標題: 愛彼女皇盃(國際一級賽) 獲選參賽馬匹名單 [打印本頁]

作者: 駿先鋒    時間: 9/4/2014 03:41 PM     標題: 愛彼女皇盃(國際一級賽) 獲選參賽馬匹名單

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/corporate/racing_news_item.asp?in_file=/chinese/news/2014-04/news_2014040901442.html[/iframe]                                                                                                                                                                                                                                                                                  
參賽國/地區 國際評分 馬名 馬齡 性別 負磅 練馬師
香港124**Military  Attack (IRE)軍事出擊(愛)6g126John  Moore約翰摩亞
香港123**Akeed  Mofeed (GB)事事為王(英)5h126Richard  Gibson高伯新
法國123**Cirrus  Des Aigles (FR)天鷹翱翔(法)8g126Mme  Corine Barande-Barbe鮑歌蓮
香港119**Dominant  (IRE)多名利(愛)6h126John  Moore約翰摩亞
日本118**Epiphaneia  (JPN)神威啟示(日)4c126Katsuhiko  Sumii角居勝彥
南非118**Vercingetorix  (SAF)民族英雄(南非)4c126Mike  de Kock郭克
香港117*Designs  On Rome (IRE)威爾頓(愛)4g126John  Moore約翰摩亞
香港117 Endowing  (IRE)安賞(愛)5g126John  Size蔡約翰
香港117 Packing  Whiz (IRE)包裝博士(愛)6g126Caspar  Fownes方嘉柏
香港115 Dibayani  (IRE)信利多(愛)4g126Michael  Chang鄭俊偉
日本114 Uncoiled  (FR)再自由(法)5h126Yoshito  Yahagi矢作芳人
南非113 Sanshaawes  (SAF)神聖衛士(南非)4g126Mike  de Kock郭克
香港111 Same  World (GB)同個世界(英)6g126John  Moore約翰摩亞

作者: 雄心威龍    時間: 9/4/2014 03:50 PM

民族英雄
可惜一路通唔過黎
作者: kit829    時間: 9/4/2014 03:52 PM

好想睇下威爾頓夠唔夠依d馬跑
作者: yuricylau    時間: 9/4/2014 03:59 PM

唔怪得連再自由都入選
原來出唔足

支持4歲T

作者: 富源    時間: 9/4/2014 04:24 PM

天鷹終於跑女皇盃
作者: 您睇我唔到    時間: 9/4/2014 06:33 PM

好多外地馬,本地馬又見質新好馬,新舊馬王,期待
作者: Kurofune    時間: 9/4/2014 06:35 PM

期待神威啟示VS威爾頓
作者: 張文昌    時間: 9/4/2014 10:18 PM

支持神威啟示
作者: 駿先鋒    時間: 11/4/2014 08:08 PM

http://www.hkjc.com/chinese/corp ... _2014041101637.html

安賞退出
作者: Running    時間: 11/4/2014 08:21 PM

不如信利多退出埋啦

今季場皇太后杯估計冇咩馬出,佢跑呢場肯定食硬。
作者: ユюユ    時間: 11/4/2014 09:07 PM

民族英雄
作者: 魚仔餅    時間: 11/4/2014 11:23 PM

QUOTE:
原帖由 イルイ 於 11/4/2014 09:07 PM 發表
民族英雄

你又自HI啦
作者: 您睇我唔到    時間: 11/4/2014 11:46 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 11/4/2014 08:21 PM 發表
不如信利多退出埋啦

今季場皇太后杯估計冇咩馬出,佢跑呢場肯定食硬。

你估佢會唔會兩場都跑?
作者: 阿源    時間: 12/4/2014 12:11 AM

神威啟示
作者: ユюユ    時間: 16/4/2014 11:29 PM

[iframe]http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/racing/20140416/52389388[/iframe]
作者: yuricylau    時間: 16/4/2014 11:57 PM     標題: 回復 #15 ユюユ 的帖子

咩叫同香港八字唔夾...天鷹翱翔就係好好嘅例子
作者: KIRIN    時間: 17/4/2014 09:24 PM

四隻外隊馬其中三隻落實配搭
民族英雄 杜鵬志
神威啟示 福永佑一
再自由 田泰安
作者: 馬佳善    時間: 21/4/2014 06:20 PM

早前有人在2ch講天鷹翱翔將會改跑根利錦標
果然傳聞非虛
作者: Kurofune    時間: 22/4/2014 05:43 PM

巫生番黎跑多名利
說好的布文沒份跑
作者: yuricylau    時間: 23/4/2014 08:25 PM     標題: 回復 #19 Kurofune 的帖子

