標題: 白德民妻擬入稟索償 [打印本頁]

作者: 木奇異    時間: 6/6/2012 12:58 PM     標題: 白德民妻擬入稟索償

[iframe]http://racing.on.cc/racing/new/20120606/rjnewa0003x0.html[/iframe]

估唔到件事搞到咁
作者: 阿源    時間: 6/6/2012 01:05 PM

據了解,白德民之太太Kim認為相關人士在其丈夫受傷的事件中,皆有疏忽之嫌,故此考慮入稟,向香港賽馬會、白德民之僱主練馬師約翰摩亞及「永旺家」之練馬師沈集成索償。

如果話馬會或沈集成有疏忽咁就有可能,但係關大摩乜事,點解要向大摩索償
作者: 櫻花    時間: 6/6/2012 01:12 PM

QUOTE:
原帖由 阿源 於 6/6/2012 01:05 PM 發表
據了解,白德民之太太Kim認為相關人士在其丈夫受傷的事件中,皆有疏忽之嫌,故此考慮入�

如果話馬會或沈集成有疏忽咁就有可能,但係關大摩乜事,點解要向大摩索償

一網打盡
隨非有好明顯人為疏忽(但我暫時見唔到) 呢啲官司好難贏.
如果咁都有得賠 世界各地每年咁多賽馬意外 仲得了 唔使跑馬喇
作者: 細B    時間: 6/6/2012 02:01 PM

白太意思會唔會係話馬房冇check清楚隻馬係咪冇事先試閘??....
作者: 天使小帕    時間: 6/6/2012 02:25 PM

咁大鑊
作者: 週日寧靜    時間: 6/6/2012 02:37 PM

而家話神父老婆入稟法庭,神父即係同意佢老婆咁做?

佢咁搞,變相同大摩斬纜?
作者: 細B    時間: 6/6/2012 02:38 PM

QUOTE:
原帖由 週日寧靜 於 6/6/2012 02:37 PM 發表
而家話神父老婆入稟法庭,神父即係同意佢老婆咁做?

佢咁搞,變相同大摩斬纜?

其實都斬得啦....白神父都老啦....我諗養返都未必騎到馬了~~~
作者: 西人堅    時間: 6/6/2012 03:07 PM     標題: 回復 #3 櫻花 的帖子

咪係....我覺得係做下樣想 阿摩識做姐

咁都有得賠仲得了, 大把馬場收左皮了
仲有, 賠又未必多, 都唔知夠唔夠比律師費
作者: 何良    時間: 6/6/2012 03:29 PM

成件事大摩最慘,,主帥騎外線馬受傷,,依家仲要俾人告
作者: 大關刀    時間: 6/6/2012 04:07 PM

會唔會係大摩白德民夾埋, 搵筆退休金...
反正又唔使大摩俾錢.
作者: 何良    時間: 6/6/2012 04:11 PM

QUOTE:
原帖由 大關刀 於 6/6/2012 04:07 PM 發表
會唔會係大摩白德民夾埋, 搵筆退休金...
反正又唔使大摩俾錢.

未必AR,,大摩係佢僱主,,可能要分擔一部份責任
作者: jl312    時間: 6/6/2012 04:45 PM

跌馬係做騎師依行其中一個風險,好難用人為疏忽去告喎,如果明知隻馬會跪底都叫你去騎就有得告 告謀殺

賽馬運動係人為活動,唔係隻馬都唔識入閘出閘
作者: 自由雨滇行    時間: 6/6/2012 05:14 PM

QUOTE:
原帖由 jl312 於 6/6/2012 04:45 PM 發表
跌馬係做騎師依行其中一個風險,好難用人為疏忽去告喎,如果明知隻馬會跪底都叫你去騎就有得告 告謀殺

賽馬運動係人為活動,唔係隻馬都唔識入閘出閘

雷曼都有得告啦
輸爆廠都係買任何投資公具既風險啦,呢個世界變左質ga la
作者: jl312    時間: 6/6/2012 05:17 PM

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 6/6/2012 05:14 PM 發表

雷曼都有得告啦
輸爆廠都係買任何投資公具既風險啦,呢個世界變左質ga la

雷曼就有D唔同,擺明呃錢,隱瞞潛在風險
作者: joekwan    時間: 6/6/2012 09:34 PM

真係搏一筆等退休
作者: 西人堅    時間: 6/6/2012 09:36 PM

堅尼自傳度, 話到明 特登踢到夏蘭特收山....
夏蘭特 告到依家都未告得入 ah
作者: keywinner    時間: 7/6/2012 11:35 PM

一貫女人的心態
就係乜都唔好執輸, 有得爭就點都要爭取

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0