標題: 首場拍賣馬賽 絕塵顯身價(2007-5-26) [打印本頁]

作者: 光仔    時間: 25/5/2007 09:53 PM     標題: 首場拍賣馬賽 絕塵顯身價(2007-5-26)

馬會特別為拍賣馬增設之拍賣馬挑戰賽,將於明日首次上演,

是項挑戰賽將跨季舉行,共編四場,明日首戰以1200米作序幕,

下季其餘三仗之賽期及途程尚需因應各拍賣馬之進度才決定,

但最後一仗將會是1600米,而其中一場挑戰賽可望安排在12月國際賽期間舉行,以貼合主題。

至於明日首場拍賣馬挑戰賽,共吸引11匹應屆拍賣馬參戰,

其中告東尼再以「牛精富星」、「絕塵」及「超勁精神」三駒攜手出擊,

750萬身價的「絕塵」仍是焦點所在,對於剛戰跑千四米雖然五駒列陣只跑第四,

但巫斯義很有信心這匹高頭大馬經過上賽之後,今戰應有不同表現。他指出:

「由於『絕塵』體形龐大,告東尼對這匹幼齡馬的部署亦相當審慎,

以免過於急進影響其腳部健康,上賽小休兩個多月復出,未經熱身難言有十足的競逐狀態,

且受制於慢步速下,表現已算不過不失,

以復課後的操練進度來看,這匹龐然大物今戰會有持續進步的表現。」

健康之友內檔添把握

苗禮德在這場亦派出兩駒列陣,廄主對上賽一出即勝的「健康之友」有不俗評價,他說:

「牠雖欠缺轉彎賽事的經驗,但既排在理想的3檔,以本身質素及進度,牠仍會是今仗的前列分子。」
作者: 少仔    時間: 25/5/2007 09:55 PM

苗禮德在這場亦派出兩駒列陣,廄主對上賽一出即勝的「健康之友」有不俗評價,他說:「牠雖欠缺轉彎賽事的經驗,但既排在理想的3檔,以本身質素及進度,牠仍會是今仗的前列分子。」

馬中神駒底出之兆......:lll: :fff:
作者: EternitY    時間: 25/5/2007 10:13 PM

QUOTE:
原帖由 少仔 於 25/5/2007 09:55 PM 發表
苗禮德在這場亦派出兩駒列陣,廄主對上賽一出即勝的「健康之友」有不俗評價,他說:「牠雖欠缺轉彎賽事的經驗,但既排在理想的3檔,以本身質素及進度,牠仍會是今仗的前列分子。」

馬中神駒底出之兆.... ...

苗生底出功力絕對深厚 ... :ooo:
作者: 少仔    時間: 25/5/2007 10:13 PM

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 25/5/2007 10:13 PM 發表

苗生底出功力絕對深厚 ... :ooo:

收埋食強人....:fff:
作者: taxi2003    時間: 25/5/2007 10:14 PM

我反而想知告仔會去邊隻:fff: :fff:
作者: 自由雨滇行    時間: 25/5/2007 10:14 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 25/5/2007 10:14 PM 發表
我反而想知告仔會去邊隻:fff: :fff:

牛精富星
作者: 莫問我是誰    時間: 25/5/2007 10:39 PM

苗生想底出的話,應該隻馬中神駒比洗文諾騎,健康之友叫韋達騎,咁樣底出就叫絕啦,跑完韋達

一定好多人問候:eee:

而家既然無換配搭,相信唔會祗出了~~
作者: 少仔    時間: 25/5/2007 10:41 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 25/5/2007 10:39 PM 發表
苗生想底出的話,應該隻馬中神駒比洗文諾騎,健康之友叫韋達騎,咁樣底出就叫絕啦,跑完韋達

一定好多人問候:eee:

而家既然無換配搭,相信唔會祗出了~~

你太無留意苗生d底出.....:uuu: :yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/5/2007 10:47 PM

QUOTE:
原帖由 少仔 於 25/5/2007 10:41 PM 發表

你太無留意苗生d底出.....:uuu: :yyy:

底出不外乎冷門o個隻跑出,搵韋達騎隻死火o既不是更加熱門,死得更多人呢:fff:

