標題: 列高力:「人緣好馬」有力帶來首場頭馬,「家福」不難再下一城。 [打印本頁]

作者: Sweety    時間: 11/5/2007 04:12 AM     標題: 列高力:「人緣好馬」有力帶來首場頭馬,「家福」不難再下一城。

列高力於剛周三晚憑「創佳績」食尾胡,勝出季內第二十三場頭馬。

明日賽事,騎者手握重兵,當中「家福」、「人緣好馬」與「上浦勝將」均具備贏馬條件,

列高力更揚言「人緣好馬」今次可取得首場勝仗。

連仗以短距離僅敗的「人緣好馬」,騎者表明可盡快補中交代,他說:

「『人緣好馬』性格忠心,狀態操起後表現穩定,過去兩戰若非直路受阻,早已開齋。

無疑多次入位令評分上升,但馬兒進度良好,有力為馬主帶來首場頭馬。」

「家福」來港後四戰取得三冠一亞,難怪列高力對其特別鍾愛,他笑謂:

「此駒多番以短距離克敵,奮鬥心非常強悍,牠與『喜蓮精神』同母系,性能愈長愈好,

增程跑二千四百米應付裕如。今仗勝在磅位夠輕,不難乘勇再下一城。」

上浦勝將增程合跑

「上浦勝將」前仗於列高力胯下大勝而回,今趟人馬重逢,騎者認為機會相當樂觀,他說:

「這匹馬脾性較特別,望空後每每愈跑愈勁,剛戰出閘後前速欠奉,看來增程跑一哩更合發揮。

晨課所見,狀態比前更進一步,可惜排九檔稍稍不利,希望前段可及時切入,爭取最佳名次。」

「人緣好馬」曾在列高力胯下三度入圍。
作者: Sweety    時間: 11/5/2007 05:47 AM

我覺得家福機會都係麻麻:uuu:
雖然爆炸韋達騎
但係仲有確叻寶 土星呢兩隻長途對手
土星配柏寶+1檔 我更加睇好:eee:

作者: EternitY    時間: 11/5/2007 07:09 AM

好多機會馬騎咁 ... :eee:

上浦勝將發揮前仗實力 ... 呢組對手都未必夠佢跑 :ooo:
作者: gogowin    時間: 11/5/2007 07:35 AM

家福今場真係考驗下...
今次勝左輕磅....我估應該會有三甲o既...
確叻寶同土星一對係唔可以飛的, 始終是有級數o係度...
至於爆炸...真係想睇下達少點跑呢隻馬...始終隻馬仍未完全適應到...都係等下季啦
作者: J10A    時間: 11/5/2007 09:23 AM

QUOTE:
原帖由 Sweety 於 11/5/2007 05:47 AM 發表
雖然爆炸韋達騎

柏寶玩放頭其實唔係咁好.........如果係有以前o既馬佳善就正:eee:
作者: 列高力    時間: 11/5/2007 10:26 AM

QUOTE:
原帖由 Sweety 於 11/5/2007 05:47 AM 發表
雖然爆炸韋達騎

你不信我的騎功嗎? :lll:
作者: Sweety    時間: 11/5/2007 12:03 PM

QUOTE:
原帖由 列高力 於 11/5/2007 10:26 AM 發表

你不信我的騎功嗎? :lll:

不是:ppp:    不過覺得呢隻馬今場對手太強:ooo:
作者: teddy2008    時間: 11/5/2007 03:39 PM

土星我覺得係最有機會:fff:
作者: 帶來吉利    時間: 11/5/2007 05:16 PM

山東好馬
e次做哂野 不勝無歸

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0