馬會話布文騎同個世界
作者: Kurofune    時間: 23/4/2014 08:27 PM     標題: 回復 #20 yuricylau 的帖子

咁郭能變左沒份
作者: yuricylau    時間: 23/4/2014 08:35 PM     標題: 回復 #21 Kurofune 的帖子

包裝博士

都係馬會話
作者: Kurofune    時間: 23/4/2014 08:39 PM     標題: 回復 #22 yuricylau 的帖子

小弟不才 無睇清楚晒
作者: 新水星    時間: 23/4/2014 08:40 PM

做咩d配搭係咁轉
作者: yuricylau    時間: 23/4/2014 08:41 PM

QUOTE:
原帖由 Kurofune 於 23/4/2014 08:39 PM 發表
小弟不才 無睇清楚晒

咁事實無咩人會估到部能騎呢隻又真嘅
作者: ユюユ    時間: 23/4/2014 09:05 PM

捧威爾頓之前先睇清楚:自1983年,所有當屆打吡冠軍翌戰再出成績
年份打吡冠軍產地翌仗再出翌仗成績
1983同德澳洲香港金盃1800米(沙)第1
1984老虎仔英國第一班1600米第10
1985金中金紐西蘭香港金盃1800米第10
1986你知幾時紐西蘭香港金盃1800米第1
1987新兩心知英國香港金盃1800米第2
1988青城紐西蘭女皇盃1600米第3
1989威利高愛爾蘭遮打盃1900米第3
1990有料到愛爾蘭香港金盃1800米第13
1991翠河愛爾蘭遮打盃1800米第1
1992生圖愛爾蘭香港金盃1800米第2
1993喜蓮之星澳洲國際碗1400米第2
1994一定威紐西蘭第一班1200米第13
1995有性格紐西蘭香港金盃2000米第1
1996先見之明愛爾蘭第一二班1400米第4
1997奔騰愛爾蘭香港金盃2000米第4
1998告魯夫英國女皇盃2000米第3
1999聖利紐西蘭香港金盃2000米第9
2000勝利名駒英國女皇盃2000米第5
2001實業先鋒愛爾蘭女皇盃2000米第10
2002奧運精神英國女皇盃2000米第8
2003勝威旺澳洲女皇盃2000米第2
2004幸運馬主紐西蘭女皇盃2000米第6
2005爪皇凌雨紐西蘭女皇盃2000米第1
2006爆冷英國女皇盃2000米第6
2007活力金剛紐西蘭女皇盃2000米第7
2008喜蓮福星愛爾蘭女皇盃2000米第8
2009閒話一句愛爾蘭冠軍一哩賽1600米第5
2010極品絲綢紐西蘭女皇盃2000米第3
2011雄心威龍紐西蘭女皇盃2000米第1
2012陽明飛飛紐西蘭女皇盃2000米第10
2013事事為王英國女皇盃2000米第5
2014威爾頓愛爾蘭女皇盃2000米?
結果發現:
1.係打吡之後再出即贏共有六匹,只有翠河係來自北半球,其他通通都係南半球馬
(翠河打吡後再出已經係差不多三個月後嘅遮打盃)
2.係打吡之後再出上到名嘅共八匹,之但係自告魯夫之後所有北半球產打吡冠軍再出無一上名
咁隻威x頓係女皇盃嘅機會....大家諗啦
作者: David    時間: 23/4/2014 09:31 PM

搬咁多數據出嚟..都係準備俾人抽水姐

Cap圖啦喂
作者: May_Be_83    時間: 23/4/2014 09:45 PM

QUOTE:
原帖由 David 於 23/4/2014 09:31 PM 發表
搬咁多數據出嚟..都係準備俾人抽水姐

Cap圖啦喂

唔駛cap圖啦……

呢度都有
作者: 小提琴手    時間: 23/4/2014 09:45 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 23/4/2014 08:35 PM 發表
包裝博士

都係馬會話

方 + 柏 隻天久就無埋正式分手
作者: yuricylau    時間: 23/4/2014 09:47 PM     標題: 回復 #28 May_Be_83 的帖子

伊露依三號...陰公豬
作者: May_Be_83    時間: 23/4/2014 09:57 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 23/4/2014 09:47 PM 發表
伊露依三號...陰公豬

個邊有無限復活,話知佢係咪用到69號呀。
作者: 阿源    時間: 23/4/2014 10:10 PM

民族英雄
作者: oowawawa    時間: 24/4/2014 03:49 PM

信利多繼打吡后再一次抽到最外檔
作者: CJ.    時間: 24/4/2014 03:59 PM     標題: 回復 #33 oowawawa 的帖子

冇所謂啦,都係留到最後跑格啦
作者: yuricylau    時間: 24/4/2014 04:12 PM     標題: 回復 #34 CJ. 的帖子

尤其出馬少 大外檔影響應該細啲
作者: 李澤楷    時間: 27/4/2014 04:45 PM

push
作者: Running    時間: 27/4/2014 04:57 PM     標題: 回復 #26 イルイ 的帖子

好啦又到抽水時間
作者: yuricylau    時間: 27/4/2014 04:58 PM

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 23/4/2014 09:05 PM 發表
結果發現:
1.係打吡之後再出即贏共有六匹,只有翠河係來自北半球,其他通通都係南半球馬 (翠河打吡後再出已經係差不多三個月後嘅遮打盃)
2.係打吡之後再出上到名嘅共八匹,之但係自告魯夫之後所有北半球產打吡冠軍再出無一上名
咁隻威x頓係女皇盃嘅機會....大家諗啦

呢啲咪叫乜_數據都破晒囉
作者: LoveSS    時間: 28/4/2014 11:12 AM

鞭屍時間

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0