標題: 俊俊唔去跑安田都唔會跑女皇安妮s [打印本頁]

作者: 肥仔聰    時間: 7/5/2007 08:12 PM     標題: 俊俊唔去跑安田都唔會跑女皇安妮s

G011俊歡騰30/10/2005入閘後煩躁不安,因而退出賽事08/11/2005
02/05/2007接受手術以矯正會厭被覆蓋的毛病

-

希望佢快快好番啦:jjjj: ,但係似乎告東尼唔會咁快俾佢配種:rrr:
作者: EternitY    時間: 7/5/2007 10:00 PM

打比之役只差一個短距離就嬴,估唔到個半月之後會跌落谷底。:sss:
作者: hkcmlawrence    時間: 7/5/2007 10:11 PM

接受手術以矯正會厭被覆蓋的毛病

即係點:ddd:
作者: 肥仔聰    時間: 7/5/2007 10:22 PM

QUOTE:
原帖由 hkcmlawrence 於 7/5/2007 10:11 PM 發表
接受手術以矯正會厭被覆蓋的毛病

即係點:ddd:

希望幫到你:aaa: :jjjj:

會厭被覆蓋
會厭是一瓣三角形軟骨,在馬匹吞咽時幫助封隔喉嚨。一些馬匹喉嚨底部的薄膜皺褶,可能會覆蓋會厭。當馬匹劇烈運動時大力呼氣,該片薄膜便會像帆般揚起,阻礙空氣從肺部流出。
這種情況一般可透過外科手術治愈。
如欲進一步了解馬匹會厭被覆蓋的問題,請瀏覽:
http://www.usyd.edu.au/su/rirdc/articles/cardio/epiglot.htm

from hkjc
作者: hkcmlawrence    時間: 7/5/2007 10:24 PM

QUOTE:
原帖由 肥仔聰 於 7/5/2007 10:22 PM 發表

希望幫到你:aaa: :jjjj:

會厭被覆蓋
會厭是一瓣三角形軟骨,在馬匹吞咽時幫助封隔喉嚨。一些馬匹喉嚨底部的薄膜皺褶,可能會覆蓋會厭。當馬匹劇烈運動時大力呼氣,該片薄膜便會像帆般揚起,阻礙空氣從肺 ...

我以為係

接受手術 矯正 會厭惡陣上被其它馬遮擋的毛病:llll: :ppp: :ccc:
作者: 李澤楷    時間: 7/5/2007 10:43 PM

人類都有會厭軟骨GA..

你地點解D食物唔跌落氣管而去左食道都係呢件野既功能.:fff:
作者: keeper    時間: 8/5/2007 12:28 AM

QUOTE:
原帖由 hkcmlawrence 於 7/5/2007 10:24 PM 發表

我以為係

接受手術 矯正 會厭惡陣上被其它馬遮擋的毛病:llll: :ppp: :ccc:

咁樣要矯正騎果個人多0的....:yyy: :eee: :fff:
作者: rlo    時間: 8/5/2007 12:29 AM

QUOTE:
原帖由 hkcmlawrence 於 7/5/2007 10:24 PM 發表

我以為係

me too:fff:
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 8/5/2007 01:26 AM

QUOTE:
原帖由 keeper 於 8/5/2007 12:28 AM 發表

咁樣要矯正騎果個人多0的....:yyy: :eee: :fff:

垃圾強一定要做:gggg:
作者: 19977    時間: 8/5/2007 12:32 PM

都好既,只马今季跑得太多,好好休息下

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0