標題: 健康之友、馬中神駒目標:新馬短途錦標 [打印本頁]

作者: willandgrace    時間: 22/4/2007 10:45 PM     標題: 健康之友、馬中神駒目標:新馬短途錦標

頭場新馬賽苗廄共派「馬中神駒」及「健康之友」上陣,

結果被捧成大熱的「馬中神駒」只跑第四,而7.7倍的廄侶「健康之友」卻一放到底贏馬,賽後苗禮德對此兩駒有以下評價:

「『馬中神駒』不是一匹短途馬,相反『健康之友』則較合跑今仗的一千米,

雖然此駒曾因腰部受傷導致操練不算完整,幸好我太太在晨課中落力調教牠,結果此駒交出頭馬。

我會以新馬短途錦標作為此兩駒今季的最大目標,我相信『馬中神駒』轉跑千二米的表現會更進一步。」

另外,苗禮德於第十場亦憑升上三班的「福建王子」再下一城,為練者起孖。

大摩、老苗各有一對馬跑新馬短途錦標,我就看大摩高一線。
始終「同一世界」及「幸運勇將」都曾於1200m賽事展示了天生的快速。:aaa: :gggg:
作者: 週日寧靜    時間: 22/4/2007 10:47 PM

大摩果一對..點都睇高一線:fff:
作者: 光仔    時間: 22/4/2007 10:52 PM

同一世界:fff:
作者: gogowin    時間: 22/4/2007 10:53 PM

大摩一對質素高d...應該係佢地一Q:loveliness:
作者: 活力寶蹄    時間: 22/4/2007 10:58 PM

QUOTE:
原帖由 gogowin 於 22/4/2007 10:53 PM 發表
大摩一對質素高d...應該係佢地一Q:loveliness:

有d冇出既馬....可能仲高質...:jjjj:
作者: 兵工廠    時間: 22/4/2007 11:14 PM

大摩年年d新馬都好勁!!
作者: taxi2003    時間: 22/4/2007 11:38 PM

同一世界:loveliness: :loveliness:
作者: 飛神    時間: 22/4/2007 11:40 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 22/4/2007 11:38 PM 發表
同一世界:loveliness: :loveliness:

幸運勇將
作者: +超級無敵+    時間: 23/4/2007 12:35 AM

當年更歡笑都唔夠健康快車跑

早熟如力勝又可以跑到一籌莫展

新馬唔可以淨係單講級數同早唔早熟

重緊要都係睇個倉主會唔會因為一時之快,而亂做傻事

贏左呢場G3,來季評分一定係七字頭:fff:
作者: 新水星    時間: 23/4/2007 12:43 AM

QUOTE:
原帖由 +超級無敵+ 於 23/4/2007 12:35 AM 發表
當年更歡笑都唔夠健康快車跑

早熟如力勝又可以跑到一籌莫展

新馬唔可以淨係單講級數同早唔早熟

重緊要都係睇個倉主會唔會因為一時之快,而亂做傻事

贏左呢場G3,來季評分一定係七字頭:fff:

降格一段時間了
呢場只係一班賽:fff:
作者: +超級無敵+    時間: 23/4/2007 12:48 AM

QUOTE:
原帖由 新水星 於 23/4/2007 12:43 AM 發表

降格一段時間了
呢場只係一班賽:fff:

都係一樣啦:fff: :fff:

總之呢場贏不得:fff:

熊中雄,好爸爸,大話王,健康快車................不能盡錄:fff: :fff:

而最勁果d新馬又唔知點解好巧合咁跑d二二三三架喎
作者: 新水星    時間: 23/4/2007 12:54 AM

QUOTE:
原帖由 +超級無敵+ 於 23/4/2007 12:48 AM 發表

都係一樣啦:fff: :fff:

總之呢場贏不得:fff:

熊中雄,好爸爸,大話王,健康快車................不能盡錄:fff: :fff:

而最勁果d新馬又唔知點解好巧合咁跑d二二三三架喎

好爸爸掂丫:gggg:
作者: +超級無敵+    時間: 23/4/2007 12:55 AM

QUOTE:
原帖由 新水星 於 23/4/2007 12:54 AM 發表

好爸爸掂丫:gggg:

一插班果時........真係好淒涼
作者: garyinpayton    時間: 23/4/2007 01:40 AM

隻天仲之寶都嬴過架喎@@:loveliness:
作者: +超級無敵+    時間: 23/4/2007 01:48 AM

QUOTE:
原帖由 garyinpayton 於 23/4/2007 01:40 AM 發表
隻天仲之寶都嬴過架喎@@:loveliness:

天仲之寶插班果季都係贏得兩場

由73分上到89分:fff: :fff:

至於燦惑卻可以贏五場麻:fff: :fff: :fff:

彈到上過百分喎

作者: wksstephen    時間: 23/4/2007 02:48 AM

QUOTE:
原帖由 +超級無敵+ 於 23/4/2007 01:48 AM 發表

天仲之寶插班果季都係贏得兩場

由73分上到89分:fff: :fff:

至於燦惑卻可以贏五場麻:fff: :fff: :fff:

彈到上過百分喎

燦惑 好似係同 天仲 同一季跑嫁~~
仲要好似係跑弟尾添~~
不佢宜家成就就高過 天仲啦~~
作者: 木奇異    時間: 23/4/2007 06:14 AM     標題: 回復 #13 +超級無敵+ 的帖子

擺係安哥馬房.......當然淒涼啦 :eee:

今年新馬大賽我鐘意幸運勇將 :eee:
作者: EternitY    時間: 23/4/2007 06:42 AM

我最鍾意果隻雄爆都未出 ... :eee:

仲有鑽石精英 ... 我覺得呢隻都唔可以睇少 ...
作者: 春田花花幼稚園    時間: 23/4/2007 08:14 AM

QUOTE:
原帖由 willandgrace 於 22/4/2007 10:45 PM 發表
頭場新馬賽苗廄共派「馬中神駒」及「健康之友」上陣,

結果被捧成大熱的「馬中神駒」只跑第四,而7.7倍的廄侶「健康之友」卻一放到底贏馬,賽後苗禮德對此兩駒有以下評價:

「『馬中神駒』不是一匹短途馬 ...

當大摩冇到o羊:uuu:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0