賽馬世界

標題: 打比四不完整攻略。(持績更新中)
精英大師***
該用戶已被刪除

如果出左隻順配合S之後再由頭配1800-2400...........................1000-1600
會唔會增加 speed ?
頂部
Galileo
該用戶已被刪除

QUOTE:
Originally posted by 育馬者傳說 at 19/6/2005 05:51 PM:

長距離馬父系一定要係長距離,加特殊cross 升 speed,用相性去升stay。

thx:jjj:
其實相性係咪一定係In-Breed先有?
定係冇關係^^"
我而家差場菊花賞先全中央G1制霸.......
不過已經玩到第40年..........:zzzz:
頂部
Javier
該用戶已被刪除

QUOTE:
Originally posted by 育馬者傳說 at 19/6/2005 06:11 PM:

順配合S 再配點會有順配合?

只有順配合S既馬仔先可以無限用馬女去順配合S落去。

你配UNBRIDELED'S SONG 既母父係用邊隻先??

最好用一隻遺傳C既母父喎。

sharpen up
1400-2000

原來係咁..!!
頂部
育馬者傳說
該用戶已被刪除

QUOTE:
Originally posted by 精英大師*** at 19/6/2005 06:30 PM:
如果出左隻順配合S之後再由頭配1800-2400...........................1000-1600
會唔會增加 speed ?

順配合係絕對可以加繁殖speed,到時你隻繁殖牝馬既speed 應該已經好高。
頂部
育馬者傳說
該用戶已被刪除

QUOTE:
Originally posted by Galileo at 19/6/2005 06:42 PM:

thx:jjj:
其實相性係咪一定係In-Breed先有?
定係冇關係^^"
我而家差場菊花賞先全中央G1制霸.......
不過已經玩到第40年..........:zzzz:

唔係,相性係無論invbreed 同 outbreed 都會有。
頂部
育馬者傳說
該用戶已被刪除

最強牝馬,大麗花如何獲得?

要用山貓換既牝馬有兩隻,一隻是SADLER'S GAL,一隻是大麗花。

首先贏晒所有52場單對單賽事,然後TRA就會送一隻山貓比你。

之後9月1週會有一個EVENT,這時只要一直按X,完左之後CHECK 隻山貓仲係唔係到,一定要係度先有得換。

9月4週再有一個EVENT,就係尤長同你要山貓。這時一直按X,SALDER'S GAL 之後果隻牝馬就係大麗花。

初代配合,配WILD AGAIN 原來係HYPERION 四頭特殊CROSS+順配合C。HYPERION 四頭特殊CROSS 係今集既隱藏配合之一。
頂部
taxi2003
該用戶已被刪除

我想問save load配馬1次大既幾耐??

睇見要成50次到先出好馬好似有排save load咁:fff:
頂部
育馬者傳說
該用戶已被刪除

QUOTE:
Originally posted by taxi2003 at 23/6/2005 04:22 PM:
我想問save load配馬1次大既幾耐??

睇見要成50次到先出好馬好似有排save load咁:fff:

每次save & load,快就分半鐘,慢就三分鐘。

一般要求高,一代要配三日,load 三百至四百次左右。50次係要求低者適用。

最近日本仔果邊同埋我自己都覺得,新種馬係比data上既資料更強,比如symboli kris s,data 係sp 70 sty 71,但是我自己用起黎就覺得生d馬比sp sty 過80 既sunday scilence 更強。如果懶得用save and load,盡量配新種馬都可以出到一般ok 既馬。
頂部
c.c.n
該用戶已被刪除

三,四百次咁多? 如果隻牝馬繁殖-$2500,能力是 (@OOOO@-) 你avrrage要求配到幾多@or繁殖能力?

另請教怎避免以下請况發生:  s/L時隻馬体質是 - 但玩到2年後体質變咗亼???
and
同樣價格是5500持續但2隻馬出跑時質數差咁遠(同父母) , 有冇辨法知呢?
頂部
育馬者傳說
該用戶已被刪除

QUOTE:
Originally posted by c.c.n at 23/6/2005 06:19 PM:
三,四百次咁多? 如果隻牝馬繁殖-$2500,能力是 (@OOOO@-) 你avrrage要求配到幾多@or繁殖能力?

