賽馬世界

投票標題: 爆冷同原居民都係同父系的長途霸王,邊隻更強?  (單選) 本次投票已結束
參與投票的會員:

畢菲特   WinKey   timothyhin   taxi2003   BlackJack21   帶來吉利   ★麻雀佬★   FreD   旅遊領隊   新水星   李澤楷   【東】   horse2004   klc3e302   阿仙奴   Take   poiuy   ayaya9992003   育馬者傳說   antony_fai   kevin421   魚仔餅   ユюユ   木奇異   ching0522   不二   魔術師   yinho   金碧明珠   小武士   jintinc   光仔   天百合   活力寶蹄   winKoN   bondli   細B   臨場   excalibur   金威   阿源   007   馬俠   不二周助   愛馬小新仔   yuricylau   hang0318   dennis2299   馬偉昌   阿彌   kitchai1228   1752   jl312   慧星劍   ryhme1   ztan   萬事盈   uidiot   louislai6d13   CTS.   駿乂威   kunkiyt   Jacobee   abc1823   CJ.   B可車干   Dan   Slipknot.   lammtarra   光輝深處   施華   wing168   雄心威龍   馬佳善   JerryMa1989  
爆冷
  24 (32.00%)
原居民
  51 (68.00%)

標題: 爆冷同原居民都係同父系的長途霸王,邊隻更強?
小小星
一星會員

UID 3770
精華 0
積分 0
帖子 49
港元 554 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 21/5/2007

QUOTE:
原帖由 列高力 於 18/7/2009 10:15 AM 發表

皇太后?!?!

http://www.hkjc.com/chinese/raci ... /2006&raceno=05

對不起看錯了.....係更高級香港冠軍暨遮打盃:ppp:
頂部
CTS.
資深會員

UID 5257
精華 0
積分 0
帖子 215
港元 300 萬
存款 100 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 9/5/2009
回復 #299 小小星 的帖子

咁跨,精梳王都可以係世界馬王級?:ppp:

CTS(Chinese Travel Station)
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 CTS. 於 18/7/2009 02:14 PM 發表
咁跨,精梳王都可以係世界馬王級?:ppp:

夠你誇? :iiii::iiii:
頂部
真誇張!嵩哥 (的 骰 萱)
虛擬馬主
務 實, 有 承 擔 ! ! !

UID 2171
精華 0
積分 948
帖子 3543
港元 839 萬
存款 0 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 認字特警

QUOTE:
原帖由 小小星 於 18/7/2009 08:03 AM 發表

一定係好跑得勁......如果唔係跑跛腳.......幾時輪到電子麒麟......!
可能贏安田同國際賽..........:fff:
所以我覺得如果精梳王唔係告東尼道係愛倫道,以精梳王灡ㄘぇ嶉l...一早做鱁角喇!
幾時輪到精英 ...

好跑得係勁 但每隻馬成熟期 年代唔同
你都係估計 無任何數據支持 一樣係廢話

又係如果 呢個世界邊有咁多如果
告東尼本身都有隻後勁超強既牛精福星
唔好話原居民 你精梳王平磅贏到牛精福星先算啦:rrr:
一隻馬谷草後上直路如飛殺上 沙田完全無威脅 唔係谷草馬係乜 頂多俾個"谷草馬王"你做:jjjj:
好明顯隻馬本身有實力問題 唔適合跑長直路闊場:uuu:

ps. 某壇最近都討論緊精梳王.....:abcde:

補多句 如果無強勁後勁就唔係馬王 咁我諗精英大師呢d真係收得皮 完全跑速度:loveliness:

頂部
新水星
虛擬馬主

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   07-08年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (盃賽組別)  
UID 2204
精華 0
積分 195
帖子 5874
港元 7599 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 2/1/2006
來自 烏托邦

QUOTE:
原帖由 真誇張!嵩哥 於 18/7/2009 04:57 PM 發表

...

精梳王對我來說只是好運版好知己:jjjj:

HK:發財先鋒(紐)、龍船狀元(愛)、(嘉應傳承(愛))、(安騁(美))、摩界(紐)、智取神駒(智)、大至尊(愛)
JRA:Hayayakko(夏威夷王),Mama Cocha(黑船),Hyams Beach(Drefong),Kalpa(滿樂時),Amante Bianco(Henny Hughes)
頂部
真誇張!嵩哥 (的 骰 萱)
虛擬馬主
務 實, 有 承 擔 ! ! !

UID 2171
精華 0
積分 948
帖子 3543
港元 839 萬
存款 0 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 認字特警

QUOTE:
原帖由 新水星 於 18/7/2009 04:58 PM 發表

精梳王對我來說只是好運版好知己:jjjj:

換轉黎諗 呢隻馬可以o係遮打盃近 我覺得告仔功力重勁
而唔係換第二個練:fff:

頂部
神風無缺
活躍會員

UID 4472
精華 0
積分 0
帖子 929
港元 690 萬
存款 0 萬
聲望 231
閱讀權限 10
註冊 27/3/2008

QUOTE:
原帖由 小小星 於 18/7/2009 08:03 AM 發表

一定係好跑得勁......如果唔係跑跛腳.......幾時輪到電子麒麟......!
可能贏安田同國際賽..........:fff:
所以我覺得如果精梳王唔係告東尼道係愛倫道,以精梳王鱓恐怖後勁...一早做鰦馬王喇!
幾時輪到精英 ...

