標題: 震撼馬圈!前馬王軍事出擊 轉投方嘉柏 [打印本頁]

作者: 施華    時間: 8/7/2014 05:54 PM     標題: 震撼馬圈!前馬王軍事出擊 轉投方嘉柏

梁芷珊(右)的軍事出擊離開大摩(左二)馬房。

軍事出擊上季只贏過一場香港金盃。
馬會公佈最新嘅轉倉、退役名單,其中最震撼一定係2012至2013年度香港馬王「軍事出擊」,突然從大摩馬房拉走,轉投新鮮出爐的冠軍練馬師方嘉柏旗下,這個消息可以話震動整個香港馬圈。「軍事出擊」前季贏五場,包括新加坡新航國際盃,成為香港馬王;但上季只贏過一場香港金盃,給廐侶「威爾頓」搶盡風頭。
上季初「軍事出擊」馬主梁芷珊及其丈夫羅傑承,曾與大摩出現過不同睇法,「軍事出擊」在香港盃配潘頓輸掉後,大摩希望「軍事出擊」易配雷神,但梁芷珊就想繼續用潘頓,結果大摩說服羅傑承夫婦,在香港金盃一役開始換人,令潘頓喪失帥權。梁芷珊曾在自己的專欄中說過,自己一家與潘頓私交甚篤,無論生日會、慶祝會甚至家庭聚會,潘頓逢請必到,逢到必早,每次都令梁芷珊超開心,「軍事出擊」新季加盟方廐,此駒不排除重配潘頓。  # 咀來#
每次都令梁芷珊超開心
作者: 馬俠    時間: 8/7/2014 05:56 PM

為左比返潘頓騎 可以去到幾盡
作者: 施華    時間: 8/7/2014 05:57 PM

人女係唔可以得..............................
作者: kewell    時間: 8/7/2014 07:00 PM

呢個決定太傻啦
作者: 櫻花    時間: 8/7/2014 07:40 PM

QUOTE:
原帖由 kewell 於 8/7/2014 07:00 PM 發表
呢個決定太傻啦

無所謂傻不傻 隻馬明顯開始下滑,留大魔到都不會再有奇蹟(當然係方到都唔見得會有),既然大家意見不合轉馬房不失為好事 .
作者: 敏琪毛毛    時間: 8/7/2014 07:50 PM

QUOTE:
原帖由 櫻花 於 8/7/2014 07:40 PM 發表

無所謂傻不傻 隻馬明顯開始下滑,留大魔到都不會再有奇蹟(當然係方到都唔見得會有),既然大家意見不合轉馬房不失為好事 .

反正隻馬都冇保留, 咪搏一舖~
冇人guarantee到下季一定會係點架
作者: lovexjapan08    時間: 11/7/2014 09:25 PM

唔夠當年7頭猿拉走好爸爸俾告達理,仲更加震撼
作者: 施華    時間: 11/7/2014 10:17 PM

及時而出拉去賓周度,我都幾日食唔落飯啦!

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0