標題: 馬匹易廄/退役(利多系撤離) 19/12/2014 [打印本頁]

作者: 雄心威龍    時間: 19/12/2014 04:59 PM     標題: 馬匹易廄/退役(利多系撤離) 19/12/2014

公布日期 : 2014年12月19日
馬名所屬馬房退役日期
連利多鄭俊偉2014/12/19
信利多鄭俊偉2014/12/19
公布日期 : 2014年12月19日
馬名轉至日期
公平競技告東尼鄭俊偉2014/12/19
包裝明星何良告達理2014/12/19
奧蘇告東尼文家良2014/12/19
再見...希望你們在大衛希斯度可以有好表現
告仔連掃兩駒,火箭都掃
包裝明星咁嘅脾氣,轉走都正常
作者: 大關刀    時間: 19/12/2014 05:27 PM

利多系咁冇耐性, 仲未退馬利多嘅?
作者: May_Be_83    時間: 19/12/2014 05:29 PM

遲早連夢幻十一都會走。
作者: iceson    時間: 19/12/2014 05:42 PM

好多傷病馬,退役去外地就好快可以康復仲贏得番,  究竟咩原因?
作者: p238hornet    時間: 19/12/2014 06:30 PM

QUOTE:
原帖由 雄心威龍 於 19/12/2014 04:59 PM 發表
http://racing.on.cc/racing/images/table_tl_ ...

鄭俊偉今季諸事不順包裝系最近運氣平平,馬主又鍾意換人轉倉,睇下之後奔馳同鬥士走唔走
作者: 駿先鋒    時間: 19/12/2014 06:47 PM

QUOTE:
原帖由 p238hornet 於 19/12/2014 18:30 發表

鄭俊偉今季諸事不順包裝系最近運氣平平,馬主又鍾意換人轉倉,睇下之後奔馳同鬥士走唔走

請問你係唔係有內幕料知點解包裝明星轉倉?

好地地又要拉埋包裝鬥士同包裝奔馳黎講, 重要"",
憑咩一早判定馬主係衰人?

廿一世紀之後, 除左岳敦請辭同埋上次大摩單野之外,
包裝系未試過將一隻出過賽的馬轉倉,
咁都叫"馬主又鍾意換人轉倉" ??
作者: 19977    時間: 19/12/2014 06:47 PM

信利多离开香港真系可惜,不过留系香港可选择既赛事唔多比较难出头,澳洲甘多一级赛,健康正常既话次要D既一级赛赢面应该都几大。

作者: p238hornet    時間: 19/12/2014 07:08 PM

包裝系馬主早前當住傳媒面前講杜滿萊發揮奔馳差,相信好多人都記得.馬主唔滿意騎師發揮時常有,要唔要當住傳媒講?你話如果杜滿萊真係騎得好差,成場暈遊咁騎,唔滿意當眾鬧,大家都可以理解(其實都係唔好).但果場除了出閘稍慢外,落敗同騎師冇明顯關係,主要係際遇差,進度未夠.今日當住傳媒面前鬧騎師,日後也有機會鬧練馬師.
博士大摩已經幫匹馬贏到級際賽,季內仍要轉倉.
轉馬房轉騎師係好常見,我冇話馬主衰人,但我明顯唔認同佢係傳媒面前講人.
作者: 雄心威龍    時間: 19/12/2014 07:12 PM     標題: 回復 #8 p238hornet 的帖子

包裝博士個轉倉理由應該同軍事出擊差唔多...
作者: p238hornet    時間: 19/12/2014 07:21 PM

QUOTE:
原帖由 雄心威龍 於 19/12/2014 07:12 PM 發表
包裝博士個轉倉理由應該同軍事出擊差唔多...

軍事轉馬房都震撼啦,我雖然鍾意軍事仔,但咁樣轉馬房,真係唔太認同.唯一比較做得好,馬主寫果篇野得體.
作者: 雄心威龍    時間: 19/12/2014 07:26 PM

QUOTE:
原帖由 p238hornet 於 19/12/2014 07:21 PM 發表

軍事轉馬房都震撼啦,我雖然鍾意軍事仔,但咁樣轉馬房,真係唔太認同.唯一比較做得好,馬主寫果篇野得體.

馬主心雄,唔甘心做副車,可以理解
作者: p238hornet    時間: 19/12/2014 07:34 PM

QUOTE:
原帖由 雄心威龍 於 19/12/2014 07:26 PM 發表

馬主心雄,唔甘心做副車,可以理解

係可以理解,但不盡認同.始終人地好努力先谷到你匹馬做馬王.當然真正原因佢地先知.軍事馬主比較做得好的係我印象中佢地冇係傳媒面前鬧騎師(有記錯請指正)
作者: kaosen    時間: 19/12/2014 07:38 PM

包裝博士轉馬房既主要理由係因為同糸同馬房既馬成日比人安排做開路先鋒,同時馬主覺得該馬博得太多場應該要休息, 無記錯係一場1800米既三級賽之前拉隊
作者: p238hornet    時間: 19/12/2014 07:42 PM

QUOTE:
原帖由 kaosen 於 19/12/2014 07:38 PM 發表
包裝博士轉馬房既主要理由係因為同糸同馬房既馬成日比人安排做開路先鋒,同時馬主覺得該馬博得太多場應該要休息, 無記錯係一場1800米既三級賽之前拉隊

http://www.hkjc.com/chinese/racing/horse.asp?HorseNo=N120&search=1
勝香港三級賽果陣仲係摩廄,之後冇幾耐走了.其實放得入摩廄的高班馬,都預佐唔係次次做主角.
作者: kaosen    時間: 19/12/2014 07:45 PM

