標題: 莫雷拉若然杜拜世界盃日取得佳績,有機會加盟高多芬馬房。 [打印本頁]

作者: 光仔    時間: 19/3/2014 04:27 PM     標題: 莫雷拉若然杜拜世界盃日取得佳績,有機會加盟高多芬馬房。

一位聲稱跟馬會高層稔熟的外籍人士,日前在網站大擔預測,

莫雷拉將被高多芬馬房邀請,出任其馬房主帥。

莫雷拉已否認此事,然而如果他在杜拜世界盃日取得佳績,或會成為事實。

以多年前麥維凱跟高多芬扯上關係為例,他在2002年9月澳洲考菲爾德馬場的杜拜賽馬日贏四W,

包括一級賽杜拜賽馬會盃,翌年1月便獲邀在杜拜客串六星期,

04年3月出任高多芬第二主帥,然後再出任穆罕默德酋長在澳洲的馬房主帥,雙方一直繼續合作至今。

一直都有消息指出,高多芬對目前聘用的巴米高和蘇兆輝未盡滿意

(蘇兆輝跟莫雷拉同來自巴西,卻在見習騎師期間被踢出騎校,轉到巴拿馬學藝),

希望聘請一位實力更強的好手加盟。莫雷拉名氣在世界馬圈越來越大,

去年8月英國識價盃賽馬日,便夥拍高多芬的「阿頭」贏出識價盃短途賽,

所以如果他在杜拜世界盃日交出成績,獲得一紙合約絕不出奇。  

From:apple
作者: 春田花花幼稚園    時間: 19/3/2014 06:35 PM

作者: 金碧明珠    時間: 19/3/2014 06:54 PM

作者: S.WEEK    時間: 19/3/2014 07:19 PM

好行,唔送   

繼續吹呢   

油王果堆馬   發霉左幾多年
作者: 駿先鋒    時間: 19/3/2014 07:21 PM

快D簽
作者: 小提琴手    時間: 19/3/2014 07:22 PM

莫雷拉若然杜拜世界盃日憑大摩個幾隻馬取得佳績,有機會加盟高多芬馬房。
作者: S.WEEK    時間: 19/3/2014 07:28 PM

我真係想問單新聞關 KM 咩事

以多年前麥維凱跟高多芬扯上關係為例,他在2002年9月澳洲考菲爾德馬場的杜拜賽馬日贏四W,

包括一級賽杜拜賽馬會盃,翌年1月便獲邀在杜拜客串六星期,

04年3月出任高多芬第二主帥,然後再出任穆罕默德酋長在澳洲的馬房主帥,雙方一直繼續合作至今。
作者: yuricylau    時間: 19/3/2014 07:41 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 19/3/2014 07:19 PM 發表
好行,唔送   

繼續吹呢   

油王果堆馬   發霉左幾多年

連唯一唔霉嗰隻...都畀艾沙朗尼累死
復出第2場捱打
作者: ayaya9992003    時間: 19/3/2014 07:50 PM

吹大D
作者: Akechi_Yau    時間: 19/3/2014 08:25 PM

你估佢真係神到可以是但揀一隻都贏到咩
作者: 富源    時間: 19/3/2014 08:25 PM

騎咩呀,樞機主教跑威爾斯呀?
作者: tommy25vong    時間: 20/3/2014 12:46 PM

雷神騎功一定係蘇兆輝之上,但他去不去社拜又係另一回事,一個咁重家庭觀念男人,如做油王主帥就要全世界飛,油王全世界都有馬,我想偶然客串下還可以,但長期全世界飛就不太可能了,如係雷神早就離開新加坡了。
作者: 冼馬田    時間: 21/3/2014 12:02 AM

作者: lovexjapan08    時間: 21/3/2014 05:25 AM

雷神去日本騎就差唔多

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0