我估呢場都係洗文諾主力~~
作者: 少仔    時間: 25/5/2007 11:15 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 25/5/2007 10:47 PM 發表

底出不外乎冷門o個隻跑出,搵韋達騎隻死火o既不是更加熱門,死得更多人呢:fff:

我估呢場都係洗文諾主力~~

所以話你無留意就係無留意...:fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/5/2007 11:27 PM

QUOTE:
原帖由 少仔 於 25/5/2007 11:15 PM 發表

所以話你無留意就係無留意...:fff:

你唔係反韋達架咩..做咩咁想苗生底出:fff:
作者: 少仔    時間: 25/5/2007 11:29 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 25/5/2007 11:27 PM 發表

你唔係反韋達洛糽野X:fff:

反佢還反佢,但馬還是要買的:fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/5/2007 11:31 PM

QUOTE:
原帖由 少仔 於 25/5/2007 11:29 PM 發表

反佢還反佢,但馬還是要買的:fff:

但係我係反官永義:llll:

佢d馬就算實贏我都最多拖腳,此人太乞人僧是也~
作者: 少仔    時間: 25/5/2007 11:32 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 25/5/2007 11:31 PM 發表

agree

但始終馬都係要買...
作者: 莫問我是誰    時間: 25/5/2007 11:34 PM

QUOTE:
原帖由 少仔 於 25/5/2007 11:32 PM 發表

agree

但始終馬都係要買...

因為跑馬 唔係跑人:aaa:
作者: iamjack    時間: 25/5/2007 11:36 PM

我覺得絕塵仍有機會一爭

初戰1000時 , 明顯的跟不上步速 ; 但 , 最後400米時仍能步步進迫

最後與 至上 短兵相接時 , 其勢不下於 至上

且表現出鬥心所在

經過一場熱身後 , 狀態應可進一步提升

希望有更佳的表現

:mmm:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/5/2007 11:41 PM

QUOTE:
原帖由 iamjack 於 25/5/2007 11:36 PM 發表
我覺得絕塵仍有機會一爭

初戰1000時 , 明顯的跟不上步速 ; 但 , 最後400米時仍能步步進迫

最後與 至上 短兵相接時 , 其勢不下於 至上

且表現出鬥心所在

經過一場熱身後 , 狀態應可進一步提升

希 ...

呢隻大牛龜追到第4我都會拍手掌呢~~

出閘慢,落腳慢,呢d未閹o既雄馬..身才愈來愈大份都係麻煩d...當年隻好好血統o個隻凱明神駒都係成日跑第4.....o個隻又係大牛龜~~:yyy:
作者: 李澤楷    時間: 25/5/2007 11:43 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 25/5/2007 11:31 PM 發表

永義國際,當年7次抽水:yyy:
作者: iamjack    時間: 25/5/2007 11:46 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 25/5/2007 11:41 PM 發表

呢隻大牛龜追到第4我都會拍手掌呢~~

出閘慢,落腳慢,呢d未閹o既雄馬..身才愈來愈大份都係麻煩d...當年隻好好血統o個隻凱明神駒都係成日跑第4.....o個隻又係大牛龜~~:yyy:

的確 絕塵 真的身型應大

雙腳的負荷亦比其他馬的來得重

所以 告東尼 要小心訓練牠

:aaa:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/5/2007 11:48 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 25/5/2007 11:43 PM 發表

永義國際,當年7次抽水:yyy:

佢老豆無改錯名...永無義氣是也~~

抽水大王惡名遠播,此人仲係球會班主,常常球隊處於劣勢就叫球員去踢人地隻腳,踢斷都唔怕喎~:rrr:
作者: 李澤楷    時間: 25/5/2007 11:49 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 25/5/2007 11:48 PM 發表

佢老豆無改錯名...永無義氣是也~~

抽水大王惡名遠播,此人仲係球會班主,常常球隊處於劣勢就叫球員去踢人地隻腳,踢斷都唔怕喎~:rrr:

舊年南華大攪,佢即刻抽水作營運用途,估到佢又係用公家錢攪波:zzz:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/5/2007 11:49 PM

