標題: 潘 頓 近 期 六 度 鬥 贏 韋 達 [打印本頁]

作者: 天机    時間: 2/1/2013 11:50 AM     標題: 潘 頓 近 期 六 度 鬥 贏 韋 達

今 季 潘 頓 強 勢 冒 起 , 直 接 威 脅 韋 達 一 哥 地 位 , 兩 人 座 騎 幾 乎 必 成 熱 門 , 對 整 個 賽 馬 彩 池 有 舉 足 輕 重 的 影 響 。 這 對 歡 喜 寃 家 從 來 各 不 相 讓 , 陣 上 駁 火 鏡 頭 近 期 屢 見 不 鮮 , 兩 人 且 曾 不 止 一 次 互 有 挑 釁 動 作 而 遭 馬 會 警 告 , 而 潘 頓 更 做 了 韋 達 剋 星 , 由 上 月 國 際 賽 日 至 今 兩 人 累 積 七 度 串 Q , 前 者 取 得 壓 倒 性 的 六 W , 反 觀 後 者 只 贏 一 次 , 兩 人 手 風 及 信 心 的 強 弱 可 謂 高 低 立 見 。 如 今 潘 頓 以 頭 馬 35 比 33 共 兩 W 之 先 反 壓 韋 達 重 登 榜 首 。

潘 頓今季好旺,
韋 達今季有没有冠军相呢?
作者: 施華    時間: 2/1/2013 03:59 PM

其實唔可以用冒 起來形容 頓頓,新秀冒 起比較貼切的,
難道頓頓係新秀麼,冠軍以穩定性來做尺的,
現在只不過剛過三份一賽事而已,早下定論似乎言之尚早,
4哥係我地既神小伊伊的頭號粉絲,咁樣有著衝著我地既神小伊伊的頭號粉絲作對幹不公平,
最近小伊伊不停祝福4哥下,4哥成績有眼共睹,
仲有有點戴勝水尾影子添呀~呢類馬會契仔無法無天視馬迷如傻仔,
赤膽直路停哂手居然冇野,唉~~~本來三寶可以開齊又俾佢攪正,
頓頓仁心仁術同bobo駿馬名駒擺到明仲差一點檔次的,
騎功分野表露無遺更明顯不過啦!車輪鞭早己歐,
花牶秀腿盞越打越停,bobo澳式加歐洲式有如雪花蓋頂,
老實講bobo冇左輝輝同入錯行呢類大倉,根本冇得同人間的,
現在大摩只係游擊性質作用不大,此終覺得頓頓穩定性唔夠,
4哥剩係神仙個倉搬上山都夠食成季啦!加埋其他外快點都屈機啦!
燿巀嘀佼ˉu離你估佢唔悶咩!
作者: ユюユ    時間: 2/1/2013 06:52 PM     標題: 回復 #2 施華 的帖子

作者: keywinner    時間: 2/1/2013 10:00 PM

韋達短兵相接鬥親都輸呢個真係事實, 好似成四十幾場跑第二

佢要去拜下神轉下運先得LA

潘頓現在好得寵, 座騎數量及質素更勝韋達, 勁多馬房支持潘頓
相反四哥D座騎好似少左好多, 而且無咁多超級馬俾佢騎, 反而騎多左好多邊緣馬, 相反潘頓騎親多數係機會馬
作者: iceson    時間: 3/1/2013 10:26 AM

到呢刻我都唔相信去到尾數潘頓可以贏到韋達, 蔡約翰5次賽馬日冇馬贏, 韋達先俾潘頓追番上黎, 基本上啊蔡一發動攻勢,  好難擋得到, 除非潘頓真係手風極順, 又要唔好有停賽
作者: 阿源    時間: 3/1/2013 12:21 PM

只要神仙放批PPG出黎掃場,4哥即可彈甩
作者: 天机    時間: 3/1/2013 01:46 PM     標題: 回復 #6 阿源 的帖子

呵呵,看来好多人支持4哥哦
作者: 施華    時間: 3/1/2013 07:41 PM

[iframe]http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=21452387&extra=page%3D1[/iframe]
唔係支持睇4仔,因為有名你叫4哥,佢就算輸都擺鰣厭k位跑4至6位,
最起碼輸都有段睇,形成馬主唔俾呢齯H騎還俾邊齯H騎丫,
再講就算贏唔到都經常入位,水準比較穩定,係近排我地既神小伊伊唔知係咪食錯左過期益伊神,博命祝福佢攪到佢贏一場都難果隻而已,好似以前馬佳善咁由出閘,好似騎單車咁騎到過完終點都唔願收鞭,要轉埋終點個彎先肯停哂手,
唔積極邊會有咁多好馬騎架,有好馬在手試問冠軍點會冇希望架,其實個人認為頓頓同4哥騎功差唔多,掉返轉頓頓做神仙主帥的話都同樣屈機的.

作者: 天机    時間: 4/1/2013 09:41 AM     標題: 回復 #8 施華 的帖子

嗯,大家都系讨论讨论下,够重要大家有钱赢

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0