標題: 6月3日報名表(創惑 VS 金同德、風雲遊子;秒秒當先、山東名將初跑泥地) [打印本頁]

作者: asiadragon    時間: 28/5/2007 02:18 PM     標題: 6月3日報名表(創惑 VS 金同德、風雲遊子;秒秒當先、山東名將初跑泥地)

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/racing/entry.asp[/iframe]

作者: 飛神    時間: 28/5/2007 02:20 PM

吳定強三路興兵@@
作者: kewell    時間: 28/5/2007 02:23 PM

神州六號跑泥地:ddd:
作者: asiadragon    時間: 28/5/2007 02:27 PM

旺國手無得輸啩...............
山東名將跑泥地千二???:hhh:
開心之星跑千二?????
5班1400火流星:fff:
作者: 魔術師    時間: 28/5/2007 02:27 PM

唔知月亮會買入什麼馬呢....
作者: EternitY    時間: 28/5/2007 02:28 PM

風雲遊子第一次出賽 ...... :gggg:
作者: EternitY    時間: 28/5/2007 02:29 PM

QUOTE:
原帖由 魔術師 於 28/5/2007 02:27 PM 發表
唔知月亮會買入什麼馬呢....

師兄,這裡是香港賽馬討論區,唔傾得大亨野的 ... :rrrr:
作者: chuen22    時間: 28/5/2007 02:30 PM

風雲遊子,,:gggg:
作者: iamjack    時間: 28/5/2007 02:31 PM

創惑 梅花間竹式的賽績 ... 今次 :fff:

(但 ... 有風雲遊子 :dddd: )
作者: 西人堅    時間: 28/5/2007 02:34 PM

咁多延遲截止報名, 真係跑到連馬都頂唔順 :dddd: :dddd:
作者: 魔術師    時間: 28/5/2007 02:34 PM

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 28/5/2007 02:29 PM 發表

師兄,這裡是香港賽馬討論區,唔傾得大亨野的 ... :rrrr:

CC,

那改話題,
2400米馬少又無步速, 又係順序排隊回來, 但邊隻醒目跟前走 ?

秒秒當先3歲小朋友負重磅跑泥地, 點好呢 ?
作者: 西人堅    時間: 28/5/2007 02:35 PM

場 3班1800 補埋隻世紀巨星出黎 la :zzz: :zzz:
乜又係果幾隻跑:ppp:
作者: 飛神    時間: 28/5/2007 02:39 PM

英明大師, 告仔我真係俾你激死...
作者: asiadragon    時間: 28/5/2007 02:40 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 28/5/2007 02:35 PM 發表
場 3班1800 補埋隻世紀巨星出黎 la :zzz: :zzz:
乜又係果幾隻跑:ppp:

勇猛神駒replace 榮進寶寶......:fff:
三雄...................勝利鑽石,旺國手, 勇猛神駒會否被大冷門:fff: :fff:
作者: 飛神    時間: 28/5/2007 02:41 PM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 28/5/2007 02:40 PM 發表

勇猛神駒replace 榮進寶寶......:fff:
三雄...................勝利鑽石,旺國手, 勇猛神駒會否被大冷門:fff: :fff:  

又俾李易達kill? :fff:
作者: 飛神    時間: 28/5/2007 02:43 PM

望到願望泉+勝德寶+喜在心頭 vs 火流星...O晒咀...
作者: 西人堅    時間: 28/5/2007 02:45 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 28/5/2007 02:39 PM 發表
英明大師, 告仔我真係俾你激死...

80分一早上班好過 la
作者: 飛神    時間: 28/5/2007 02:47 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 28/5/2007 02:45 PM 發表

80分一早上班好過 la

6月第一次夜賽咪係2班1800囉...告仔呀告仔...:xxx:
作者: EternitY    時間: 28/5/2007 02:48 PM

QUOTE:
原帖由 魔術師 於 28/5/2007 02:34 PM 發表

CC,

那改話題,
2400米馬少又無步速, 又係順序排隊回來, 但邊隻醒目跟前走 ?

秒秒當先3歲小朋友負重磅跑泥地, 點好呢 ?

