賽馬世界

標題: 「你對今年香港國際賽事的感想?」
dennis2299
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 4131
精華 0
積分 0
帖子 7103
港元 1338 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 25/10/2007
香港瓶 : 大利來既7疊轉彎嬴馬令我意想不到:kkk: 既然佢可以沖嬴全球最佳均速馬

相信佢可以保持不敗到退役:fff:

香港短途錦標 : 大摩部署4隻之中我最睇好同一世界 , 可惜留得太後 , 係之後既短途三冠

佢大有可能成為爭標分子:fff:

香港一哩錦標 : 已經睇得出鳥語花香想博既個種心態 , 但係佢就輸係初跑1600

捉唔到1600果個發力點 , 所以先輸比好爸爸:ppp:

香港盃 : 完全高估了閒話一句既實力:sss: 連均速馬都唔夠沖 , 另外百威勝唔係阻左成200米既位

佢極有可能取代閒話一句個第二:ppp:

本帖最近評分記錄
EternitY   12/1/2010 04:01 PM  聲望  +10   
頂部
sw
虛擬馬主

UID 2152
精華 1
積分 651
帖子 7622
港元 5286 萬
存款 100 萬
聲望 163
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 13/12/2009 09:00 PM 發表

阿方專攪野.....大師輸 1600 果次 隊 星運爵士去燒 :bbb: :rrr:

但牛牛贏安田雀屎有份幫手掃場喎:fff:

閂埋門淋紅油嘥X氣啦
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29105
港元 2379 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 13/12/2009 08:56 PM 發表

靚蝦王輸俾日平線果屆,阿當唔燒佢,魅力之城都唔燒:fff:

原來冇華將跑 int 係咁大獲
問下 西滇 la
平時佢地 打隊際幾勁......:zzz:

柏高又中
頂部
您睇我唔到
活躍會員

UID 4947
精華 0
積分 0
帖子 1846
港元 1152 萬
存款 0 萬
聲望 14
閱讀權限 10
註冊 26/11/2008

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 13/12/2009 08:59 PM 發表

原本爆冷嬴左兩年架...騎師唔生性連塞兩年咁白痴之麻~

一切都係運
早兩場都應該挑戰瓶,可惜衰在要威
上年我唔敢講,未同飛鷹山真正鬥過,未必真係贏到,大家可能好接近
但07年果屆睇到火都黎,幾隻馬都可以被封

我怕同一世界季初博太多,季尾冇佢份,大摩今年俾佢去新加坡玩玩吧
講真佢個檔好d,主角己經唔係蓮華生輝
蓮華生輝成日終點前後慢腳,相信玩埋今季,去博個馬王返黎吧

本帖最近評分記錄
EternitY   12/1/2010 04:01 PM  聲望  +8   

頂部
yuricylau (Y)
虛擬馬主

UID 4099
精華 0
積分 0
帖子 28677
港元 5945 萬
存款 7064 萬
聲望 40
閱讀權限 20
註冊 15/10/2007

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 13/12/2009 08:53 PM 發表
香港馬完全唔識打隊制 lor :rrr:
香港瓶互燒 燒個快 pacing 出黎 :rrr: :rrr:
香港杯....有幾隻馬自己都明知冇機會好心幫下拖 la :rrr: :rrr: :rrr:

包裝大師個pacing本來可以set得好靚...
跟手喜聚寶拍一拍佢...變左益晒老巫

香港杯...完全唔知好先生想點
寧願佢好似好日子咁疊埋心水爆一段好過

本帖最近評分記錄
EternitY   12/1/2010 04:03 PM  聲望  +2   
頂部
小武士
虛擬馬主

UID 3452
精華 0
積分 0
帖子 6105
港元 2760 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 1/12/2006
來自 Sweet Memory
今年短途同一哩再次由香港2隻馬王贏番 真係好開心 難得咁年長都有咁出色既表現

接班既有一大堆 相信短途同一哩 未來香港仲會發光發亮

反而香港瓶同香港盃最令人擔心 尤其香港瓶

今日閒話一句既表現 其實證明左佢世界級既地位 下屆香港盃唔係無機會贏

但香港瓶...出到爆冷 自由好都仲要俾人KO 睇怕未來幾年都唔洗希望港隊有得贏番:ppp:

本帖最近評分記錄
EternitY   12/1/2010 04:04 PM  聲望  +5   

頂部
阿仙奴
虛擬馬主
Elegant Fashion

UID 2264
精華 0
積分 156
帖子 2867
港元 779 萬
存款 10 萬
聲望 45
閱讀權限 20
註冊 6/1/2006
來自 兵工廠
2400:老巫騎得真係一絕..步速慢都繼續包尾
轉彎7,8叠..追到終點前已經收韁...大賽騎師!
反觀爆冷守好位騎落無..老了..
自由好最失望...輸級數?

