標題: 既生瑜何生亮 [打印本頁]

作者: 天使小帕    時間: 29/1/2012 08:08 PM     標題: 既生瑜何生亮

小弟講緊軍事攻略。。。攻略無疑擁有馬王級實力。咁多場睇,我好少見到呢類擺前又得,留後爆一段又得,性能無均速鬥爆之分嘅頂尖好馬。加上此駒非常忠心,多場G1跑極唔斷,真系非常難得。
    可惜攻略與兩匹年紀相仿的怪獸身處同一時代:雄心威龍與加州萬里。攻略已經輸比兩隻怪獸N次,除左舊年冠軍一哩趁兩大怪獸不在之際奪得冠軍,其餘賽事均無緣頭馬。
    既生瑜何生亮啊,而且諸葛亮仲唔止一個:ggg: :ggg:
作者: 大大    時間: 29/1/2012 08:23 PM

咁都冇计嘎,我觉得攻略跑金杯冇问题,好似旧年打比咁摆前守好位最紧要有遮挡,走先,等两只怪兽追,搏下。唔系都好难赢:zzz:
作者: 西人堅    時間: 29/1/2012 08:32 PM

軍事攻略呢類特性 ge 馬先最難贏 wor...
跟前有一段, 留後又有得一段.....咪就係 得果一段咁 lor :jjjj:

你比較下香港以前 d 馬王, 蝦王 麒麟 牛牛 好爸爸
佢地果 d [爆一段] 同 攻略 ge [爆一段] 差幾遠 :yyy:
作者: ryhme1    時間: 29/1/2012 08:38 PM

擺明唔夠雄心威龍跑...

上年馬會盃同打比 都係唔夠跑
情況同今日一樣

可能今年兩隻馬的距離比上年仲更加遠
作者: 天使小帕    時間: 29/1/2012 08:38 PM

QUOTE:
原帖由 大大 於 29/1/2012 08:23 PM 發表
咁都冇计嘎,我觉得攻略跑金杯冇问题,好似旧年打比咁摆前守好位最紧要有遮挡,走先,等两只怪兽追,搏下。唔系都好难赢:zzz:

:kkkkk: :kkkkk: 事實證明攻略走先都唔夠兩隻怪物沖:kkkkk: :kkkkk:
作者: 新水星    時間: 29/1/2012 08:39 PM

睇返杜拜賽期表才發現麥通Round 3同傑貝哈特升左做G1。
不如放棄金盃提早飛過去啦。:jjjj:
作者: 天使小帕    時間: 29/1/2012 08:41 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 29/1/2012 08:32 PM 發表
軍事攻略呢類特性 ge 馬先最難贏 wor...
跟前有一段, 留後又有得一段.....咪就係 得果一段咁 lor :jjjj:

你比較下香港以前 d 馬王, 蝦王 麒麟 牛牛 好爸爸
佢地果 d  同 攻略 ge  差幾遠 :yyy:

:jjjj: 可唔可以學下凌雨D跑法?:jjjj:
其實諗翻下爆冷都系多性能嘅馬。。。:ppp:
作者: 阿彌    時間: 29/1/2012 09:36 PM

仲有加州.天久.都係佢之上
所以我覺得唔止一個亮:lll:
作者: 李澤楷    時間: 29/1/2012 09:47 PM

QUOTE:
原帖由 阿彌 於 29/1/2012 09:36 PM 發表
仲有加州.天久.都係佢之上
所以我覺得唔止一個亮:lll:

司馬懿,郭嘉,龐統:iiiii:
作者: kaosen    時間: 29/1/2012 09:53 PM

姜維幾時出現
作者: 神之子    時間: 29/1/2012 09:58 PM

QUOTE:
原帖由 kaosen 於 29/1/2012 09:53 PM 發表
姜維幾時出現

睇下係唔係多名利:aaa: :aaa:
作者: May_Be_83    時間: 29/1/2012 10:39 PM

QUOTE:
原帖由 <i>kaosen</i> 於 29/1/2012 09:53 PM 發表<br />
姜維幾時出現

唔爭在鄧艾鍾會啦
作者: 神之子    時間: 30/1/2012 01:12 AM

可能今年打呲果的馬就係鄧艾鍾會

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0