標題: 「零用錢」遂成為千四米新紀錄保持者。 [打印本頁]

作者: Sweety    時間: 23/4/2007 09:11 AM     標題: 「零用錢」遂成為千四米新紀錄保持者。

南非騎師高雅志昨日先於第五場勝出「紫荊」,及至尾場再贏「零用錢」,成功起孖,

當中後駒臨場票如雨下,賠率由五倍急降至三點八倍,結果彈甩原是大熱門的「再領風騷」掄元

,跑出時間為一分二十秒四,與「火焰之星」保持的田草千四米全港紀錄看齊,

由於「零用錢」負磅較重,遂成為新紀錄保持者。

臨場大注得手

「零用錢」一向易位難贏,今仗大注落飛得手,賽後練馬師蔡約翰亦特別高興,

他說:「『零用錢』近仗表現穩定,狀態正處巔峰,故可以征服二班。現時我仍未決定下仗報跑甚麼路程,一切有待馬兒返倉後的情況而定。」.

零用錢成為田草千四米新紀錄保持者。
作者: wksstephen    時間: 23/4/2007 09:58 AM

尋日沙田馬埸好大風呀~~
作者: 帶來吉利    時間: 23/4/2007 03:47 PM

隻馬之前一路都133磅都後上如飛

加上隻馬咁忠心 次次都跑頭6名
轉比大奸蔡又未交代

韋達又出估惑 唔騎博好分d:jjj:
作者: 活力寶蹄    時間: 23/4/2007 04:12 PM

QUOTE:
原帖由 帶來吉利 於 23/4/2007 03:47 PM 發表
隻馬之前一路都133磅都後上如飛

母Y6名
轉比大奸蔡又未交代

韋達又出估惑 唔騎博好分d:jjj:

得到達少..唔騎...:jjjj:
作者: 木奇異    時間: 23/4/2007 06:53 PM

達少係完全騎唔起隻馬, 又唔夾, ed野我以前韋達第1第2次騎佢既時候講過 :rrr:
不過時間ed野唔可以作準........琴日場場d時間都超快 :hhh:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0