標題: 霍老爺又發爛渣 [打印本頁]

作者: Running    時間: 23/3/2012 09:38 AM     標題: 霍老爺又發爛渣

霍利時怒炒副練

霍廐昨朝出現人事衝突,廐主霍利時因不滿副練戴立強工作表現而發生口角,

繼而怒趕戴立強,勒令其即時離開馬房範圍。

戴立強已向人事部備案,並獲准暫時放假,以便馬會處理有關調查,

這已是繼早前胡森怒炒副練曾超祺後,半季之內出現兩宗練馬師辭退副練個案。

至於在本周初銷假的曾超祺,已獲安排調職文廐,出任第二副練。

From racing.on.cc
作者: 何良    時間: 23/3/2012 09:42 AM

霍利時仲以為自己係南非冠軍,,,咁巴閉番南非啦,,好行夾唔送
作者: 駿先鋒    時間: 23/3/2012 10:13 AM

胡森炒完副練之後好似得威騰駒1W
作者: 智弱網民    時間: 23/3/2012 12:11 PM

輸完甜橙心情唔好
作者: 小野伸二    時間: 23/3/2012 12:17 PM

自己表現都咁..憑乜野不滿人地工作表現
作者: 謝老四    時間: 23/3/2012 01:27 PM

彊愈老愈辣
作者: 週日寧靜    時間: 23/3/2012 03:24 PM

要炒第一個炒自己先啦

人地打份工姐

全個馬房表現最差果個係你自己呀
作者: lovexjapan08    時間: 23/3/2012 05:12 PM

初期又話有咩南非名駒去香港
作者: neeDu    時間: 23/3/2012 05:20 PM

見怪不怪
作者: 木奇異    時間: 23/3/2012 05:46 PM

QUOTE:
原帖由 lovexjapan08 於 23/3/2012 05:12 PM 發表
初期又話有咩南非名駒去香港

當年隻利好
作者: Running    時間: 30/3/2012 09:04 AM     標題: 馬 圈 簡 訊 : 霍 利 時 炒 唔 到 副 練

霍 利 時 馬 房 今 季 成 績 低 沉 , 早 前 更 傳 出 與 副 練 戴 立 強 鬧 不 和 的 消 息 。 霍 利 時 已 就 事 件 去 信 馬 會 管 理 層 , 馬 會 於 周 二 安 排 兩 人 與 馬 會 幹 事 見 面 , 結 果 馬 會 決 定 讓 戴 立 強 先 放 假 , 直 至 五 月 中 , 再 重 投 工 作 崗 位 , 繼 續 出 任 時 副 練 。

早 前 胡 森 炒 了 曾 超 祺 , 後 者 調 往 文 做 第 二 副 練 , 今 次 霍 利 時 卻 不 得 解 僱 戴 立 強 , 至 於 下 季 戴 立 強 會 否 再 留 在 時 , 留 待 今 季 結 束 後 馬 會 再 跟 進 。

From 生果馬經

結果係馬會唔俾機會你發爛渣!
作者: lovexjapan08    時間: 30/3/2012 12:07 PM

趕走左佢,俾副練自立門戶
作者: 魚仔餅    時間: 30/3/2012 01:38 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 30/3/2012 09:04 AM 發表
霍 利 時 馬 房 今 季 成 績 低 沉 , 早 前 更 傳 出 與 副 練 戴 立 強 鬧 不 和 的 消 息 。 霍 利 時 已 就 事 件 去 信 馬 會 管 理 層 , 馬 會 於 周 二 安 排 兩 人 與 馬 會 幹 事 見 面 , 結 果 馬  ...

時時自己差就賴人
作者: 駿先鋒    時間: 30/3/2012 01:50 PM

話說點解肥胡又俾炒副練, 霍利時又唔俾??
作者: Slipknot.    時間: 30/3/2012 03:31 PM

登副練慘炸
明明有得走架嘛
作者: 李澤楷    時間: 30/3/2012 03:57 PM

QUOTE:
原帖由 駿先鋒 於 30/3/2012 01:50 PM 發表
話說點解肥胡又俾炒副練, 霍利時又唔俾??

個底花哂
作者: 大關刀    時間: 9/4/2012 11:22 AM

繼續發爛渣

霍利時嬲咗馬偉昌

過去幾次馬偉昌重臨,分別為霍利時隻「甜橙」跑打覉等3場大賽,呢次復活節檔賽期,又見佢排位版上有名,但只得1匹葉鴌「城中話題」,究竟係佢自己冇聯絡練馬師,抑或練馬師對佢冇興趣?Helen估計就後者居多。

第一,佢本身作為公司騎師,應該自己做主動,打電話畀各路友好搵支持,如果佢1隻馬都冇得跑,咁冇得講,但話晒都有隻「城中話題」,證明唔係練馬師們搵唔到佢,而且葉楚航視阿昌為好朋友,又點會忍心要佢首天即坐冷板?咁葉楚航入紙之前,又一定會問清問楚馬偉昌同場有冇馬跑,以免撞介。

好腬!問題就響呢度,既然霍利時隻「甜橙」一再對馬偉昌咁倚重,咁點解霍鴌一匹馬都冇醒纒佢?喂!如果係真心兄弟,陪跑鮋都應該畀一兩隻游纒馬河躀,眼前鮋事實係,霍利時出6隻話多唔多,偏偏阿昌1隻都冇,Helen直覺係「甜橙」一再搏輸,所以搞成咁,如果情況真係咁,不久之後鮋女皇盃,你估「甜橙」仲會唔會用馬偉昌?

如果大家有興趣,不妨密切留意下個禮拜「甜橙」鮋晨操動靜,馬偉昌再操的話,即是繼續歸佢,萬一換人過檔,就等於正式宣布易配,但點都好,「甜橙」跑輸打覉,點都唔係阿昌一個人責任囉!
作者: 馬俠    時間: 9/4/2012 11:29 AM

唔講唔知 馬偉昌 今日開始返黎跑
作者: mR.偉    時間: 9/4/2012 12:02 PM

QUOTE:
原帖由 馬俠 於 9/4/2012 11:29 AM 發表

+1
作者: Running    時間: 9/4/2012 12:03 PM

QUOTE:
原帖由 馬俠 於 9/4/2012 11:29 AM 發表

就係得嗰一隻馬騎所以大家唔知佢嚟
作者: kewell    時間: 9/4/2012 12:03 PM     標題: 回復 #17 大關刀 的帖子

霍老爺@@
作者: 何良    時間: 9/4/2012 12:54 PM

馬偉昌走啦,,諗住番黎幫霍利時手,,依家先俾人過一棟
作者: 魚仔餅    時間: 9/4/2012 01:22 PM

QUOTE:
原帖由 何良 於 9/4/2012 12:54 PM 發表
馬偉昌走啦,,諗住番黎幫霍利時手,,依家先俾人過一棟

霍老爺咁搞野既

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0