1000:hk世界..外國馬多多意外..
同一世界最後尾衝上黎令我眼前一亮..檔位一定要留後無計
生輝發揮正常..

1600:隻雀仔差100米力..神父已經跟得靚
好爸爸睇住你黎食似的...3連霸
現在你又會想想大摩唔跑短的決定是錯嗎?
我覺得...沒有錯   雀仔表現真係唔失禮
既然同一世界咁fit..3亞都已經是前無古人吧

2000:連奪2亞後...我依然投注了閒話win
頭馬是頂級馬..但見到閒話力拼拋離百威勝
hk 2000米皇者~閒話一句!

本帖最近評分記錄
EternitY   12/1/2010 04:04 PM  聲望  +10   

頂部
您睇我唔到
活躍會員

UID 4947
精華 0
積分 0
帖子 1846
港元 1152 萬
存款 0 萬
聲望 14
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 13/12/2009 09:00 PM 發表

阿方專攪野.....大師輸 1600 果次 隊 星運爵士去燒 :bbb: :rrr:

我真係唔明佢做咩野又俾喜聚寶跑2400,又要去放頭
唔計星運果場,我完全覺得佢只係一個間中偷下雞贏g2,3
普通練馬師,雖然佢d馬易捉,但真係未完全成火喉

頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10
註冊 3/11/2006

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 13/12/2009 09:04 PM 發表

一切都係運
早兩場都應該挑戰瓶,可惜衰在要威
上年我唔敢講,未同飛鷹山真正鬥過,未必真係贏到,大家可能好接近
但07年果屆睇到火都黎,幾隻馬都可以被封

我怕同一世界季初博太多,季尾冇佢份,大摩今年俾佢 ...

或者學好望角啦...大摩成日咁想遠征,咁恨嬴一場外地g1~:yyy:
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29105
港元 2379 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 sw 於 13/12/2009 09:01 PM 發表

但牛牛贏安田雀屎有份幫手掃場喎:fff:

對牛牛特別好 :yyy:

柏高又中
頂部
S.WEEK
版主

UID 2148
精華 3
積分 2153
帖子 37270
港元 129 萬
存款 10 萬
聲望 25
閱讀權限 100
註冊 31/12/2005
暫只講澳洲馬

阿帕奇貓 同 志在嬴 : 已經老退了根本無望什麼了

熱爆景點,又犯上「密實策略」同樣錯誤  

7月杯明顯冇左個 Heart , 亦可能真係直路特佳

All Silent 跑緊什麼 :rrr: :rrr:  不知所謂。賀生你估跑緊澳洲賽事。

我寧願你話望空衝輸都話好睇D

入面博位高手雲集 :sss: :sss:  無跑出此馬真正實力。

本帖最近評分記錄
EternitY   12/1/2010 04:07 PM  聲望  +8   
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 阿仙奴 於 13/12/2009 09:05 PM 發表
2400:老巫騎得真係一絕..步速慢都繼續包尾
轉彎7,8叠..追到終點前已經收韁...大賽騎師!
反觀爆冷守好位騎落無..老了..
自由好最失望...輸級數?

1000:hk世界..外國馬多多意外..
同一世界最後尾衝上 ...

鳥語花香跑1600係唔係錯...同當年精英大師跑1600是否錯都係一樣姐...2隻馬都不幸輸比一隻一哩馬王~精英大師當年就選擇跑返短,鳥語花香?

自由好加個眼罩o既決定都已經嚇怕人,今場連爆冷都過唔到,點接棒呀?