唔係,係二月一場1800米既三級賽出埋排位先退出
作者: 雄心威龍    時間: 19/12/2014 07:47 PM     標題: 回復 #13 kaosen 的帖子

記得了...原來包裝選擇先係...
作者: p238hornet    時間: 19/12/2014 07:47 PM

QUOTE:
原帖由 kaosen 於 19/12/2014 07:45 PM 發表
唔係,係二月一場1800米既三級賽出埋排位先退出

我理解錯了你的意思,以為你講季初果場.
作者: p238hornet    時間: 19/12/2014 07:50 PM

QUOTE:
原帖由 雄心威龍 於 19/12/2014 07:47 PM 發表
記得了...原來包裝選擇先係...

http://racing.hkjc.com/racing/info/meeting/Results/chinese/Local/20130202/ST/09
作者: kaosen    時間: 19/12/2014 08:15 PM

個時卡洛斯同包裝糸李生fb inbox傾過 , 李生話唔想自己隻馬變做一隻工具幫人開路   之後排晒位都要將包裝選擇拉走,咁你話同糸既包裝博士仲可以點?
作者: 駿先鋒    時間: 19/12/2014 08:17 PM

QUOTE:
原帖由 p238hornet 於 19/12/2014 19:08 發表
包裝系馬主早前當住傳媒面前講杜滿萊發揮奔馳差,相信好多人都記得.馬主唔滿意騎師發揮時常有,要唔要當住傳媒講?你話如果杜滿萊真係騎得好差,成場暈遊咁騎,唔滿意當眾鬧,大家都可以理解(其實都係唔好).但果場除了 ...

第一,
「我冇話馬主衰人,但我明顯唔認同佢係傳媒面前講人」

唔好意思, 我完全唔覺得你係咁ge意思

你自己係咁講:

QUOTE:
包裝系最近運氣平平,馬主又鍾意換人轉倉,睇下之後奔馳同鬥士走唔走

你呢個statement 擺到明係衝住成個包裝系而來

請問李運強先生對包裝奔馳的言論, 對其他包裝系馬有咩關連?

我問你係唔係有內幕, 你又答唔出

第二, 我就唔識李生,
但佢往績, 甚至整個包裝系, 大大話話養過二十幾隻馬, 都唔興轉馬房, 近年只是得大摩個次,
請解釋咩叫"馬主又鍾意換人轉倉"

你自己對包裝系有咩觀感係你的事,
但唔好用你的主觀黎吹得就吹,

「馬主又鍾意換人轉倉」
「睇下之後奔馳同鬥士走唔走」

你兩句係你自己講,
麻煩講下點解一隻擺係何良的包裝系走人,
要拉埋係姚本輝的包裝奔馳同孫達志的包裝鬥士落水
呢三隻馬主甚至連馬主都不盡相同
作者: p238hornet    時間: 19/12/2014 08:18 PM

QUOTE:
原帖由 kaosen 於 19/12/2014 08:15 PM 發表
個時卡洛斯同包裝糸李生fb inbox傾過 , 李生話唔想自己隻馬變做一隻工具幫人開路   之後排晒位都要將包裝選擇拉走,咁你話同糸既包裝博士仲可以點?

排晒位先來退出,無論對騎練都唔係一件好事.
作者: KIRIN    時間: 19/12/2014 08:18 PM

QUOTE:
原帖由 <i>p238hornet</i> 於 19/12/2014 07:42 PM 發表<br />

<br />
<a href="http://www.hkjc.com/chinese/racing/horse.asp?HorseNo=N120&search=1" target="_blank">http://www.hkjc.com/chinese/raci ... o=N120&search=1</a><br />
勝香港三級賽果陣仲係摩廄,之後冇幾耐走了.其實放得入摩廄的高班馬,都預佐唔係次次做主角.

<br />
基本上包裝系最大話事人係李文斌公子,佢兩個阿哥其實對賽馬唔係好熱衷,最多應酬下
作者: p238hornet    時間: 19/12/2014 08:24 PM

QUOTE:
原帖由 駿先鋒 於 19/12/2014 08:17 PM 發表

第一,
「我冇話馬主衰人,但我明顯唔認同佢係傳媒面前講人」

唔好意思, 我完全唔覺得你係咁ge意思

你自己係咁講:

你呢個statement 擺到明係衝住成個包裝系而來

請問李運強先生對包裝奔 ...

你以為自己係邊位?你估你係我老闆?我資料來源駛同你解釋?
作者: 駿先鋒    時間: 19/12/2014 08:47 PM

QUOTE:
原帖由 p238hornet 於 19/12/2014 20:24 發表

你以為自己係邊位?你估你係我老闆?我資料來源駛同你解釋?

其實唔使架

你話係就係, 我講個D 全部都係洗版廢話黎
作者: Akechi_Yau    時間: 19/12/2014 10:33 PM

其實一個馬主又點會甘心自己隻馬比人當開路先鋒
你話手頭上有十幾廿隻就話姐
作者: 馬佳善    時間: 19/12/2014 10:36 PM

題外話,博士轉倉理由應係轉之前嗰場又氣管多血
作者: p238hornet    時間: 19/12/2014 10:59 PM

QUOTE:
原帖由 馬佳善 於 19/12/2014 10:36 PM 發表
題外話,博士轉倉理由應係轉之前嗰場又氣管多血

真正原因佢地自己先知.一段關係的結束好多時唔係得一個原因.正如大摩唔用潘頓,都相信唔止軍事出擊事件.
作者: 帶來吉利    時間: 21/12/2014 06:39 PM

大條道理換馬
作者: 初心    時間: 21/12/2014 08:45 PM

淨係睇共創美好既成績,
包裝奔馳連續兩場搏失有咩咁出奇

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0