標題: 冠軍一哩賽消息:勝利飛駒配白德民、賭場王子用韋達 [打印本頁]

作者: EternitY    時間: 17/4/2007 06:54 AM     標題: 冠軍一哩賽消息:勝利飛駒配白德民、賭場王子用韋達

勝利飛駒配白德民爭冠軍一哩賽 17/04/2007

將於月底舉行之冠軍一哩賽,摩廄參戰馬「勝利飛駒」將會再度夥拍澳洲好手白德民出戰,

此對人馬過去合作三次,取得兩場季軍,其中一仗為遠征日本安田紀念賽所得。

騎者並表示自己會積極聯絡大摩和方嘉柏,務求當日可獲得更多實力坐騎。

賭場王子用韋達

至於另一匹冠軍一哩賽戰馬「賭場王子」,原先昨日由澳洲來港,

但由於同行的「水中情」,今日需要考閘,故此兩駒下星期才會踏上征途。

「賭場王子」練馬師甘寧斯亦透露該駒今戰將會由韋達操刀。

巫斯義隆尚交白卷

另邊廂,巫斯義由周三起停賽兩日,下星期三夜賽始可恢復上陣。

這位法國好手趁停賽前返回家鄉,在剛周日於隆尚馬場策騎羅迪普訓練的 Anabaa's Creation,出戰千六米三級賽 Prix De La Grotte。

不過,此駒最後僅得第五名,該場頭馬為蘇銘倫策騎的廄侶 Darjina。

巫斯義在同日另一場三級賽方亭巴魯大賽騎 Knowledge 應戰,可惜亦表現未如理想,十駒之中只跑第九名。
作者: 木奇異    時間: 17/4/2007 08:51 AM

賭場王子咩野來頭呀, 要用到韋達 :yyy: :yyy:
作者: 帶來吉利    時間: 17/4/2007 09:29 AM

d馬主 真係覺得 香港7年冠軍
跑大賽 贏exp:eee:
作者: 元朗高橋涼介    時間: 17/4/2007 09:30 AM

等於外國馬搵武瘋騎一樣
作者: 終身美麗    時間: 17/4/2007 09:32 AM

賭場王子想輸咪講lor,rw3神一定會幫你:yyy: :yyy:
作者: 櫻花    時間: 17/4/2007 10:27 AM

侯活夫人   上次 來箇隻"百萬大軍"好似都係配"韋達"跑到影到無.:kkkk: :kkkk:
作者: 帶來吉利    時間: 17/4/2007 10:44 AM

QUOTE:
原帖由 櫻花 於 17/4/2007 10:27 AM 發表
侯活夫人   上次 來箇隻"百萬大軍"好似都係配"韋達"跑到影到無.:kkkk: :kkkk:

人地澳洲好 睇好:zzz:
作者: asiadragon    時間: 17/4/2007 10:49 AM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 17/4/2007 08:51 AM 發表

曾勝出二級賽和三級賽,但五度問鼎一級賽均未嚐勝果。上月在一級賽澳洲堅尼中,不敵五項一級賽冠軍「芬蘭小姐」,以短馬頭位之差屈居亞軍,表現優異。翌仗跑佐治萊德錦標(一級賽),陣上遇到阻滯,被Haradasun以個多馬位擊敗,得第四名。上仗競逐一級賽唐加士打讓賽,在軟地上走外疊,結果落後四個馬位過終點,表現在水準之下。居中間或更後位置競逐;好地最宜。(hkjc)

韋達同病相憐:eee: :eee:
作者: nathanxhim    時間: 17/4/2007 11:20 AM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 17/4/2007 10:49 AM 發表

曾勝出二級賽和三級賽,但五度問鼎一級賽均未嚐勝果。上月在一級賽澳洲堅尼中,不敵五項一級賽冠軍「芬蘭小姐」,以短馬頭位之差屈居亞軍,表現優異。翌仗跑佐治萊德錦標(一級賽),陣上遇到阻滯,被Harad ...

負負得正?:fff: :fff:
作者: P168    時間: 17/4/2007 12:43 PM

QUOTE:
原帖由 櫻花 於 17/4/2007 12:27 PM 發表

:uuu:

當年隻百萬大軍秋季咁博法.....仲要加埋遠征.....真係買埋我鶗.....:ddd:

唔好係唔係都話韋達......隻馬當年咁谷法跑三場勁野......邊個騎都輸.......:abcde:
作者: P168    時間: 17/4/2007 12:45 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 17/4/2007 10:51 AM 發表

知唔知點解隻馬叫呢個名先.....有段古架:fff:
作者: wksstephen    時間: 17/4/2007 01:34 PM

咁點解呢~~??
作者: Running    時間: 17/4/2007 01:53 PM

QUOTE:
原帖由 P168 於 17/4/2007 12:45 PM 發表

知唔知點解隻馬叫呢個名先.....有段古架:fff:

個馬主係開賭?:aaaa:
作者: 櫻花    時間: 17/4/2007 01:55 PM

QUOTE:
原帖由 P168 於 17/4/2007 12:43 PM 發表

:uuu:

當年隻百萬大軍秋季咁博法.....仲要加埋遠征.....真係買埋我鶗.....:ddd:

唔好係唔係都話韋達......隻馬當年咁谷法跑三場勁野......邊個騎都輸.......:abcde:

唔好無限上綱諗埋一邊:uuu: :uuu:
我無話過隻馬因"韋達"騎而輸,將責任全放係佢身上.
我只講出一個事實,"韋達"都試過騎澳州練馬師參戰馬,輸到影都無.
作者: 小野伸二    時間: 17/4/2007 01:55 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 17/4/2007 01:53 PM 發表

個馬主係開賭?:aaaa:

我係個馬主因為係賭場贏到錢先買到呢隻馬...

