標題: 活力先生贏千六董事杯,你們還記得嗎? [打印本頁]

作者: 金威    時間: 6/6/2007 04:46 PM     標題: 活力先生贏千六董事杯,你們還記得嗎?

睇左咁多年馬
唔知點解對活力先生贏千六果場董事杯好深刻
1:33:5 呢個時間好勁 (當時場地唔會好似而家咁快)
感覺上就算精英大師都未必做得到
記得果場馬一開波, 真威就係前面狂放, 以一隻前領馬來講
被真威咁消法, 應該好快無
但活力先生那時沿途跟住真威黎跑
入到直路力距喜蓮之星的桃戰, 以1分33秒5 完成
可能好多人會話, 因為呢場係場地問題
但果場馬由喜蓮之星以後幾個馬位以後先有第三名過終點
當年既馬王的確佷厲害
作者: 毅力    時間: 6/6/2007 04:50 PM

千六, 精英大師梗係做唔到啦!:eee: :eee: 但係睇o黎, 似乎同德負150磅做1.33.3勁D wor!:eee: :eee: :fff: :fff:
作者: 大黃蜂    時間: 6/6/2007 04:52 PM

活力先生一出賽,
根本唔會擔心佢會輸,
真正gei馬王風範:loveliness:
(可能會有人話當時對手弱la)
作者: 金威    時間: 6/6/2007 04:55 PM

同德未睇過佢跑, 唔敢評論
活力先生贏既路程由1000-1600, 咁也不錯
哈哈, 起碼多一場董事杯高獎金賽事贏
始終都係第一隻三冠短途馬王
作者: 毅力    時間: 6/6/2007 04:56 PM

QUOTE:
原帖由 大黃蜂 於 6/6/2007 04:52 PM 發表
活力先生一出賽,
根本唔會擔心佢會輸,
真正gei馬王風範:loveliness:
(可能會有人話當時對手弱la)

活力先生肯定也是屬於馬王級的.:eee: :eee: 如何唔係果場谷都爆但無得跑, 成就點只咁簡單!:bbbb: :bbbb:
作者: 金威    時間: 6/6/2007 05:00 PM

其實活力先生同精英大師都係短途好馬
不過當時活力先生愛倫幫佢幫打比和國際賽(1800)
所以連勝紀錄好快結束
作者: 毅力    時間: 6/6/2007 05:03 PM

QUOTE:
原帖由 金威 於 6/6/2007 05:00 PM 發表
其實活力先生同精英大師都係短途好馬
不過當時活力先生愛倫幫佢幫打比和國際賽(1800)
所以連勝紀錄好快結束

其實參與打比, 都是每個馬主的希望與夢想! 俊歡騰就只欠dd咁多長力就成功的!:fff: :fff:
作者: 金威    時間: 6/6/2007 05:06 PM

輸左無得好講
因無論跑法,檔位, 都利晒俊歡騰
長力不足無野好講
作者: 毅力    時間: 6/6/2007 05:12 PM

QUOTE:
原帖由 金威 於 6/6/2007 05:06 PM 發表
輸左無得好講
因無論跑法,檔位, 都利晒俊歡騰
長力不足無野好講

差少少就店到個盃耳啦!:fff: :fff:
作者: 金威    時間: 6/6/2007 05:16 PM

如果再比阿巫贏埋
佢真係贏好鬼多打比
一定威, 勝威旺, 實業先鋒

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0