標題: 世界都市由潘頓換賴維銘 [打印本頁]

作者: p238hornet    時間: 18/9/2014 04:53 PM     標題: 世界都市由潘頓換賴維銘

馬匹換人】賴仔失而復得世界都市18/09/2014

賴維銘同「世界都市」故劍重逢。

馬會公布第九場容天鵬馬房「世界都市」,由原定潘頓策騎改為賴維銘。睇嚟係潘頓造唔到120磅,所以換人。其實「世界都市」今季已由賴仔試閘,隻馬喺香港一出即勝亦由佢經手,依家畀番佢騎都好合理。

「世界都市」

潘頓係咪要減吓肥?

作者: 雄心威龍    時間: 18/9/2014 04:58 PM

120磅都做唔到?
咁會流失唔少坐騎的...
印象中雷神達少都可以做到116
作者: CJ.    時間: 18/9/2014 05:03 PM     標題: 回復 #2 雄心威龍 的帖子

你睇下幅相就知短期內點解做唔到120
作者: 雄心威龍    時間: 18/9/2014 05:04 PM     標題: 回復 #3 CJ. 的帖子

前段時間受過傷...應該係果陣時食肥左
作者: balljai923    時間: 18/9/2014 05:05 PM

[iframe]http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/racing/20140918/52915742[/iframe]
作者: p238hornet    時間: 18/9/2014 05:06 PM

昨晚都造到120,不過潘頓今個星期要飛,回來應該焗唔切報紙講過佢平日125磅,次次都要減好多磅出賽
作者: p238hornet    時間: 18/9/2014 05:07 PM

QUOTE:
原帖由 雄心威龍 於 18/9/2014 05:04 PM 發表
前段時間受過傷...應該係果陣時食肥左

昨晚都造到,不過可能造得太辛苦,造到發脾氣
作者: balljai923    時間: 18/9/2014 05:16 PM     標題: 吃 黃 連 的 啞 仔 : 潘 頓 自 爆 死 過 翻 生

早 個 幾 禮 拜 , 馬 房 切 燒 豬 拜 神 , 作 為 馬 主 嘅 孫 柏 文 就 去 咗 趁 虛 。 當 我 咬 緊 件 肥 燒 肉 時 , 同 我 喺 朋 友 慶 功 宴 上 坐 過 隔 離 兼 之 後 成 FaceBook 朋 友 嘅 Zac 潘 頓 走 過 來 打 招 呼 。

傾 傾 吓 , 我 問 佢 有 冇 信 心 冧 莊 做 冠 軍 , 佢 話 最 緊 要 睇 造 唔 造 到 磅 。 我 就 話 : 「 Zac , 有 樣 嘢 想 問 你 好 耐 。 前 季 尾 , 你 喺 仲 得 幾 個 賽 馬 日 就 收 鑼 嘅 情 況 下 , 走 去 做 腎 石 手 術 , 仲 要 當 時 喺 騎 師 榜 上 你 仲 大 有 機 會 攞 冠 軍 。 作 為 職 業 運 動 員 , 你 當 時 情 況 一 定 好 嚴 重 。 」

佢 聽 完 苦 笑 咗 一 吓 , 就 話 : 「 係 , 好 嚴 重 , 因 粒 腎 石 大 到 差 不 多 塞 實 咗 由 腎 去 膀 胱 嘅 管 道 。 不 過 最 麻 煩 係 , 個 醫 生 做 手 術 時 , 唔 小 心 燒 傷 喺 腎 石 旁 嘅 管 道 , 返 到 屋 企 , 因 燒 傷 嘅 腎 管 道 發 炎 膨 脹 完 全 閉 塞 。 嗰 晚 我 喺 屋 企 先 眼 見 幻 覺 , 再 神 智 不 清 , 後 來 仲 要 暈 埋 。 如 果 唔 係 Nicole ( 潘 頓 太 太 ) , 我 已 經 死 咗 。 」

我 : 「 不 過 又 咁 講 , 生 腎 石 嘅 原 因 , 係 因 為 做 負 磅 , 人 為 咁 令 自 己 脫 水 。 其 實 , 我 知 你 對 啲 肌 肉 好 驕 傲 , 因 為 上 次 食 飯 , 你 用 『 兩 支 砲 』 去 形 容 對 手 臂 。 不 過 睇 美 國 籃 球 , 鄧 肯 、 高 比 拜 恩 、 勒 邦 占 士 等 , 全 部 都 改 操 練 方 法 去 減 肌 肉 、 減 磅 , 去 伸 延 比 賽 生 涯 。 你 都 考 慮 吓 啦 。 」

潘 頓 : 「 佢 哋 要 跑 來 跑 去 , 同 我 有 啲 唔 同 。 不 過 Nicole 都 有 叫 我 去 玩 瑜 伽 , 睇 吓 點 啦 。 」 真 係 要 留 意 潘 頓 有 冇 去 玩 瑜 伽 , 因 人 為 脫 水 始 終 唔 係 長 遠 計 。

今 期 推 介 第 七 場 「 香 江 福 星 」 一 注 位 置 , 應 該 唔 使 憂 愁 咁 幫 本 欄 喺 今 季 開 齋 啩 ?

作者: p238hornet    時間: 18/9/2014 05:31 PM

QUOTE:
原帖由 balljai923 於 18/9/2014 05:16 PM 發表
早 個 幾 禮 拜 , 馬 房 切 燒 豬 拜 神 , 作 為 馬 主 嘅 孫 柏 文 就 去 咗 趁 虛 。 當 我 咬 緊 件 肥 燒 肉 時 , 同 我 喺 朋 友 慶 功 宴 上 坐 過 隔 離 兼 之 後 成 FaceBook 朋  ...

好危險

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0