然後用呢個名黎襯番自己:jjjj:
作者: P168    時間: 17/4/2007 04:23 PM

隻賭場王子係前年時悉尼賭場 Star City 既其中一個推廣品.....

話說前年Mel cup整左個推廣抽獎.....頭獎就係賭場王子+兩年養馬費.....(小弟都有去....不過當然無呢D運啦....)

咁個馬主S Smith 好好彩就成為馬主.....

ps.好奇怪畀韋達.....因為開頭講到明係由賈西迪主理呢隻馬.....
作者: P168    時間: 17/4/2007 04:33 PM

QUOTE:
原帖由 櫻花 於 17/4/2007 03:55 PM 發表

唔好無限上綱諗埋一邊:uuu: :uuu:
我無話過隻馬因"韋達"騎而輸,將責任全放係佢身上.
我只講出一個事實,"韋達"都試過騎澳州練馬師參戰馬,輸到影都無.

Take it easy mate......

你講出左個 fact.....就係韋達當年騎百萬大軍而輸左.....

小弟至不過想用"馬後炮"黎分析+解釋......點解隻馬輸姐......:ppp:
作者: leongsing123    時間: 17/4/2007 05:58 PM

隻賭場王子五度問鼎一級賽均未嚐勝果:ppp: :ppp:
作者: taxi2003    時間: 17/4/2007 06:01 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 17/4/2007 01:55 PM 發表

我係個馬主因為係賭場贏到錢先買到呢隻馬...

然後用呢個名黎襯番自己:jjjj:

你估你咩:jjjj: :jjjj:
作者: 木奇異    時間: 17/4/2007 06:07 PM     標題: 回復 #19 taxi2003 的帖子

幾時有隻亞洲蕉王就好 :fff:
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 17/4/2007 10:22 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 17/4/2007 06:07 PM 發表
幾時有隻亞洲蕉王就好 :fff:

呢度有:lll:
爪皇 賞月真係多謝佢地:abcde:
作者: Running    時間: 17/4/2007 10:37 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 17/4/2007 06:01 PM 發表

你估你咩:jjjj: :jjjj:

遲早有隻叫蕉神:jjjj:
作者: 李澤楷    時間: 17/4/2007 11:03 PM

我只可以說
當年百萬大軍係殺聲震天
而賭場王子.......點睇輸左都唔關韋達事啦:fff:
作者: 活力寶蹄    時間: 17/4/2007 11:05 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 17/4/2007 11:03 PM 發表
我只可以說
當年百萬大軍係殺聲震天

百萬一軍仲要挾六場一級賽黎hk...:jjjj:
作者: 李澤楷    時間: 17/4/2007 11:06 PM

QUOTE:
原帖由 活力寶蹄 於 17/4/2007 11:05 PM 發表

還有,一個係活候夫人,另一個係甘寧斯:zzz:
作者: 木奇異    時間: 17/4/2007 11:07 PM     標題: 回復 #22 Running 的帖子

如果有可能搞返個 "賽馬世界團體", 到時咪可以買隻馬返黎叫 "蕉神" lor (幻想中) :fff: :jjjj: :jjjj:
作者: 李澤楷    時間: 17/4/2007 11:08 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 17/4/2007 11:07 PM 發表
如果有可能搞返個 "賽馬世界團體", 到時咪可以買隻馬返黎叫 "蕉神" lor (幻想中) :fff: :jjjj: :jjjj:

馬蕉神:fff:
作者: 木奇異    時間: 17/4/2007 11:15 PM     標題: 回復 #27 李澤楷 的帖子

蕉神傳奇 :fff:
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 17/4/2007 11:47 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 17/4/2007 11:15 PM 發表
蕉神傳奇 :fff:

蕉積仔 banana jack(的士):fff:
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 17/4/2007 11:48 PM

QUOTE:
原帖由 活力寶蹄 於 17/4/2007 11:05 PM 發表

重有一隻西方駿馬 獨贏2倍幾 冇影:jjjj:
作者: +超級無敵+    時間: 18/4/2007 12:37 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 17/4/2007 11:03 PM 發表
我只可以說
當年百萬大軍係殺聲震天

多謝佢同遨飛星叢

唔係呢兩隻馬當年條單T點會咁好分:fff: :fff: :fff:
作者: P168    時間: 18/4/2007 12:46 AM

賭場王子又唔係D咩 top 馬......整隻 Haradasun or Mentality 就話姐......呢隻牌面上真係好弱下.......:ggg:
作者: EternitY    時間: 18/4/2007 12:47 AM

QUOTE:
原帖由 P168 於 18/4/2007 12:46 AM 發表
賭場王子又唔係D咩 top 馬......整隻 Haradasun or Mentality 就話姐......呢隻牌面上真係好弱下.......:ggg:

如果Haradasun 大戰 俊歡騰 ... 咁咪係靈駒最強子嗣之戰 ... :aaaa:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0