奇怪,估唔到秒秒當先走去跑泥地。:ooo: :ooo:
作者: 西人堅    時間: 28/5/2007 02:48 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 28/5/2007 02:47 PM 發表

6月第一次夜賽咪係2班1800囉...告仔呀告仔...:xxx:

唔通 佢心中有隻 更好的, 要佢讓路:jjjj: :zzz:
咁果場告仔戰馬就更加要留意 la:eee:
作者: 飛神    時間: 28/5/2007 02:49 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 28/5/2007 02:48 PM 發表

唔通 佢心中有隻 更好的, 要佢讓路:jjjj: :zzz:
咁果場告仔戰馬就更加要留意 la:eee:

加州顛峰/糖果精英/加州主教?
作者: 西人堅    時間: 28/5/2007 02:53 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 28/5/2007 02:49 PM 發表

加州顛峰/糖果精英/加州主教?

似 la, 話曬場場 AT:lll: :lll:
作者: ayaya9992003    時間: 28/5/2007 02:54 PM

聲威旺 都出返啦:loveliness:
作者: 西人堅    時間: 28/5/2007 02:56 PM

QUOTE:
原帖由 ayaya9992003 於 28/5/2007 02:54 PM 發表
聲威旺 都出返啦:loveliness:

初頭我以為果場係 谷1200:jjjj:
作者: 飛神    時間: 28/5/2007 02:56 PM

跑咁多場馬真係頂唔順

香港好似好多馬咁

但係好多都距離可以出賽遙遙無期...
作者: asiadragon    時間: 28/5/2007 02:58 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 28/5/2007 02:56 PM 發表

初頭我以為果場係 谷1200:jjjj:

望落去,得1,2隻谷草不明...........開心之星和陽光.如果真係谷草,好睇得多
後備都有五五波,皇帝出巡:fff:

作者: industrialist    時間: 28/5/2007 02:59 PM

連五班千4都有一半係延遲截止報名,仲要出唔足
作者: poiuy    時間: 28/5/2007 03:01 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 28/5/2007 02:43 PM 發表
望到願望泉+勝德寶+喜在心頭 vs 火流星...O晒咀...

正呀!:fff:
作者: 活力寶蹄    時間: 28/5/2007 04:09 PM

山東名將..:jjjj:
作者: Galileo    時間: 28/5/2007 04:30 PM

金同德番沙田:gggg:
作者: 帶來吉利    時間: 28/5/2007 06:51 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 28/5/2007 02:41 PM 發表

又俾李易達kill? :fff:

2隻都有機會:fff:
作者: 少仔    時間: 28/5/2007 08:54 PM

風雲遊子睇下係咪真係咁勁先....:fff:
作者: 活力寶蹄    時間: 28/5/2007 08:56 PM

QUOTE:
原帖由 少仔 於 28/5/2007 08:54 PM 發表
風雲遊子睇下係咪真係咁勁先....:fff:

操得果兩個月...贏左就真係勁...:jjjj:
作者: 毅力    時間: 28/5/2007 11:23 PM

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 28/5/2007 02:48 PM 發表

奇怪,估唔到秒秒當先走去跑泥地。:ooo: :ooo:

這是一隻破格馬來的, 母系是短途馬, 此駒在外地卻贏至2200米, kemare一族, 淋地及千六特佳, 但血統也沒有這過長力的, 就算是同父馬的赤道小子, 最長也只贏到1800米, 牠的遺傳因子不知是從那裡來的? 泥地更全無根據! 總之, 破格馬, 照例要捧, 就算今季不捧, 下季也要捧!:fff: :fff:

告仔要牠跑泥地千八, 可能是要check一check長力及進度, 再計劃下季的佈署.:eee: :eee:
作者: asiadragon    時間: 28/5/2007 11:25 PM

QUOTE:
原帖由 帶來吉利 於 28/5/2007 06:51 PM 發表

2隻都有機會:fff:

補入第3隻.機會最大:fff: :fff:
作者: EternitY    時間: 28/5/2007 11:27 PM

QUOTE:
原帖由 毅力 於 28/5/2007 11:23 PM 發表

這是一隻破格馬來的, 母系是短途馬, 此駒在外地卻贏至2200米, kemare一族, 淋地及千六特佳, 但血統也沒有這過長力的, 就算是同父馬的赤道小子, 最長也只贏到1800米, 牠的遺傳因子不知是從那裡來的? 泥地更 ...

