標題: 大家覺悟覺特別進呢幾年每逢G1大賽擺前D實有多多著數。 [打印本頁]

作者: 美好前程    時間: 6/6/2012 06:56 PM     標題: 大家覺悟覺特別進呢幾年每逢G1大賽擺前D實有多多著數。

香港條跑道,加上D步速,無論是稍快步速,慢步速更加唔使講!你知我知,歡迎踴躍討論。。。
作者: 西人堅    時間: 6/6/2012 07:58 PM

沙田直路得果 400M, 叫短直路 ga ja......點都係偏利放 ge
同人地歐洲果 D 比短咁多.....
作者: joekwan    時間: 6/6/2012 09:36 PM

簡單d諗,隻隻馬去到個級數差唔多既話,前面永遠都有著數
作者: 天使小帕    時間: 7/6/2012 12:28 PM

梗系啦。兩個明顯例子比你參照:精英大師同蓮華生輝。級數不相伯仲,但成就始終精英大師高,因為跑法擺前有利
作者: 西人堅    時間: 7/6/2012 02:06 PM

QUOTE:
原帖由 天使小帕 於 7/6/2012 12:28 PM 發表
梗系啦。兩個明顯例子比你參照:精英大師同蓮華生輝。級數不相伯仲,但成就始終精英大師高,因為跑法擺前有利

咪係...擺前面 受阻機會都細 D
仲要阿摩成日出一堆馬響後面 阻9人地 + 自己友
同埋, 有 D 後上馬係輸人 lor

唔好話咩...唔係騎果個 on99, 今年根本已經出左隻 4 歲 3 冠馬
作者: keywinner    時間: 7/6/2012 11:38 PM

你睇下達少騎馬你就知擺前咁解有咁多著數

佢做咁多年冠軍騎師, 基本上都係靠守好位擺前跑拎番黎的
作者: kewell    時間: 7/6/2012 11:54 PM

放頭如果隻馬有能力點都著數D啦, 出事既機會一定少D
留後又會阻又會蝕又要搵位又要睇騎師多D又要睇發力點@@

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0