標題: 亞視膽識過人竟然將步步穩行頭? [打印本頁]

作者: 天使小帕    時間: 6/5/2012 12:45 AM     標題: 亞視膽識過人竟然將步步穩行頭?

睇到我真系難以置信。
    論級數,步步穩即使頂峰時亦未必高得過軍事攻略,更何況仲有都市風光、雄心威龍呢D超級惡馬。
    論歲數,步步穩已經9歲了,戰鬥力肯定低於頂峰時。雖然狀態fit,但點睇步步穩都冇任何勝面。比我揀我PQ都唔會吼佢。
    董事盃比同場好多馬拋離,主席錦標雖然近,但明輸比你精彩日子同讃惑。
    老黃忠雖名為五虎上將,但可能連魏延都挑唔贏,更何況仲有關羽張飛趙雲馬超咧。
    而子健同浩賢居然將步步穩行頭搏WIN,唔系啊嘛。。。?
    PS:子健居然比雄心威龍三個大拇指。。。。。。
作者: yuricylau    時間: 6/5/2012 12:48 AM

話明搏win..揀步步撚都好正常..要搏都係搏呢隻
你話搏新力勁卡達聖呢d就話o咀啫
作者: keywinner    時間: 6/5/2012 12:49 AM

其實無乜野, 可以一博~~~
佢地經常都係咁做博冷, 無乜特別
作者: 天使小帕    時間: 6/5/2012 12:50 AM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 6/5/2012 12:48 AM 發表

不過步步穩如果有20倍左右。。。值搏。。。
作者: 神之子    時間: 6/5/2012 12:55 AM

QUOTE:
原帖由 天使小帕 於 6/5/2012 12:45 AM 發表
睇到我真系難以置信。
    論級數,步步穩即使頂峰時亦未必高得過軍事攻略,更何況仲有都市風光、雄心威龍呢D超級惡馬。
    論歲數,步步穩已經9歲了,戰鬥力肯定低於頂峰時。雖然狀態fit,但 ...

香港一哩錦標果場都唔信佢贏到佢就贏比你睇,主席錦標佢係輸比精彩日子同讃惑,不過讓緊5磅同果場主力分明係讃惑,正常要博係呢隻
作者: 天使小帕    時間: 6/5/2012 01:00 AM

QUOTE:
原帖由 神之子 於 6/5/2012 12:55 AM 發表

香港一哩錦標果場都唔信佢贏到佢就贏比你睇,主席錦標佢係輸比精彩日子同讃惑,不過讓緊5磅同果場主力分明係讃惑,正常要博係呢隻

不過果場軍事攻略同都市風光跑法蝕到暈先贏到。
作者: 神之子    時間: 6/5/2012 01:03 AM

QUOTE:
原帖由 天使小帕 於 6/5/2012 01:00 AM 發表

不過果場軍事攻略同都市風光跑法蝕到暈先贏到。

你又知今場唔會,仲要果2隻又係跑杜拜返黎,冇人知會跑成點
作者: May_Be_83    時間: 6/5/2012 01:06 AM

點解唔可以?
我拎佢做膽拖都市風光,天久同精彩日子……
作者: 小野伸二    時間: 6/5/2012 01:08 AM

每個人揀乜都有佢既自由
作者: 天使小帕    時間: 6/5/2012 01:14 AM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 6/5/2012 01:08 AM 發表
每個人揀乜都有佢既自由

當然。。。不過覺得佢地太冒險了。
心入面成日覺得步步穩好多時,比人睇高就跑唔好,比人look down就突然爆個大冷比你睇。
作者: 長毛    時間: 6/5/2012 01:16 AM

they think 步步穩 9 years old still better than 軍事攻略 lor .. very simple ...
作者: 神之子    時間: 6/5/2012 01:17 AM

QUOTE:
原帖由 天使小帕 於 6/5/2012 01:14 AM 發表

心入面成日覺得步步穩好多時,比人睇高就跑唔好,比人look down就突然爆個大冷比你睇。

係睇得高就唔會隔晚有14倍
作者: 西人堅    時間: 6/5/2012 01:21 AM

肯搏冷 總比 以前 10 場有 8,9 場都 4 大熱門好 la
作者: souphen    時間: 6/5/2012 01:27 AM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 6/5/2012 01:21 AM 發表
肯搏冷 總比 以前 10 場有 8,9 場都 4 大熱門好 la

同意, 次次都一定要熱門行頭, 咩道理黎?

