標題: 勝威旺誕下第二胎,父系為Encosta de Lago。 [打印本頁]

作者: jintinc    時間: 27/8/2007 12:10 AM     標題: 勝威旺誕下第二胎,父系為Encosta de Lago。

記 得 暑 期 時 曾 經 講 過 「 勝 威 旺 」 近 況 , 呢 匹 一 代 馬 后 係 自 76 年 以 來 首 匹 贏 香 港 打 比 的 雌 馬 ,

又 贏 過 兩 項 二 級 賽 香 港 盃 預 賽 和 主 席 錦 標 , 佢 服 役 時 響 澳 洲 同 香 港 所 取 得 既 獎 金 ,

有 成 $6,627,163 澳 元 , 令 佢 置 身 澳 洲 賽 馬 史 獎 金 榜 第 5 位 。

家 陣 佢 過 緊 做 「 媽 媽 」 既 生 活 , 第 一 胎 係 一 匹 出 自 名 種 「 沙 彪 」 Zabeel ( 「 爪 皇 凌 雨 」 之 父 ) 的 馬 女 。

原 來 響 8 月 20 日 上 星 期 一 , 呢 匹 香 港 前 馬 后 生 左 第 二 胎 , 又 係 一 匹 馬 女 , 父 親 就 係 Encosta de Lago ,

即 係 「 蓮 華 生 輝 」 個 老 竇 , 睇 番 Encosta de Lago 目 前 響 澳 洲 種 馬 獎 金 榜 度 排 第 2 位 ,

係 家 陣 最 炙 手 可 熱 既 父 系 之 一 , 同 「 勝 威 旺 」 算 得 上 門 當 戶 對 。

有 網 友 睇 過 「 勝 威 旺 」 同 佢 第 二 個 乖 女 既 合 照 , 大 讚 「 勝 威 旺 」 至 今 都 保 持 得 幾 弗 下 ,

又 有 心 水 清 既 網 友 話 呢 匹 馬 女 同 「 勝 威 旺 」 均 係 栗 色 , 估 計 質 素 唔 錯 ,

唔 知 佢 日 後 有 冇 機 會 運 黎 香 港 出 賽 呢 ?

作者: Javier    時間: 27/8/2007 12:22 AM

閃電流星:jjj:
作者: EternitY    時間: 27/8/2007 12:24 AM

我都幾鍾意呢隻。:loveliness:
作者: Javier    時間: 27/8/2007 12:41 AM

作者: 阿仙奴    時間: 27/8/2007 01:01 AM

:ssss: :ssss: :ssss: :vvvv: love:loveliness:  bb女
作者: iamjack    時間: 27/8/2007 01:16 AM

隻馬女幾得意

:loveliness:
作者: P168    時間: 27/8/2007 08:09 AM

蘋果.....你夠啦.....小弟一早已經係隔離網 post 左段新聞....
由其他網轉貼都鳴謝人地啦.....(小弟至小都加番句出處.....)
家下將張相加自已名就算數....(我就唔相信D相係你地親自去牧場影)
蘋果你簡值好無品....:hhhh: :rrr:
作者: 帶來吉利    時間: 27/8/2007 09:44 AM

睇來要生仔 先有機會來港:ppp:
作者: Running    時間: 27/8/2007 11:08 AM     標題: 回復 #7 P168 的帖子

這就是「香港傳媒」啦!:rrr:

o的人成日話我地唔尊重知識產權?要怪就請怪o的傳媒帶怪個風氣!
作者: 馬俠    時間: 27/8/2007 01:13 PM

隻色我好鐘意^^
作者: 活力寶蹄    時間: 27/8/2007 01:15 PM

隻馬好得意...:loveliness:
作者: 雞仔    時間: 27/8/2007 02:07 PM

又係囡囡:ddd:
作者: P168    時間: 27/8/2007 04:57 PM     標題: 回復 #9 Running 的帖子

呢D抄人而無註明既話人地可以去告對方....(好彩蘋果唔係鶹D洲)
作者: EternitY    時間: 27/8/2007 11:18 PM

QUOTE:
原帖由 P168 於 27/8/2007 04:57 PM 發表
呢D抄人而無註明既話人地可以去告對方....(好彩蘋果唔係鶹D洲)

蘋果好興係咁 ... 我見佢幾乎大部分相都係咁樣抄黎抄去 ... :vvv:
所以都唔怕俾佢告,將文章貼出黎分享。:eee:
然而,多謝哂你先P168兄。:jjjj:
作者: 馬俠    時間: 27/8/2007 11:33 PM

勝威旺個樣好似好殘咁.....

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0