標題: 「威爾頓」摘下香港經典盃 [打印本頁]

作者: willandgrace    時間: 16/2/2014 08:57 PM     標題: 「威爾頓」摘下香港經典盃

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/corporate/racing_news_item.asp?in_file=/chinese/news/2014-02/news_2014021601834.html[/iframe]
作者: 雄心威龍    時間: 16/2/2014 09:00 PM

之前我策騎『步步友』,亦曾為我帶來愉快的經驗,但亦令我知道該駒的衝刺力大約只有二百五十米至三百米,而『威爾頓』的衝刺力可長達約六百米

步步友直路頭果兩步的確好有雄心威龍的影子...但衝到後面就冇力
作者: 金碧明珠    時間: 16/2/2014 09:05 PM

QUOTE:
原帖由 雄心威龍 於 16/2/2014 09:00 PM 發表
之前我策騎『步步友』,亦曾為我帶來愉快的經驗,但亦令我知道該駒的衝刺力大約只有二百五十米至三百米,而『威爾頓』的衝刺力可長達約六百米

步步友直路頭果兩步的確好有雄心威龍的影子...但衝到後面就冇力

我覺得唔係步步友得250-300   只係1800問題
作者: 君子    時間: 16/2/2014 09:07 PM

但亦令我知道該駒的衝刺力大約只有二百五十米至三百米,而『威爾頓』的衝刺力可長達約六百米,其氣量可支持更長途程的衝刺,因此我今仗早一些發力,逼使莫雷拉亦要早一點作出催策,這有助我們爭勝。

知己知彼
作者: 細B    時間: 16/2/2014 10:20 PM

步步友呢類大馬...集中係一哩或以下途程出擊會較好吧...只怕呢隻馬下次再跑打比會大敗而回....

威爾頓以今場黎睇打比無問題了
作者: May_Be_83    時間: 16/2/2014 11:05 PM

步步友今季如果跑埋冠軍一哩,真係有機會架。
作者: 帶來吉利    時間: 17/2/2014 02:33 AM

QUOTE:
原帖由 細B 於 16/2/2014 22:20 發表
步步友呢類大馬...集中係一哩或以下途程出擊會較好吧...只怕呢隻馬下次再跑打比會大敗而回....

威爾頓以今場黎睇打比無問題了

今年打比d馬 咁水...

下次估計 唔會咁早發力

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0