標題: 評分變動(小母牛加14分;山頂加12分) [打印本頁]

作者: orochi1650    時間: 19/11/2012 04:22 PM     標題: 評分變動(小母牛加14分;山頂加12分)

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/racing/mcs01_xml_horserating.asp?type=CSUM[/iframe]

小母牛加14分
山頂加12分
金秋加10分(跑第五啊)

最大的注目應該是山頂,不知蔡生下場會不會給山頂加程跑1400??

作者: 細B    時間: 19/11/2012 04:25 PM

金秋個分蝕到暈= =...第5+10正常
作者: 細B    時間: 19/11/2012 04:27 PM

金秋90針  蝕36分...扣埋個5磅  31分  跑一個接近第5...+10...正常= =
作者: 雄心威龍    時間: 19/11/2012 04:27 PM

前面幾隻都110+的Group馬,金秋平磅輸少少翻來,+10合情合理。
反而隻山頂+12分就太重手了。。。
作者: 何良    時間: 19/11/2012 04:27 PM

金秋白白少左場頭馬
作者: 細B    時間: 19/11/2012 04:31 PM

QUOTE:
原帖由 何良 於 19/11/2012 04:27 PM 發表
金秋白白少左場頭馬

以肥胡操練手法...+多D未嘗唔係好事= =....佢黎香港都即報香港盃....仲要真係跑預賽....擺明車馬....

唔同以前黎香港個D PP得個報字= =...

睇黎今年4歲馬....暫時以金秋最突出
作者: Agnes    時間: 19/11/2012 08:00 PM

QUOTE:
原帖由 細B 於 19/11/2012 04:31 PM 發表

以肥胡操練手法...+多D未嘗唔係好事= =....佢黎香港都即報香港盃....仲要真係跑預賽....擺明車馬....

唔同以前黎香港個D PP得個報字= =...

睇黎今年4歲馬....暫時以金秋最突出

金秋
小母牛又加14分
作者: 飛神    時間: 19/11/2012 08:03 PM

金秋馬主今季拉左頭馬, 隻馬有貨到梗係拿拿聲衝上去, 錢又唔係無
作者: 大關刀    時間: 19/11/2012 09:33 PM

好先生落到二班了
作者: CJ.    時間: 19/11/2012 10:10 PM

勁飛寶都有得加
作者: 帶來吉利    時間: 19/11/2012 10:56 PM

精彩日子 加得1分
上次雄心威龍都+5分  真係唔知佢點計...

神駒系 隻隻貴價愈跑愈衰 拉倉啦!

金秋 再咁谷法 打比前都傷...
作者: 神之子    時間: 19/11/2012 11:01 PM     標題: 回復 #11 帶來吉利 的帖子

因為佢今場係受讓5磅而贏,而馬王上場係133磅而嬴,所以加得少係正常
作者: 您睇我唔到    時間: 19/11/2012 11:22 PM

勁飛寶哩場衰漏閘,最後沖得好好,加分正常
好先生真係唔明點解到今時今日仲係度,馬主史留高班馬要威?雄馬過左氣就過左氣
山頂,祟山寶,小母牛,如果健康正常,繼續進步,接班係哩3隻
作者: 新水星    時間: 19/11/2012 11:32 PM

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 19/11/2012 11:22 PM 發表
勁飛寶哩場衰漏閘,最後沖得好好,加分正常
好先生真係唔明點解到今時今日仲係度,馬主史留高班馬要威?雄馬過左氣就過左氣
山頂,祟山寶,小母牛,如果健康正常,繼續進步,接班係哩3隻

可能搵唔到牧場收,而以前贏落d獎金又多到夠養哂成個「先生」系有突....
作者: 小野伸二    時間: 20/11/2012 01:23 AM

QUOTE:
原帖由 帶來吉利 於 19/11/2012 10:56 PM 發表
精彩日子 加得1分

讓磅賽頭馬最少加4-5分,一向都係咁

平磅賽就唔同計法
作者: 細B    時間: 20/11/2012 09:19 AM

QUOTE:
原帖由 帶來吉利 於 19/11/2012 10:56 PM 發表
精彩日子 加得1分

反而唔擔心....外地跑得好少...而且3歲仔搏G1又唔係未試過

只係香港例子較少....而且睇金秋似打仔馬...唔會咁易玩殘

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0