標題: 馬會換馬政策過時 [打印本頁]

作者: 阿源    時間: 9/2/2012 12:36 PM     標題: 馬會換馬政策過時

[iframe]http://racing.atnext.com/art_main.php?showdate=20120209&sec_id=3403908&art_id=16054197[/iframe]
作者: 西人堅    時間: 9/2/2012 12:54 PM

低能, D point 同應唔應該調低個門檻 5分 根本就冇關係
求其拿兩隻出來吹....
不如話隻隻係 大師 ah 笨

ppg 風險唔高咩
有幾多 ppg 贏到上 2 班先
有幾多 ppg 落 Q 左 5 班...??
作者: 長毛    時間: 9/2/2012 01:14 PM

but dont use 加州萬里 , 爆冷 to compare ...
作者: 駿先鋒    時間: 9/2/2012 04:27 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 9/2/2012 12:54 發表
低能, D point 同應唔應該調低個門檻 5分 根本就冇關係
求其拿兩隻出來吹....
不如話隻隻係 大師 ah 笨

ppg 風險唔高咩
有幾多 ppg 贏到上 2 班先
有幾多 ppg 落 Q 左 5 班...??

我都唔覺插80-85分的馬成功率好得過85+ 以上好多wor...:ddd:

再講, 十隻85+PP 當中有3-4 隻成材馬會都已經達成目標...
個政策都而家為止唔覺有咩問題...:ddd:
作者: 細B    時間: 9/2/2012 04:37 PM

高分pp...黎到香港緊係搏大賽...但係....香港有幾多大賽姐:ppp:

得兩個馬場...咁多高分pp...都容納唔晒....淨係計今季d高分pp....e家有邊隻係得??....4歲最高分喇....個隻咪又係52分起步??....

而且過往高分pp身價都好高個d....黎到之後有冇名留青史??

sorry我唔日太多舊馬....我淨係記得明德....呢隻高分pp...仲有紫貂....

不過都有成功既例子既..勇捷神駒,喜蓮福星  真係黎到就即贏GI...
作者: kaosen    時間: 9/2/2012 07:29 PM

提PPG精英,依家五班有幾多係高分PP先 :fff:  唔計咸華:iiiii:
作者: 神之子    時間: 9/2/2012 08:05 PM

近年自購馬身價水漲船高是事實,不過低5分可以有幾多馬,通常一匹在外地3至4win既馬在港都會評85分以上2win左右既都會80分以下,果5分真係可以為馬主引多的又平又好既馬嗎,如果75分以上還有可能性,不過又會出現另一問題,高分pp會減少,高質也有可能減少,所以換馬政策唔係話變就變
作者: 小野伸二    時間: 9/2/2012 08:17 PM

又係個句啦,隻隻都成功既咁邊隻會失敗:yyy:

而家馬主肯俾錢買,有人肯賣,有人肯養,有人唔怕死咪無事

除非作者係馬主啦,唔係都無乜資格講呢d野..

但如果佢係馬主既話,即係證明佢好Q窮連買隻85分馬既錢都無

變左葡萄精:yyy:
作者: 西人堅    時間: 9/2/2012 08:19 PM

我唔係 trade 馬 買馬 就唔多清楚 la......

山高呢幾年一路都響 cable 個節目度
講 減低 5 分有咩好處, 咁又真係選擇多左係真
起碼正正常常咁講

唔會好似 毒果咁9 up :rrr:
作者: 大關刀    時間: 10/2/2012 01:35 AM

QUOTE:
原帖由 kaosen 於 9/2/2012 07:29 PM 發表
提PPG精英,依家五班有幾多係高分PP先 :fff:  唔計咸華:iiiii:

如果高分即係 >= 85
唔計咸華就無敵福星, 超力駒
同埋重傷過既甜蜜至上...

不過, 高分 PP 有 D 未落到五班已經忍唔住退左啦
PPG 落五班條路點都近 D
五班多 PPG 係正常....
作者: 阿源    時間: 10/2/2012 09:01 AM

今季到目前為止巳有37匹首次評分85分以上的PP,所以只要有錢,大把高分貨可以入:fff:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0