標題: 繼「喜蓮精彩」之後,東廄又一即食自購馬「秒秒當先」。 [打印本頁]

作者: 光仔    時間: 15/4/2007 04:19 AM     標題: 繼「喜蓮精彩」之後,東廄又一即食自購馬「秒秒當先」。

告東尼一向擅於訓練自購馬一出即勝,
昔日有「金碧明珠」、「威利好好」等,季內再有「喜蓮精彩」成功例子,

昨午「秒秒當先」在徐君禮胯下一擊即中,爆出十四倍半冷門,
成為東廄另一匹贏得自購馬首季掄元特別獎金四十萬元的招牌貨。

告東尼對「秒秒當先」一出即贏不感意外,他說:

「我引入此駒前,曾仔細研究過其在外地的賽事片段,發現牠最後兩仗表現下滑,
 是由於狀態回落,並非力有不逮,故此向馬主推薦此馬。

此駒抵港後狀態逐漸提升,加上今戰二班賽對手不強,賽前已頗具信心。
 雖然是賽步速偏慢,但徐君禮十分鎮定,一早已留守好位,入直路再搵位衝刺,演出極具大將風範。」

秒秒當先在徐君禮胯下一出即勝,人馬表現俱佳。
作者: EternitY    時間: 15/4/2007 07:04 AM

出閘俾人撞一撞 ... 估唔到咁都會嬴馬 ... :funk: :funk:
作者: 木奇異    時間: 15/4/2007 09:46 AM     標題: 回復 #2 EternitY 的帖子

試閘雖然唔錯, 不過明顯狀態未十足, 1600都嫌短, 以為一場warm up先......佢就黎 :ccc:
咁都win得 ..... 犀利 :kkk:
作者: iceson    時間: 15/4/2007 09:52 AM

一早講過呢隻係第二隻好利多:tttt: :tttt:
作者: 兵工廠    時間: 15/4/2007 11:03 AM

依隻馬真係好勁
作者: 好爸爸    時間: 15/4/2007 02:01 PM

睇多場先...
不過我唔信呢隻會有喜蓮精彩咁高:uuu:

作者: 帶來吉利    時間: 15/4/2007 03:55 PM

告仔有飛馬王子 都唔出
走去做r1
都要讓路比佢跑
作者: EternitY    時間: 15/4/2007 07:01 PM

我自己估 ... 長遠應該有110分。:ooo:
作者: 活力寶蹄    時間: 15/4/2007 08:43 PM

我覺得佢冇喜蓮精彩勁..:loveliness:
作者: 週日寧靜    時間: 15/4/2007 08:57 PM

下屈打吡黑馬?:fff: :fff: :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 15/4/2007 09:21 PM

會唔會係加洲鳶二世:fff:
作者: klc3e302    時間: 15/4/2007 10:11 PM

最先係希望隻馬健康無問題......
告仔好多新馬一出即搏而傷....
想想 威利好好./////////:ddd:
作者: leongsing123    時間: 15/4/2007 10:23 PM

一出即勝^o^
作者: raulwong1    時間: 16/4/2007 12:04 AM

根本2隻都唔勁- -..2隻都會好快散:eee:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0