QUOTE:
原帖由 iamjack 於 25/5/2007 11:46 PM 發表

的確 絕塵 真的身型應大

雙腳的負荷亦比其他馬的來得重

所以 告東尼 要小心訓練牠

:aaa:

告東尼...怕怕...一季玩完:eee:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/5/2007 11:55 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 25/5/2007 11:49 PM 發表

舊年南華大攪,佢即刻抽水作營運用途,估到佢又係用公家錢攪波:zzz:

隻馬中神駒都可能係抽水抽返來..仲有之前d馬中之王等~~

呢d友d陰招超多,開股東大會都特登選一d偏僻都死o既地方開,因為怕股東去投反對票,反對抽水~~

o個次好似走去元朗定係粉嶺,股東遲到唔俾入都得~~:rrr:

仲有佢好似有個攸上市大王大計,要一個人做5間上市公司主席~~傻佬一名~
作者: 李澤楷    時間: 25/5/2007 11:58 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 25/5/2007 11:55 PM 發表

隻馬中神駒都可能係抽水抽返來..仲有之前d馬中之王等~~

呢d友d陰招超多,開股東大會都特登選一d偏僻都死o既地方開,因為怕股東去投反對票,反對抽水~~

o個次好似走去元朗定係粉嶺,股東遲到唔俾入都得 ...

原來條友咁XX:ooo:
作者: 胡活士    時間: 26/5/2007 01:38 AM

超勁精神 :sss:  最平o個隻贏
作者: 帶來吉利    時間: 26/5/2007 09:47 AM

QUOTE:
原帖由 少仔 於 25/5/2007 09:55 PM 發表

馬中神駒底出之兆.... ...

隻馬 實力見哂
頂多3-4名:sss: :sss:
作者: 胡活士    時間: 28/5/2007 12:18 AM

QUOTE:
原帖由 胡活士 於 26/5/2007 01:38 AM 發表
超勁精神 :sss:  最平o個隻贏

:eee:
作者: 西人堅    時間: 28/5/2007 12:24 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 25/5/2007 11:58 PM 發表

原來條友咁XX:ooo:

早幾年 愉園打得好,
佢仲迫 足總選曬 佢 d 球員 tim:rrr:

官永義正___街:hhhh:
作者: 好爸爸    時間: 28/5/2007 12:29 AM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 28/5/2007 12:24 AM 發表

早幾年 愉園打得好,
佢仲迫 足總選曬 佢 d 球員 tim:rrr:

官永義正___街:hhhh:

你以為5件..康生又會好好多?
而家除左羅生...香港球圈基本上無咩領導層叫'好人'
作者: iamjack    時間: 28/5/2007 12:31 AM

絕塵 ... 我覺得隻馬可以再增程 , 希望早日打開勝利之門 :eee:

超勁精神 長期保持準繩的表現 , 我估計應該有2班實力 , 希望再有進步 :gggg:

牛精富星 重磅下仍能交出不俗的表現 , 前景樂觀 :ccccc:
作者: 西人堅    時間: 28/5/2007 12:35 AM

QUOTE:
原帖由 好爸爸 於 28/5/2007 12:29 AM 發表

冇話佢地好 wor,
5件唔順超唔夠踢拉隊走人 la

我憎官永義多 d 唔係唔得下化:aaaa:

作者: +超級無敵+    時間: 28/5/2007 12:39 AM

睇超勁精神果d出腳.....似乎都係見水即生馬

雄爆咁都捱唔到第三,失望

隻絕塵好鬼慢腳.應該都要一哩到先岩發揮
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 28/5/2007 12:45 AM

QUOTE:
原帖由 +超級無敵+ 於 28/5/2007 12:39 AM 發表

個topic無開錯 的確顯身價
750萬俾愈放到絕塵:lll:
作者: iamjack    時間: 28/5/2007 12:45 AM

QUOTE:
原帖由 +超級無敵+ 於 28/5/2007 12:39 AM 發表

雄爆 ... 可能實戰經驗不足

應該好快有得贏

:mmm:
作者: timothyhin    時間: 28/5/2007 12:47 AM

QUOTE:
原帖由 好爸爸 於 28/5/2007 12:29 AM 發表

羅生都唔見得好好:ppp:
成日賴球證:ddd:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0