標題: 「鑽石精英」強勢登場!! [打印本頁]

作者: 莫問我是誰    時間: 14/6/2007 07:05 PM     標題: 「鑽石精英」強勢登場!!

O'Reilly子嗣先後有勇士,威利來無敵姿態贏馬,星期日可能又有一匹O'Reilly能夠大勝而回~~

呢匹「鑽石精英」又係老苗馬房辣操新馬其中之一,亦係最後一匹,小弟仲以為佢會直接以新馬短途錦標為目標,

效法當年永利好一出第2,但可能始終擔心第一場就要跑轉彎,

又要面對一班有經驗強手,十分不利,最後都係決定先跑一場新馬賽~~

近排老苗實在非常黑仔,健康之友全面優勢下輸比超勁精神,

馬中神駒賽後更轉馬房,呢隻"鑽石精英"絕對係時候爭回一點面子~~

講係呢匹馬,不可不題佢d同主馬,呢個團體養馬量甚少,但匹匹都係令人難忘~~

第一匹「鑽石光華」,此匹爆冷專家,佢同高招數,掌心雷,

三匹馬組成o既最冷o既三重彩派彩紀錄到今日還未被破,當日爆冷情景還印象深刻呢~~

第二匹「鑽石群英」,同光華完全相反,係一隻常出常熱,忠心準繩o既長途好馬~~

「鑽石群英」,相估會成為第三匹令人難忘o既同主馬吧~~:loveliness:
作者: 小野伸二    時間: 14/6/2007 07:06 PM

呢隻..無得輸啦:jjjj: :jjjj:

係雄爆可以係佢patpat後面返終點:jjjj:
作者: 帶來吉利    時間: 14/6/2007 07:07 PM

1000就贏哂

1200就唔睇好啦:rrr:

新馬短途錦標
8運寶 上次全程飛哂出去 都走得咁好
今次如 係走返入去 必定收服失地:lll:
作者: 飛神    時間: 14/6/2007 07:08 PM

O'Relly 今季一出贏馬的子嗣最少仲有一隻呀老友:loveliness:
作者: 小野伸二    時間: 14/6/2007 07:09 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 14/6/2007 07:08 PM 發表
O'Relly 今季一出贏馬的子嗣最少仲有一隻呀老友:loveliness:

勇士:loveliness:
作者: 兵工廠    時間: 14/6/2007 07:10 PM

睇黎依隻野真係幾勁喎
作者: 飛神    時間: 14/6/2007 07:10 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 14/6/2007 07:09 PM 發表

勇士:loveliness:

佢提左勇士同威利來啦, 不過無提最勁gor隻:fff:
作者: 帶來吉利    時間: 14/6/2007 07:10 PM

友誼至上
作者: 小野伸二    時間: 14/6/2007 07:11 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 14/6/2007 07:10 PM 發表

佢提左勇士同威利來啦, 不過無提最勁gor隻:fff:

個隻叫勁:jjjj:
作者: 飛神    時間: 14/6/2007 07:11 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 14/6/2007 07:11 PM 發表

個隻叫勁:jjjj:

勁過勇士:fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 14/6/2007 07:13 PM

都係o個句...唯一擔心唔識跑變化地...不過可能性都幾低下....

而且跑1200除左要轉彎...仲擔心佢夠唔夠氣..始終隻馬到而家只係試800米閘~~

唔會只係得800氣量掛~~:yyy:

雄爆個第二我估可能要食驚風散...red ransom呢個血統真係響香港差到無論~~

而且宜長不宜短,隻馬爆炸力又唔多,衝力又短,下年多數同同主隻勁爆力一樣要去快活谷先搵到食

~:rrr:
作者: 飛神    時間: 14/6/2007 07:13 PM

鑽石精英今場熱身居多?:hhh:
作者: 莫問我是誰    時間: 14/6/2007 07:15 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 14/6/2007 07:08 PM 發表

友誼至上?

因為係自購馬麻...所以無題~~:llll:

當然佢一出又係無敵姿態贏馬o既~~
作者: 莫問我是誰    時間: 14/6/2007 07:19 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 14/6/2007 07:13 PM 發表

單係睇佢同雄爆試o個一個800米閘,已經感到呢隻馬起碼可以贏雄爆2個馬位了~~

不過,呢隻馬缺點仲係出閘有少少唔順~~希望唔好太慢閘啦~~

但係O'Reilly隻隻馬天生速度都好快,同場隻最佳孖寶又係一個例子~~:loveliness:
作者: 好爸爸    時間: 14/6/2007 07:23 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 14/6/2007 07:13 PM 發表

勇士上場算唔算叫熱身:fff:

對呢班對手...熱身都可以贏啦:yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 14/6/2007 07:24 PM

QUOTE:
原帖由 好爸爸 於 14/6/2007 07:23 PM 發表

勇士上場算唔算叫熱身:fff:

對呢班對手...熱身都可以贏啦:yyy:

o個隻叫晨操,唔係熱身~~:yyy:
作者: taxi2003    時間: 14/6/2007 07:30 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 14/6/2007 07:24 PM 發表

o個隻叫晨操,唔係熱身~~:yyy:

晨操都2段21.8:jjjj: :jjjj:
其他馬食塵啦:abcde: :abcde:
作者: EternitY    時間: 15/6/2007 01:25 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 14/6/2007 07:30 PM 發表

晨操都2段21.8:jjjj: :jjjj:
其他馬食塵啦:abcde: :abcde:

如果落雨則另作別論,鑽石精英在落雨時晨操不太願展步咁。:ooo:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0