標題: 來季官方賽馬節目電視編排...淨係多左連家欣個名... [打印本頁]

作者: 飛神    時間: 16/8/2012 08:38 PM     標題: 來季官方賽馬節目電視編排...淨係多左連家欣個名...

[iframe]http://special.hkjc.com/promo/ch/2012-so/2012-so-changes-tv.asp[/iframe]
作者: 小武士    時間: 16/8/2012 08:47 PM

人X聲甜既連家欣?!
作者: keywinner    時間: 16/8/2012 09:24 PM

QUOTE:
原帖由 小武士 於 16/8/2012 08:47 PM 發表
人X聲甜既連家欣?!

無完美的人既
如果將連家欣把聲俾左Rita, 咁會好d

不過連家欣係做現場節目, 唔知有冇機會出鏡呢
如果要出鏡, 咁以後真係電視都唔駛開了, 現在睇馬通常係MUTE左聲, 又或者轉麗音先開番聲黎睇
作者: 飛神    時間: 16/8/2012 09:29 PM

QUOTE:
原帖由 keywinner 於 16/8/2012 09:24 PM 發表

無完美的人既

如果要出鏡, 咁以後真係電視都唔駛開了, 現在睇馬通常係MUTE左聲, 又或者轉麗音先開番聲黎睇

朱鎮輝又係唔知邊忽有料去做live
作者: Galileo    時間: 16/8/2012 09:29 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 16/8/2012 09:29 PM 發表

高清台D主持真係好廢....唔係佢畫面清少少我都唔睇=.=
作者: tin7tin7    時間: 16/8/2012 09:30 PM

有16:9 Full Screen 未
作者: kaosen    時間: 16/8/2012 09:31 PM

谷草賽日先會有連家欣 , 因為阿kit 係谷草有活動 ! 田草就唔洗連家欣 !

我覺得朱仔ok,加佢facebook都覺佢幾友善,同薯片佬差好多
作者: 小武士    時間: 16/8/2012 09:31 PM

QUOTE:
原帖由 keywinner 於 16/8/2012 09:24 PM 發表

無完美的人既

重點係你最尾個句....
作者: kaosen    時間: 16/8/2012 09:32 PM

點都好過有線18台   睇方生加章名加生菜同肥豪
作者: keywinner    時間: 16/8/2012 09:35 PM

QUOTE:
原帖由 tin7tin7 於 16/8/2012 09:30 PM 發表
有16:9 Full Screen 未

我都想佢有....賠率聽 radio報就得, 個mon咁大, 但睇馬得果一細格睇
作者: keywinner    時間: 16/8/2012 09:37 PM

QUOTE:
原帖由 kaosen 於 16/8/2012 09:32 PM 發表

極品, 物以類聚
作者: keywinner    時間: 16/8/2012 09:40 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 16/8/2012 09:29 PM 發表

要求唔高既話, 朱仔同阿Kit都還算可以la
做主持都唔係一件容易既事, 無乜大過失, 或唔好成日失言亂up其實都算合格ga la
作者: May_Be_83    時間: 16/8/2012 09:43 PM

澤哥……
作者: Galileo    時間: 16/8/2012 09:44 PM

QUOTE:
原帖由 keywinner 於 16/8/2012 09:40 PM 發表

要求唔高既話, 朱仔同阿Kit都還算可以la
做主持都唔係一件容易既事, 無乜大過失, 或唔好成日失言亂up其實都算合格ga la

佢D懶音好難頂
作者: 富源    時間: 16/8/2012 09:44 PM

唔知商台人腳有無變動呢

電視真係小睇,多數跑先行番埋去
作者: Kurofune    時間: 16/8/2012 09:45 PM

聽澤哥馬後炮
作者: keywinner    時間: 16/8/2012 09:45 PM

QUOTE:
原帖由 小武士 於 16/8/2012 09:31 PM 發表

重點係你最尾個句....

睇沙圈聽英文d評述, 其實次次都係講番差唔多既野
雖然單調, 但起碼英文易理解d, 好就好, 唔好就唔好, 順耳得多

相反粵語就會聽到好多廢話
但如果好似英文同事咁做, 又會俾人話節目沉悶, 成日唔講野又會變Dead Air, 其實主持都唔易做
作者: 飛神    時間: 16/8/2012 09:47 PM

QUOTE:
原帖由 kaosen 於 16/8/2012 09:31 PM 發表
谷草賽日先會有連家欣 , 因為阿kit 係谷草有活動 ! 田草就唔洗連家欣 !

我覺得朱仔ok,加佢facebook都覺佢幾友善,同薯片佬差好多

佢友善=/= 佢有料吧... -.-
作者: 飛神    時間: 16/8/2012 09:48 PM

下季無dbc, 又無老張
作者: 木奇異    時間: 16/8/2012 09:48 PM

QUOTE:
原帖由 keywinner 於 16/8/2012 09:45 PM 發表

睇沙圈聽英文d評述, 其實次次都係講番差唔多既野
雖然單調, 但起碼英文易理解d, 好就好, 唔好就唔好, 順耳得多

相反粵語就會聽到好多廢話
但如果好似英文同事咁做, 又會俾人話節目沉悶, 成日唔 ...