反正每個人都有唔同玩法, 無人話跑馬一定係4大熱門嬴硬, 賠率不嬲都唔代表馬匹機會
香港賠率只係代表有幾多金錢去投注一匹馬而已

即使外國賠率亦只係代表莊家既睇法, TIP馬輕易被賠率左右既話...
作者: 贏馬人    時間: 6/5/2012 01:28 AM

QUOTE:
原帖由 天使小帕 於 6/5/2012 01:14 AM 發表

重注買隻十幾蚊大熱門一樣冒險
我真係唔明點解好多人都唔敢細注搏冷
作者: 阿源    時間: 6/5/2012 08:44 AM

QUOTE:
原帖由 贏馬人 於 6/5/2012 01:28 AM 發表

重注買隻十幾蚊大熱門一樣冒險
我真係唔明點解好多人都唔敢細注搏冷   

我都覺得賭馬要以小搏大至有機會贏錢
作者: kaosen    時間: 6/5/2012 10:02 AM

如果我話比你知,依場我用14號做膽你會點唸我?
作者: Slipknot.    時間: 6/5/2012 10:40 AM

步步穩跑埋今場就收皮
搵佢做膽唔出奇丫
反而我就覺得軍事就甩得
因為數據顯示無一隻馬可以係杜拜番黎可以贏
而大摩亦話呢隻狀態已經回落
估計今場得7成到
作者: CJ.    時間: 6/5/2012 10:42 AM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 6/5/2012 12:48 AM 發表

同意,我都係步步穩行頭,搏WIN
作者: 阿源    時間: 6/5/2012 10:43 AM

我覺得今場1同2係跑級數,精彩日子狀態及體力上都有優勢,頭馬應該不出以上三隻
作者: CJ.    時間: 6/5/2012 10:57 AM

QUOTE:
原帖由 天使小帕 於 6/5/2012 12:45 AM 發表
睇到我真系難以置信。
    論歲數,步步穩已經9歲了,戰鬥力肯定低於頂峰時。雖然狀態fit,但 ...

第1,膽識過人想捧香港馬,所以唔擺都市風光行頭
第2,軍事攻略去完杜拜後狀態明顯唔係最好,體重重要跌27磅,勝出機會明顯比步步穩低
第3,雄心威龍去完杜拜並發過燒,狀態成疑問,主持人捨去馬王要步步穩行頭根本不足為奇
第4,你覺得步步穩已經9歲了,戰鬥力肯定低於頂峰時。雖然狀態fit,但點睇步步穩都冇任何勝面,
但今季嬴香港一哩錦標個時,一樣係9歲,戰鬥力一樣低於頂峰時,狀態仲要比而家差得多,亦係睇唔到有任何勝面,但咪又爆出離
第5,上仗係讓緊精彩日子同讃惑5磅離跑,同埋上場明顯係讚惑去馬,加上你都識講9歲馬離,上場硬係唔會跑曬比你睇,留番今場,就係上場咁都有第3所以先要佢行頭
因此,我唔認為要步步穩行頭係出奇既事
若要步步穩行頭都叫出奇,假若有人揀卡達聖OR君子一言行頭,咁你會叫咩?事關衣兩隻都係黑馬離

作者: 贏馬人    時間: 6/5/2012 11:51 AM

QUOTE:
原帖由 阿源 於 6/5/2012 08:44 AM 發表
我都覺得賭馬要以小搏大至有機會贏錢

賭馬就係要膽色過人
當然唔係場場都搏冷,你見我D心水都係有熱有冷
我每季都會中超級大冷Win及Q
作者: 天使小帕    時間: 6/5/2012 01:14 PM

QUOTE:
原帖由 kaosen 於 6/5/2012 10:02 AM 發表
如果我話比你知,依場我用14號做膽你會點唸我?

隻馬瘦成咁。。。
作者: 天使小帕    時間: 6/5/2012 05:04 PM

步步撚真系比關張趙馬殺

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0