賽馬世界

標題: 打比四不完整攻略。(持績更新中)
傻仔大師
該用戶已被刪除

咩save load配馬???唔明!!!:afaf:
頂部
自行馬
該用戶已被刪除

育馬者兄做既攻略真係"近"啦:acac:真係幫到好多新手(例如我)
加油啦育馬者兄,希望你配到一隻日本仔點reload都輸比你既馬:wwww:
頂部
傻仔大師
該用戶已被刪除

搵人答下我下得唔得?:rrr:
頂部
育馬者傳說
該用戶已被刪除

QUOTE:
Originally posted by 傻仔大師 at 8/6/2005 11:21 PM:
搵人答下我下得唔得?:rrr:

配種前,save,然後配種,生左出黎去兩年後check下你隻馬既質素。
頂部
c.c.n
該用戶已被刪除

Thanks for your 攻略!
我用你俾個隻配, 請問OK or Not?
1, Male / SP@ STYO STM@ / 成長 - 普 $5000
2, Male / PowO STY O STM@ 根O 气O 腳O 成長 - 持 $5000
配咗2隻, 個母系10歲死咗s/l 都救唔番!

請問你哋話隻馬SP/STY/STM去到(9.5 / 9.8 / 10) 点樣先知道隻馬的能力?
頂部
福永祐一
該用戶已被刪除

育馬者兄:係7月既拍賣會上,盡量選一些時間11.5 以下既馬女????
係第一個數定+埋垠茈郁□
精英大c兄:我見唔到你話果隻馬女喎
同埋係配之前save定之後

[ Last edited by 福永祐一 on 11/6/2005 at 08:01 PM ]
頂部
福永祐一
該用戶已被刪除

贏取第一個G1 之後既3-5年(最好每年去對手牧場CHECK),對手牧場會出現一匹TEDDY 系,全圓圈既馬仔
佢會唔會唔俾你架,我玩3果時好多好馬都唔俾
頂部
精英大師***
該用戶已被刪除

To︰福永祐一

1 ) 一開始答問題既時候會影響到佢俾咩繁殖馬你 !!!
2 ) 配之前 SAVE !!!

3 ) 我買親佢都會俾 !!!
頂部
福永祐一
該用戶已被刪除

1)我都答o左幾次都係同一堆繁殖馬
頂部
精英大師***
該用戶已被刪除

第一條你要答下面個個~
之後當你設定晒所有野佢就會再問你問題~
頭兩條都係答 B ~之前第 3 條佢就會問你係定唔係~你答係....
就會出左 9 隻繁殖馬~而呢 9 隻之中就會有你想搵到個隻架喇~
試下...唔得再同我講~
頂部
精英大師***
該用戶已被刪除

SORRY~
之後第 3 條佢就會問你係定唔係~你答係....
頂部
育馬者傳說
該用戶已被刪除

QUOTE:
Originally posted by 福永祐一 at 11/6/2005 07:57 PM:
育馬者兄:係7月既拍賣會上,盡量選一些時間11.5 以下既馬女????
係第一個數定+埋垠茈郁□
精英大c兄:我見唔到你話果隻馬女喎
同埋係配之前save定之後

[ Last edited by 福永祐一 on 11/6/20 ...

第一個數係代表speed,第二個數係代表power 同 stay。

一般只計第一個數已經夠。如果第二個數都11.5 或以下,馬匹既綜合能力會較高,適應性亦較廣。

再舉一個例。我係外國拍賣會試過買coronodo dacer 個仔,11.0-10.9。此馬成長係持續,全盛時 speed 10.6 pow@ sty 10.7,已經夠我贏左十幾個一級賽,總獎金有十幾億,退役後再賣比人做種馬又七億幾。

[ Last edited by 育馬者傳說 on 13/6/2005 at 06:58 PM ]
頂部
福永祐一
該用戶已被刪除

QUOTE:
Originally posted by 精英大師*** at 13/6/2005 01:40 PM:
第一條你要答下面個個~
之後當你設定晒所有野佢就會再問你問題~
頭兩條都係答 B ~之前第 3 條佢就會問你係定唔係~你答係....
就會出左 9 隻繁殖馬~而呢 9 隻之中就會有你想搵到個隻架喇~
試下...唔得再同我講~

唔得喎
開始有A,B,C架喎
頂部
精英大師***
該用戶已被刪除

第一條佢未問你 A B C 架!!!~
頂部
福永祐一
該用戶已被刪除

問係定唔係,我答下面
之後整野,之後再答,答o左2題b都仲有架喎
頂部
精英大師***
該用戶已被刪除

有個阿伯一開始會問︰

元 x x x•••
以前 x x x x x N x x x x x x?- - - - - - - - - - 答︰No

之後當你將自己個名、牧場名、地方、彩衣同埋冠名設定晒。
個阿伯又會再走出黎問你問題~今次仲會多左兩個女仔出黎講野~(唔使理)
之後你兩條都答晒 C ~ ( 唔好意思丫,之前同你講係 B )

之後就會出左一條 Yes & No Quection︰

x x x !
x x x x x•••競馬 x 興味 x 持 x x
x x x x x 覚 x x x x x x x x x ? - - - - - - - - - -答︰Yes

之後就會出左 9 隻繁殖馬,而你想搵個隻就會係第 3 隻 (栗毛、N.D系)

今次詳細 d 希望幫到你~如果有咩問題再同我講...:uuuu:
頂部
Galileo
該用戶已被刪除

終於比我load到隻4700.....
但係冇顯示speed同sty.........
之後跑出黎o既成績又麻麻=.=
決定再load過.......
頂部
福永祐一
該用戶已被刪除

QUOTE:
Originally posted by 精英大師*** at 31/5/2005 05:19 PM:
見到育馬者打左一篇咁好既攻略心得...攪到我都想分享埋一份...
以下純粹個人玩法...仲未程得上咩野攻略...請大家唔好見怪...:ttt:

遊戲一開始既時候簡以下呢隻馬女個母系做繁殖馬︰
[url]http://hk.pg.photo ...

sp同st是但一個有o同過4000得唔得架
頂部
精英大師***
該用戶已被刪除

sp 有 o sty 都一定要有~
頂部
福永祐一
該用戶已被刪除

可唔可以講埋sp同st既日文係咩
頂部