標題: 加州萬里進軍杜拜 [打印本頁]

作者: 阿源    時間: 12/1/2012 11:40 AM     標題: 加州萬里進軍杜拜

加 州 萬 里 遠 征 杜 拜

【 本 報 訊 】 應 屆 香 港 短 途 錦 標 盟 主 「 天 久 」 , 周 日 復 出 配 安 國 倫 出 戰 百 年 紀 念 短 途 盃 , 另 一 方 面 , 應 屆 香 港 盃 盟 主 「 加 州 萬 里 」 未 來 的 動 向 同 樣 令 人 關 注 , 告 東 尼 昨 晨 透 露 已 為 該 駒 定 下 出 擊 大 計 。

「 加 州 萬 里 」 上 季 遠 征 新 加 坡 在 蔡 明 紹 胯 下 應 留 而 放 慘 敗 , 前 仗 馬 會 盃 直 路 又 塞 死 倒 灶 跑 第 四 , 猶 幸 上 仗 香 港 盃 蔡 明 紹 終 於 大 打 爭 氣 波 贏 馬 。 「 加 州 萬 里 」 腳 部 有 碎 骨 舊 患 , 未 知 贏 香 港 盃 後 其 健 康 狀 況 如 何 呢 ?

告 東 尼 說 : 「 此 駒 目 前 狀 態 非 常 好 , 食 慾 、 操 練 都 正 常 。 今 季 牠 有 很 大 進 步 , 國 際 賽 後 復 出 首 仗 將 是 1 月 29 日 董 事 盃 1600 米 , 然 後 是 2 月 26 日 香 港 金 盃 2000 米 , 如 果 一 切 進 展 良 好 , 將 會 進 軍 3 月 31 日 的 杜 拜 免 稅 店 盃 1800 米 或 2400 米 司 馬 經 典 賽 , 希 望 牠 能 在 各 項 大 賽 取 得 佳 績 。 」

摘自蘋果日報
作者: May_Be_83    時間: 12/1/2012 11:51 AM

跑1800好d……
作者: 阿源    時間: 12/1/2012 12:00 PM

QUOTE:
原帖由 May_Be_83 於 12/1/2012 11:51 AM 發表
跑1800好d……

X2:eee:
作者: May_Be_83    時間: 12/1/2012 12:02 PM

QUOTE:
原帖由 阿源 於 12/1/2012 12:00 PM 發表

X2:eee:

增程上2400,隨時對住日本三冠馬王,唔化算。:kkk:
作者: brian108    時間: 12/1/2012 12:10 PM     標題: 回復 #4 May_Be_83 的帖子

宜家Orfevre 唔會去杜拜啦
作者: +超級無敵+    時間: 12/1/2012 12:10 PM

劇本寫得真完美

又想食三冠, 又想遠征, 
作者: mR.偉    時間: 12/1/2012 12:11 PM

QUOTE:
原帖由 May_Be_83 於 12/1/2012 12:02 PM 發表

增程上2400,隨時對住日本三冠馬王,唔化算。:kkk:

我忽你唔去杜拜la~..
留守日本:zzz::zzz:
作者: May_Be_83    時間: 12/1/2012 12:29 PM

QUOTE:
原帖由 mR.偉 於 12/1/2012 12:11 PM 發表

我忽你唔去杜拜la~..
留守日本:zzz::zzz:

Oh......I'm sorry~~:sss::sss:
作者: 李澤楷    時間: 12/1/2012 12:33 PM

QUOTE:
原帖由 +超級無敵+ 於 12/1/2012 12:10 PM 發表
劇本寫得真完美

基本上無可能,除左體力上,還有伊神.
作者: May_Be_83    時間: 12/1/2012 12:35 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 12/1/2012 12:33 PM 發表

基本上無可能,除左體力上,還有伊神.

有伊神阻住晒就做唔到啦……
作者: iceson    時間: 12/1/2012 12:41 PM

一個太短一個太長,不如搏World cup
作者: 李澤楷    時間: 12/1/2012 12:56 PM

QUOTE:
原帖由 May_Be_83 於 12/1/2012 12:35 PM 發表

有伊神阻住晒就做唔到啦……

伊神實話

三冠+杜拜+寶塚:fff:
作者: ryhme1    時間: 12/1/2012 02:04 PM

泥地博唔博
作者: 細B    時間: 12/1/2012 03:04 PM

唔係話咩....係咪似乎有點忽略左其他馬呢你地:ppp:

雄心威龍...軍士攻略....自由好....都係好好馬姐^^"....

三冠  講就易....
作者: Slipknot.    時間: 12/1/2012 07:28 PM

都係睇黎緊個復出個兩場再決定姐:ppp:
作者: CJ.    時間: 12/1/2012 07:34 PM

QUOTE:
原帖由 iceson 於 12/1/2012 12:41 PM 發表
一個太短一個太長,不如搏World cup

認同,美國馬泥地性能照計就應該冇問題,2400真係未跑過,應該唔會跑衣場,杜拜免稅店盃其實都唔算短,佢季初跑1600都嬴到,1800應該冇問題,以告仔角度離睇,就10成10跑杜拜免稅店盃,世界盃只會係我們馬迷一廂情願而已:yyy: ,到時香港有兩匹實力馬參戰免稅店盃,香港有望第一次嬴衣項賽事

作者: CJ.    時間: 12/1/2012 07:36 PM

QUOTE:
原帖由 細B 於 12/1/2012 03:04 PM 發表
唔係話咩....係咪似乎有點忽略左其他馬呢你地:ppp:

雄心威龍...軍士攻略....自由好....都係好好馬姐^^"....

三冠  講就易....

希望雄心威龍可以回復番上季水準,雖然冇咩可能:sss:
作者: 新水星    時間: 12/1/2012 10:07 PM

QUOTE:
原帖由 +超級無敵+ 於 12/1/2012 12:10 PM 發表
劇本寫得真完美

賽期上唔算嚴苛既,問題係十個幕後十個都要跑多一場女皇盃。:ppp:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0