英文台D冷馬好準GA
作者: May_Be_83    時間: 16/8/2012 09:48 PM

QUOTE:
原帖由 Kurofune 於 16/8/2012 09:45 PM 發表
聽澤哥馬後炮

燈料呀……
作者: 冼馬田    時間: 16/8/2012 09:57 PM

但朱鎮輝0的懶音你頂得順嗎?「好嘜」變成「好乜」,「靚好聲」變成「靚好腥」,「總統之光」變成「總桶之光」......
作者: keywinner    時間: 16/8/2012 10:11 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 16/8/2012 09:48 PM 發表

英文台D冷馬好準GA

我老豆晚晚都睇賽馬預測抄貼士

結果十次有八次跟佢買果d都輸, 唔跟果d就跑出, 仲鬼死咁冷
作者: tin7tin7    時間: 16/8/2012 10:12 PM

QUOTE:
原帖由 keywinner 於 16/8/2012 10:11 PM 發表

我老豆晚晚都睇賽馬預測抄貼士

結果十次有八次跟佢買果d都輸, 唔跟果d就跑出, 仲鬼死咁冷

賽馬預測好似無Jenny
作者: taxi2003    時間: 16/8/2012 10:14 PM

QUOTE:
原帖由 kaosen 於 16/8/2012 09:32 PM 發表

是其是非其非
作者: keywinner    時間: 16/8/2012 10:17 PM

QUOTE:
原帖由 tin7tin7 於 16/8/2012 10:12 PM 發表

賽馬預測好似無Jenny

Jenny次次沙圈講既野都係差唔多

14隻馬有八九隻馬都話He looks good, He looks OK......so on, 真係唔識英文既人都聽得明

不過都係覺得聽英文順耳D, 起碼唔駛聽咁多廢話

同埋佢地比較敢貼冷馬呢樣好
中文果d就貼親都大路馬, 貼冷果d又無隻得
作者: tin7tin7    時間: 16/8/2012 10:22 PM

QUOTE:
原帖由 keywinner 於 16/8/2012 10:17 PM 發表

Jenny次次沙圈講既野都係差唔多

14隻馬有八九隻馬都話He looks good, He looks OK......so on, 真係唔識英文既人都聽得明

不過都係覺得聽英文順耳D, 起碼唔駛聽咁多廢話

同埋佢地比較敢貼冷馬呢樣 ...

個兩個男人都是買大熱多

14隻一定有一兩隻係fantastic walker 同 walk fluent , smoothly ,relex
若果冷,多數可以一試
作者: keywinner    時間: 16/8/2012 10:37 PM

QUOTE:
原帖由 tin7tin7 於 16/8/2012 10:22 PM 發表

個兩個男人都是買大熱多

14隻一定有一兩隻係fantastic walker 同 walk fluent , smoothly ,relex
若果冷,多數可以一試

評馬匹狀態, 其實都真係無乜形容詞可用, 所以講黎講去都係果堆字
英文直接得多, 反而中文就複雜好多, 變左一講得唔好就會變成廢話
唔識英文既真係聽幾次果堆生字就已經學識晒, 可以同人講我識聽英文LOR

Jenny選馬基本係見沙圈邊隻馬外觀好, 睇落精神狀態好就會tips
唔太理會其他東西
有時簡單d仲易偷到雞博到冷

作者: 細B    時間: 17/8/2012 09:05 AM

黎黎去去都係呢堆人架啦....馬圈有幾個姐

邊會突然殺個超級索女又後生做評馬人架...

講真玩馬既仲有邊個會聽d現在評述廢up...

10場9場都係貼四大熱門...搏冷既10隻死9.9隻....

做得大熱既...狀態實一定有返咁上下啦...有時揀馬呢d野....都係自己刨定...再睇臨場再選....

現場評述....只係for我地解悶而已

e家無論高清台的係本港台既人我都唔鍾意= =

如果講我聽咁耐馬...我會鍾意   肥豪..梁浩賢..881隊長..

起碼吹水得黎可以理解...仲有埋分析你聽.....以前聽肥豪...臨場都執到d冷馬

881除左 "葉偉恩" 我覺得都ok....以前都幾鍾意聽佢地分析....有時都有文有路....
作者: 火光    時間: 18/8/2012 03:00 AM

[quote]原帖由 <i>冼馬田</i> 於 16/8/2012 09:57 PM 發表
「好嘜」變成「好乜」,「靚好聲」變成「靚好腥」,「總統之光」變成「總桶之光」

「嘜」, 「乜」 / 「統」,「桶」
呢2個字我都吾知應該有咩分別,「統」,「桶」兩個字粵語都係 tung 2

至於"聲"同"腥"就吾係懶音問題,而係讀音問題,佢讀"腥"又吾可以話佢錯
平時d人都話  靚"腥"歌王/歌后咁啦 , 所以冇問題喎

作者: CJ.    時間: 18/8/2012 03:22 PM

QUOTE:
原帖由 火光 於 18/8/2012 03:00 AM 發表
原帖由 <i>冼馬田</i> 於 16/8/2012 09:57 PM 發表
「好嘜」變成「好乜」,「靚好聲」變成「靚好腥」,「總統之光」變成「總桶之光」

「嘜」, 「乜」 / 「統」,「桶」
呢2個字 ...

嘜同乜讀音的確係唔同,但統同桶我就唔知有咩分別

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0