 成日打橫嚟以為自己岩哂, 其實膠論萬篇, TYPICAL的香港討論區文化

師兄你係咪講C字頭
頂部
小武士
虛擬馬主

UID 3452
精華 0
積分 0
帖子 6105
港元 2760 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 1/12/2006
來自 Sweet Memory

QUOTE:
原帖由 CTS. 於 10/7/2009 05:51 PM 發表
強的定義有很多,可以係健康,戰績,後勁,耐力,時間,根本比唔到,我只係個人覺得爆冷勁啲,係因為係用戰績同時間來比,而獎金就爆冷多過原居民,不過唔同時代啲獎金係唔同先至唔比,不過唔認同既我都冇辦法

我就唔會理你個結論係乜

哈 呢頭又話無得比 果頭又再比 你真係神童黎:jjjj:

頂部
Running
虛擬馬主

UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 Around the World

QUOTE:
原帖由 yinho 於 10/7/2009 05:53 PM 發表

最先就係原居民:aaaa: :aaaa:

一定唔係架啦,因為最先遠征o個隻叫翠河。

不過原居民真係周遊列國咁滯,呢樣o野連翠河都要行埋一邊!

頂部
CTS.
資深會員

UID 5257
精華 0
積分 0
帖子 215
港元 300 萬
存款 100 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 9/5/2009
回復 #231 yinho 的帖子

最先唔代表最勁,只不過係佢開創先河咁解

CTS(Chinese Travel Station)
頂部
uidiot
活躍會員

UID 5196
精華 0
積分 0
帖子 511
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 18
閱讀權限 10
註冊 24/3/2009

QUOTE:
原帖由 yinho 於 10/7/2009 04:56 PM 發表

= =真係多謝你d意見
希望你唔係CTS黎啦= =你第2次出帖咋喎,平時唔係好見你上既:aaaa: :aaaa:

I can sincerely say that I am not CTS...I usually only read post here as I don't know how to type Chinese and I don't see too many people typing English so I presume that people here don't like people not typing Chinese...

I find this particular topic interesting and controversial and so I decide to join in the discussion...
頂部
小武士
虛擬馬主

UID 3452
精華 0
積分 0
帖子 6105
港元 2760 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 CTS. 於 10/7/2009 05:55 PM 發表

人講你又講 哈哈哈 又話睇左好多年馬?

最先果匹叫翠河呀醒目仔

頂部
虛擬馬主

UID 3397
精華 0
積分 0
帖子 4172
港元 87 萬
存款 10 萬
聲望 33
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 CTS. 於 10/7/2009 05:55 PM 發表

首先最先唔係佢,翠河:ppp: :ppp:
亦冇人話佢最勁:ooo: :ooo:

BLuF8NCv1Mk
yBdIK7lyP5U
CAlgVYzj5tM
5_bn4VjD4WI
ZutiIboxkeA
QfJir72991I
Xpg4QoFR1OY
頂部
小武士
虛擬馬主

UID 3452
精華 0
積分 0
帖子 6105
港元 2760 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 uidiot 於 10/7/2009 05:56 PM 發表

I can sincerely say that I am not CTS...I usually only read post here as I don't know how to type Chinese and I don't see too many people typing English so I presume that people here don't l ...

no no no

english typing is accepted here:yyy:

頂部