此駒視野應該是下季打比,不過有冇咁既實力就要即管睇落去了。:ooo:
作者: Running    時間: 28/5/2007 11:28 PM

旺國蕉為o左搏狀元真係場場同你出:ppp:
作者: asiadragon    時間: 28/5/2007 11:28 PM

QUOTE:
原帖由 活力寶蹄 於 28/5/2007 08:56 PM 發表

操得果兩個月...贏左就真係勁...:jjjj:

贏到就好玩啦...
第2天報紙............風雲遊子挑戰無敵神駒:fff: :ppp:
作者: 毅力    時間: 28/5/2007 11:29 PM

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 28/5/2007 11:27 PM 發表

此駒視野應該是下季打比,不過有冇咁既實力就要即管睇落去了。:ooo:

暫時未夠, 長遠會好的, 其實上次沒有跑差到, 只是短期內未有進步, 三歲, 大把時間! 但要記住, 破格馬就不能以血統去衡量的. 總之, 下季吼緊, 長線必有斬獲!:eee: :eee:
作者: asiadragon    時間: 28/5/2007 11:32 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 28/5/2007 11:28 PM 發表
旺國蕉為o左搏狀元真係場場同你出:ppp:

別忘記旺國手只有3歲....130磅.................:ppp::ppp:

為咗爭分跑Derby.........:fff:

作者: iamjack    時間: 28/5/2007 11:36 PM

旺國手 ... 雖然日後長途應合

但 ... 以近仗計 , 1800暫時會否長力一點 :aaaa:

感覺上 , 近兩仗未段確有點力弱之感

今仗 ... 我認為有位置機會 ; 但 ... 贏馬確有一點難度

:ppp:
作者: Running    時間: 28/5/2007 11:38 PM

QUOTE:
原帖由 iamjack 於 28/5/2007 11:36 PM 發表
旺國手 ... 雖然日後長途應合

但 ... 以近仗計 , 1800暫時會否長力一點 :aaaa:

感覺上 , 近兩仗未段確有點力弱之勢

今仗 ... 我認為有位置機會 ; 但 ... 贏馬確有一點難度

:ppp:

其實呢,有時有o的馬路程唔適合佢真係唔適合。

以前原動力後生o個陣,跑千四連條件賽都贏唔到、但一跑千六,越級上二班都可以輕勝。

旺國手似乎千八的確差o的,可能千六及二千會適合佢。
作者: Kris    時間: 28/5/2007 11:41 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 28/5/2007 11:38 PM 發表

以前原動力後生o個陣,跑千四連條件賽都贏唔到、但一跑千六,越級上二班都可以輕勝。

張福元成日講田草千四同千八個步速模式接近(我冇實際統計過唔好抽秤我), 故此有長力跑千八唔代表佢千八贏到, 反而跑一哩可能有贏得更多.
作者: iamjack    時間: 28/5/2007 11:46 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 28/5/2007 11:38 PM 發表

icic :mmm:
作者: 自由雨滇行    時間: 28/5/2007 11:50 PM

飛躍龍門有泥地1650唔跑跑草地1600
有景轟
作者: 好爸爸    時間: 28/5/2007 11:53 PM

魄力王復操一星期就報名...:ggg:

場5班戲馬小有咁吸引:fff:
作者: taxi2003    時間: 28/5/2007 11:57 PM

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 28/5/2007 11:50 PM 發表
飛躍龍門有泥地1650唔跑跑草地1600
有景轟

根本就係草地贏上:fff: :fff:
作者: 毅力    時間: 29/5/2007 12:13 AM

QUOTE:

原動力乃kenmare子嗣, 千六當然最好, 不過, 也都是只贏過一次.而最高贏馬評分也只是80分.:eee: :eee:
作者: 毅力    時間: 29/5/2007 12:19 AM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 28/5/2007 11:41 PM 發表

張福元成日講田草千四同千八個步速模式接近(我冇實際統計過唔好抽秤我), 故此有長力跑千八唔代表佢千八贏到, 反而跑一哩可能有贏得更多.

我絕對唔同意, 倒轉講則還可以, 因為增程比縮程難度高好多, 首先, 要看馬匹是否有長力支持, 好多就是千四有後勁的, 但一上到千八, 後勁就會被分薄了, 沒有預期的走勢. 而且沙田千八, 大部份時間也是慢步速, 往往都是靠直路鬥衝一段. 而有後勁的長途馬, 許多時也可憑新鮮感在短途贏馬.:fff: :fff:
作者: dlsmic32    時間: 29/5/2007 12:04 PM

聲威旺隔一隔會唔會仲勁?

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0