另請教怎避免以下請况發生:  s/L時隻馬体質是 - 但玩到2年後体質變咗亼???
and
同樣價格是55 ...

繁殖價格2700 同@O@O,視乎父系而定。

S/L 生馬仔既質素當然會變

靠經驗,一般腳元O+10%,氣性O+5%@+10%體質@+10% 價格。
頂部
Javier
該用戶已被刪除

我果隻馬女配UXXXXXXXX  SONG......而定都仲未出到隻勁....
最勁果隻sp得9.9.....
計埋今日....已經配左7日了
頂部
育馬者傳說
該用戶已被刪除

QUOTE:
Originally posted by Javier at 24/6/2005 12:39 PM:
我果隻馬女配UXXXXXXXX  SONG......而定都仲未出到隻勁....
最勁果隻sp得9.9.....
計埋今日....已經配左7日了

我估你既死因可能係繁殖能力不足。

根據我既新準則,體質O係加400萬,氣性@係300萬。

咁一算之下你隻3300大概得2600左右。

我試過用SHARPEN UP 係出到3600體O氣@。

生出黎試過馬女SP10.1,STY10.2,繁殖價2800左右。
頂部
Javier
該用戶已被刪除

QUOTE:
Originally posted by 育馬者傳說 at 24/6/2005 04:43 PM:

我估你既死因可能係繁殖能力不足。

根據我既新準則,體質O係加400萬,氣性@係300萬。

咁一算之下你隻3300大概得2600左右。

我試過用SHARPEN UP 係出到3600體O氣@。

生出黎試過馬女SP10.1,STY1 ...

咁樣既話....重頭黎過好唔好....???

有野問你...!!
你去到uxxxxxxxxxxxx song果代d sp去到幾多架....??
頂部
育馬者傳說
該用戶已被刪除

QUOTE:
Originally posted by Javier at 24/6/2005 10:20 PM:

有野問你...!!
你去到uxxxxxxxxxxxx song果代d sp去到幾多架....??

我果隻係10.0馬女,不過繁殖價係3300 體- 氣@。
頂部
育馬者傳說
該用戶已被刪除

QUOTE:
Originally posted by Javier at 24/6/2005 10:20 PM:

有野問你...!!

你LOAD住 SHARPEN 果代睇下點先。

如果仲唔得就唔好做順配合住,先用返NICKS 同好相性谷返好D繁殖馬價格。

個人經驗係6-7代左右就開始唔駛點LOAD。
頂部
Javier
該用戶已被刪除

QUOTE:
Originally posted by 育馬者傳說 at 25/6/2005 12:27 AM:

你LOAD住 SHARPEN 果代睇下點先。

如果仲唔得就唔好做順配合住,先用返NICKS 同好相性谷返好D繁殖馬價格。

個人經驗係6-7代左右就開始唔駛點LOAD。

我係果代唔記得s-.-"""

唯有再黎過- -"""

我一開頭就有s....

睇返...隻馬女既母父係axxxxxxx  好似1200-2000果隻
頂部
福永祐一
該用戶已被刪除

buy o左隻sp 11.3同11.1
but個評價只係1xxx會唔會buy錯o左呢
頂部
育馬者傳說
該用戶已被刪除

QUOTE:
Originally posted by 福永祐一 at 25/6/2005 06:13 PM:
buy o左隻sp 11.3同11.1
but個評價只係1xxx會唔會buy錯o左呢

可能係氣性腳元體質有問題。
頂部
福永祐一
該用戶已被刪除

QUOTE:
Originally posted by 育馬者傳說 at 25/6/2005 08:24 PM:

可能係氣性腳元體質有問題。

果2隻已經冇要,buy過o左第2隻
再係海外果到buy o左隻11.4 xx遲<~~~成熟期係咩

同埋幾時sin會有人問我起賭場
我見過果個人but佢冇問我野喎
頂部
育馬者傳說
該用戶已被刪除

QUOTE:
Originally posted by 福永祐一 at 25/6/2005 10:23 PM:

果2隻已經冇要,buy過o左第2隻
再係海外果到buy o左隻11.4 xx遲<~~~成熟期係咩

同埋幾時sin會有人問我起賭場
我見過果個人but佢冇問我野喎

成長遲。

要中央G1一勝之後去對手牧場。
頂部