標題: 韋達拉馬 果然好 [打印本頁]

作者: 帶來吉利    時間: 25/4/2007 08:56 AM     標題: 韋達拉馬 果然好

剛戰角逐田草千二米因受阻只能以第四名過終點的「果然好」,賽後此駒的鞍上人韋達卻並未因被「金獅駿將」外閃令自己座騎勒避而提出抗議,反而是由競賽小組提出研訊及抗議,結果「金獅駿將」被貶落第四名,「果然好」則按序遞升為季軍,事後韋達更被競賽小組嚴厲譴責需以保障馬主利益為大前提,日後再遇類似情況必須提高警惕,韋達吃了這記悶棍,今戰再度夥拍「果然好」轉跑谷草千二米爭盃賽,必圖贏馬捧盃一吐悶氣。

至今只得1W的「果然好」,今季仍未脫易位難贏的宿命,原本上賽回配韋達屬大好機會,卻又遇上擠碰意外徒勞無功,查韋達今季甚少為此駒效力,季內九戰只有兩次由他操刀但均可上名,證明人馬合拍,對於今仗最強對手「熊中雄」的實力,季內曾騎過後駒的韋達已經心中有數,知己知彼下,「果然好」大有機會贏馬交代兼捧盃。
作者: 內閃    時間: 25/4/2007 10:22 AM

搵支熗指住我.....都唔買呀!!!:xxx:
作者: 帶來吉利    時間: 25/4/2007 10:27 AM

QUOTE:
原帖由 內閃 於 25/4/2007 10:22 AM 發表
搵支熗指住我.....都唔買呀!!!:xxx:

隻馬次次都熱門:yyy: :yyy:
明顯唔係谷戰馬
不過今次操練好認真:zzzz:
作者: 內閃    時間: 25/4/2007 10:28 AM     標題: 回復 #3 帶來吉利 的帖子

呢場想搏下老巫隻初出馬....智勇
作者: 木奇異    時間: 25/4/2007 11:59 AM     標題: 回復 #3 帶來吉利 的帖子

隻馬跑黎跑去就係得咁多, 靠個態勇先可以係3班近, 加強操練都唔會有咩野變身 :eee:
作者: 帶來吉利    時間: 25/4/2007 02:53 PM

QUOTE:
原帖由 內閃 於 25/4/2007 10:28 AM 發表
呢場想搏下老巫隻初出馬....智勇

隻馬外地用得小:eee:
可留意下走勢
:gggg:
作者: 險中求勝    時間: 25/4/2007 05:27 PM

韋達今晚會食白果:ddd: 吾多睇好@@
作者: leongsing123    時間: 25/4/2007 06:21 PM

隻馬次次跑都無頭馬~~

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0