逃先馬無資格做馬王..
咁美國啲馬王真係全部都無資格咁濟囉..
有幾多個可以前路頭唔入鏡頭追到呀..:fff:
頂部
ryhme1
活躍會員

UID 4922
精華 0
積分 0
帖子 846
港元 79 萬
存款 10 萬
聲望 95
閱讀權限 10
註冊 6/11/2008
上面d言論俾人感覺係:
1. 兩隻馬唔同時代   不能同場比賽    所以無得比較
2. 就算有得比較      部分人覺得 原居民應該/可能/或者比爆冷高

2原因係原居民可能/或者o係一些馬迷心目中已經係殿堂級
      很大程度上係根據當年日本盃的成績

3.就算爆冷日後有d咩突出的成績    都唔會影響(2)的結果    入左腦  好難改變

頂部
神鷹
虛擬馬主

UID 3982
精華 0
積分 0
帖子 1615
港元 1545 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 26/8/2007
放頭同先行馬永遠都唔夠後上馬更受歡迎
就等於伏特加人氣點都會好過大和赤驥(當然唔係話伏特加實力係大和妹之下個種)
好多人提起心目中馬王同埋愛駒好多時都係講d後勁馬:ggg:

頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36364
港元 6515 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 18/7/2009 08:49 PM 發表
伏特加人氣點都會好過大和赤驥

大逃咪受歡迎囉:fff:
頂部
新水星
虛擬馬主

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   07-08年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (盃賽組別)  
UID 2204
精華 0
積分 195
帖子 5874
港元 7599 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 2/1/2006
來自 烏托邦

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 18/7/2009 08:49 PM 發表
就等於伏特加人氣點都會好過大和赤驥(當然唔係話伏特加實力係大和妹之下個種)

原居民同牛牛都可以打先行的。:jjjj:

HK:發財先鋒(紐)、龍船狀元(愛)、(嘉應傳承(愛))、(安騁(美))、摩界(紐)、智取神駒(智)、大至尊(愛)
JRA:Hayayakko(夏威夷王),Mama Cocha(黑船),Hyams Beach(Drefong),Kalpa(滿樂時),Amante Bianco(Henny Hughes)
頂部
ユюユ
活躍會員
潛水中

UID 2775
精華 1
積分 209
帖子 8777
港元 848 萬
存款 38 萬
聲望 394
閱讀權限 10
註冊 1/5/2006
來自 真.最強女角

QUOTE:
原帖由 真誇張!嵩哥 於 18/7/2009 04:57 PM 發表

ps. 某壇最近都討論緊精梳王.....:abcde:

有人居然話佢可比大震撼:yyy:
笑_死:yyy:
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 イルイ 於 19/7/2009 01:24 AM 發表

伊露依你笑人? :jjjj:
唔知佢會有咩野後果? :qqqq:

頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36364
港元 6515 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 新水星 於 18/7/2009 08:52 PM 發表

原居民同牛牛都可以打先行的。:jjjj:

精英大師,蓮華生輝,靚蝦王,爆冷一樣都可以打先行:zzz:
頂部
小小星
一星會員

UID 3770
精華 0
積分 0
帖子 49
港元 554 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10

QUOTE:

...

吓.....你唔係真係以為我話呢兩隻真係做到馬王級呀~~!
睇返之前有人點講好跑得先喇:yyy:
頂部
小小星
一星會員

UID 3770
精華 0
積分 0
帖子 49
港元 554 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 19/7/2009 01:24 AM 發表

有人都好笑呀......話好跑得係靚蝦王外最強一哩馬!
贏得兩場一哩...就最強....你話好唔好笑:yyy:

頂部
君子
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2173
精華 1
積分 1571
帖子 7569
港元 112 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 紅魔鬼

QUOTE:
原帖由 小小星 於 19/7/2009 22:54 發表

有人都好笑呀......話好跑得係靚蝦王外最強一哩馬!
贏得兩場一哩...就最強....你話好唔好笑:yyy:

有乜出奇姐 :jjj:
頂部
小小星
一星會員

UID 3770
精華 0
積分 0
帖子 49
港元 554 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 君子 於 19/7/2009 11:02 PM 發表

有乜出奇姐 :jjj:

如果咁都唔出奇!
咁精梳王可比大震撼又有乜咁好笑......!
未跑過點知係唔係!
頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48023
港元 2830 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 Sunday Racing

QUOTE:
原帖由 小小星 於 19/7/2009 11:09 PM 發表

如果咁都唔出奇!
未跑過點知係唔係!

雖然想像到冇可能,但你既推論又唔係錯:fff: :fff:

頂部
君子
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2173
精華 1
積分 1571
帖子 7569
港元 112 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 紅魔鬼

QUOTE:
原帖由 小小星 於 19/7/2009 23:09 發表

如果咁都唔出奇!
未跑過點知係唔係!

精梳王 大震撼

好跑得 牛精福星 好爸爸 電子麒麟  

下面個組吾係差好遠wor
頂部