標題: 兩練馬師表示不會劈炮 [打印本頁]

作者: 雄心威龍    時間: 26/12/2013 12:25 PM     標題: 兩練馬師表示不會劈炮

早 前 本 報 報 道 過 , 美 國 頂 級 練 馬 師 羅 敏 士 , 向 香 港 馬 會 申 請 下 季 來 港 開 倉 , 據 知 成 事 機 會 都 唔 低 , 與 此 同 時 , 有 報 道 指 現 時 在 港 的 一 位 外 籍 練 馬 師 , 因 發 展 未 如 理 想 , 有 意 劈 炮 離 港 。 其 中 薛 達 志霍 利 時 向 本 報 記 者 表 示 , 佢 哋 都 喜 歡 香 港 嘅 練 馬 環 境 , 不 會 放 棄 在 港 事 業 。 薛 達 志 話 早 喺 五 年 前 , 已 有 報 章 寫 過 佢 有 意 劈 炮 返 回 德 國 , 其 後 又 傳 胡 森 和 霍 利 時 想 唔 撈 , 後 者 目 前 正 身 處 南 非 , 近 日 佢 透 過 電 話 親 口 同 本 報 記 者 澄 清 , 絕 對 無 意 交 出 練 馬 師 牌 照 , 更 表 示 目 前 當 務 之 急 係 盡 快 贏 夠 1 5 W 上 岸 。

摘自蘋果

照咁睇正常嘅話候選人只有三個:
蘇保羅、賀賢、胡森

作者: CJ.    時間: 26/12/2013 12:28 PM

胡森多啦
作者: kaosen    時間: 26/12/2013 12:39 PM

唔係賀賢,條女又係香港人
作者: yuricylau    時間: 26/12/2013 12:53 PM

賀賢食大茶飯食得咁開心 唔會係佢啦
作者: 金碧明珠    時間: 26/12/2013 12:53 PM

so paul
作者: 西人堅    時間: 26/12/2013 01:41 PM

霍老爺一路都話南非好危險 好鐘意香港 做咩下下傳都係傳佢
作者: 自由雨滇行    時間: 26/12/2013 03:19 PM

其實有無人諗過羅敏士係代替一路都無人果個第二十五號空缺
作者: 小野伸二    時間: 26/12/2013 03:32 PM     標題: 回復 #7 自由雨滇行 的帖子

而家都唔係討論緊呢樣

有 報 道 指 現 時 在 港 的 一 位 外 籍 練 馬 師 , 因 發 展 未 如 理 想 , 有 意 劈 炮 離 港

一路都係concern緊係邊個想劈炮姐...
作者: 李澤楷    時間: 26/12/2013 07:31 PM

第一場跑完

胡森?
作者: 贏馬人    時間: 26/12/2013 07:33 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 26/12/2013 07:31 PM 發表
第一場跑完
胡森?

老hi都唔走
作者: poiuy    時間: 26/12/2013 07:46 PM

QUOTE:
原帖由 贏馬人 於 26/12/2013 07:33 PM 發表

老hi都唔走   

邊度可以更好搵
作者: Kurofune    時間: 26/12/2013 07:56 PM

其實陰謀論d咁講 有邊個練馬師會去認話諗住5係香港做
除非佢想倒自己米啫   咁樣講 仲邊有馬主比馬你
作者: 冼馬田    時間: 26/12/2013 08:02 PM     標題: 回復 #12 Kurofune 的帖子

喂我都係咁話。胡新番英國?﹗英國一場頭馬獎金幾多,香港一場幾多?

頭先青春得意贏嘅獎金,已經等於係英國贏場大handicap。都唔好講左右逢源果啲。畀我我都寧可賴死唔走,留到你趕我走為止。

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0