標題: 喜蓮精彩目標特首盃試閘掄元 [打印本頁]

作者: danny2771    時間: 25/8/2007 08:40 AM     標題: 喜蓮精彩目標特首盃試閘掄元

昨晨沙田馬場舉行今季首次試閘,編排兩組,在泥地舉行,惟出試馬並不踴躍,僅得告達理和告東尼兩兄弟派馬參加,

第一組六匹出試馬更全部來自東,結果配上柏寶的「喜蓮精彩」輕鬆掄元﹔

第二組則由告廄「金百利」勝出,在湯智傑胯下一放到底。柏寶說︰

「首季兩戰獲一冠一季的『喜蓮精彩』,暑後復課以來進度不俗,

以今次試閘的表現,狀態已有七成,而目前距離開鑼戰尚有兩個多星期,

還有足夠時間提升狀態,首個目標將直指特首盃,期望可替我取得季內首項錦標。」

「至於暑假期間,我在澳洲度假沒有策騎,體重增加了十磅,但返港開操個多星期,

體重很快回復標準,現時正在物色開鑼賽的座騎,希望首日賽事即有頭馬進帳,新季有個好開始。」柏寶續道。

告達理策金百利爭慈善賽

至於「金百利」,告達理對馬兒的走勢滿意。練者說︰

「開鑼日我將會策騎此駒角逐練馬師慈善賽,如果能夠勝出,所得獎金有意捐給愛護動物協會。」

賽馬事務執行總監利達賢昨日在晨課表示,

蔡約翰、大摩、呂健威、徐雨石、姚本輝、葉楚航、鄭俊偉和告達理,八位練馬師已落實參加慈善策騎賽。

利達賢又透露,九月一日的「開季試閘樂滿Fun」將會舉行一項四乘一百米接力賽,由馬會行政人員與傳媒對壘,

他自己亦會參加,三位隊友或會是黎達理、薛天華及鄭育強

第一組試閘六匹東廄馬包辦,「喜蓮精彩」輕鬆掄元。
作者: taxi2003    時間: 25/8/2007 09:43 AM

死q走唔甩:jjjj: :jjjj:
作者: 馬俠    時間: 25/8/2007 11:41 AM

...特首杯會唔會短左呢:aaaa:
憑級數跑應該贏晒,問題係短.
作者: EternitY    時間: 25/8/2007 01:12 PM

喜蓮精彩有望殺哂。:loveliness:
作者: danny2771    時間: 25/8/2007 01:44 PM

QUOTE:
原帖由 馬俠 於 25/8/2007 11:41 AM 發表
...特首杯會唔會短左呢:aaaa:
憑級數跑應該贏晒,問題係短.

作者: Kris    時間: 25/8/2007 01:48 PM

冇蓮華生輝同無敵神駒應該係佢同綠色駿威(次次講親佢都諗起隻203)死Q ga啦, 除非步步勇又係度搞搞震囉.

作者: 活力寶蹄    時間: 25/8/2007 01:54 PM

綠色駿威贏硬佢...:jjjj:
作者: 帶來吉利    時間: 25/8/2007 05:18 PM

年年特首盃都爆冷收場:fff:
作者: iceson    時間: 25/8/2007 08:49 PM

初出2班都要跑千四啦, 上黎一班仲要縮去千二,  好大機會跑第四
作者: 春田花花幼稚園    時間: 25/8/2007 08:51 PM

QUOTE:
原帖由 iceson 於 25/8/2007 08:49 PM 發表
初出2班都要跑千四啦, 上黎一班仲要縮去千二,  好大機會跑第四

睇左排位表先:eee:
作者: 馬俠    時間: 25/8/2007 10:22 PM

驚佢第5咋唔係第4:yyy:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0