本帖最近評分記錄
EternitY   12/1/2010 04:10 PM  聲望  +2   
頂部
Kris
虛擬馬主

2006年RW活躍會員十傑  
UID 2212
精華 0
積分 984
帖子 7239
港元 1989 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 2/1/2006
回復 #32 莫問我是誰 的帖子

自由好根本係馬房問題, 否則成就更勝自由行

本帖最近評分記錄
EternitY   12/1/2010 04:10 PM  聲望  +2   

頂部
櫻花 (染井吉野)
版主
Point of No Return

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2592
精華 0
積分 285
帖子 3419
港元 8583 萬
存款 0 萬
聲望 588
閱讀權限 100
註冊 17/3/2006
來自 New World
大摩 部署得太絕太盡  呢個係做人做事嘅大忌.
當排位一出 個"天"就已經同佢講呢到係我話事, 我就知佢已經無運行:ppp:

本帖最近評分記錄
EternitY   12/1/2010 04:11 PM  聲望  +2   

人生兩大要訣 :
1.凡事有例外,任何鐵律都只是指一般情況.
2.切勿孤立單一因素去解釋任何現象.

是非審之於己
毀譽聽之於人
得失安之於數

貧賤生勤儉 勤儉生富貴
富貴生驕奢 驕奢生淫佚 淫佚又生貧賤
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 13/12/2009 09:10 PM 發表
暫只講澳洲馬

阿帕奇貓 同 志在嬴 : 已經老退了根本無望什麼了

熱爆景點,又犯上「密實策略」同樣錯誤  

7月杯明顯冇左個 Heart , 亦可能真係直路特佳

All Silent 跑緊什麼 :rrr: :rrr:  不 ...

唔係澳洲國殤咩?:yyy: 熱爆景點流鼻血,貓貓不良於行,潮汕內欄塞車~~
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29105
港元 2379 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 13/12/2009 09:07 PM 發表

或者學好望角啦...大摩成日咁想遠征,咁恨嬴一場外地g1~:yyy:

有時 d 野真係命運黎.....
電光火力 由老千成轉去大告度, 撞o岩一場世紀大 -6 咁樣贏 hk sprint......
今年接好爸爸又得......

計得精彩....係, 靳能係醒
但肯定係運氣多 la
撞o岩世紀大 -6 咁贏....
阿摩, 想左幾耐....3 連塞

凌雨去杜拜冷贏.......佢就大熱比人走甩.....

本帖最近評分記錄
EternitY   12/1/2010 04:11 PM  聲望  +5   

柏高又中
頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48023
港元 2830 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 Sunday Racing

QUOTE:
原帖由 Kris 於 13/12/2009 09:12 PM 發表

係神既問題,無論佢點曲線都唔可能令佢真心果隻贏:fff: :fff:

頂部
您睇我唔到
活躍會員

UID 4947
精華 0
積分 0
帖子 1846
港元 1152 萬
存款 0 萬
聲望 14
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 13/12/2009 09:11 PM 發表

鳥語花香跑1600係唔係錯...同當年精英大師跑1600是否錯都係一樣姐...2隻馬都不幸輸比一隻一哩馬王~精英大師當年就選擇跑返短,鳥語花香?

自由好加個眼罩o既決定都已經嚇怕人,今場連爆冷都過唔到,點接棒呀?

自由好果場衰在同爆冷一齊返黎,感覺2400香港哩兩隻馬同前面果班有幾個馬位距離
自由好犯上當年終身美麗o既錯?
鳥語花香我會讚成佢跑1600
如果今季唔跑短,估計最有把握係1400果場g1
鳥語花香同大師唔同在於佢仲年輕試1600
閒話一句再俾d時間佢啦,爆冷4歲尾都仲好流
5,6歲再睇表現吧

本帖最近評分記錄
EternitY   12/1/2010 04:15 PM  聲望  +4   

頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 Kris 於 13/12/2009 09:12 PM 發表

上場預賽佢連奇寶好先生都衝唔嬴,我都啞左.....阿沈你唔係咁弱掛?比返d愛倫徒弟本色來睇好唔好?

我覺得呢隻馬由初出1600開始,係愈跑愈差~

本帖最近評分記錄
EternitY   12/1/2010 04:15 PM  聲望  +2   
頂部
您睇我唔到
活躍會員

UID 4947
精華 0
積分 0
帖子 1846
港元 1152 萬
存款 0 萬
聲望 14
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 13/12/2009 09:14 PM 發表

有時 d 野真係命運黎.....
電光火力 由老千成轉去大告度, 撞o岩一場世紀大 -6 咁樣贏 hk sprint......
今年接好爸爸又得......

計得精彩....係, 靳能係醒
但肯定係運氣多 la
撞o岩世紀大 -6 咁贏... ...

爆冷真係一隻超級可悲馬
用爪皇凌雨兩個分別
連失4個國際g1以上:ppp:
最終留名青史都只係一個g1終老:sss:

頂部