標題: 物極必反,沈集成都算係一個唔錯既華藉練馬師? [打印本頁]

作者: EternitY    時間: 10/9/2007 12:01 PM     標題: 物極必反,沈集成都算係一個唔錯既華藉練馬師?

尋日沈集成憑至上 & 勝利鑽石 起孖,今季有好開始。

至上,明顯有好大進步,唔再怕馬,

騎師都跑得出部署,大外檔一氣殺上,雖蝕位但跑法幾合此駒口味,改善得到係好事。

勝利鑽石,上季幾個第二,加分都加得特別唔抵,

然而季初即刻嬴馬,相信季內跑大長途,黎黎去去又係果批長途對手,都會有頭馬執。

星期三又會有馬出,自己友、奇寵、日月龍駒、迎利好、好有勝、驍勇奔騰。

雖然排檔唔算好好,不過上季好多馬都已經有分利,備戰在季初都算積極的馬房,繼續交出頭馬嬴馬唔出奇。

最後我覺得沈集成以華藉練馬師算好,唔可以用上季既低沉去武斷其今季表現了。

上季好多人話佢,真係一沉百踩,我覺得岩既時候,都要讚下佢。

依我自己隱約記得kewel同列高力係沈生fans XDDD
作者: 木奇異    時間: 10/9/2007 12:39 PM

蘇保羅, 賀賢初初黎時成績唔好, 果時大部分d人都話佢地名大於實
蘇保羅上季成績好, 果d人又全部轉哂軚話佢勁, 都唔知自己當時點樣踩佢

香港d人就係咁........只識跟紅頂白.........
我從來就冇因為沈生上季成績差左而踩佢
作者: EternitY    時間: 10/9/2007 12:42 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 10/9/2007 12:39 PM 發表
蘇保羅, 賀賢初初黎時成績唔好, 果時大部分d人都話佢地名大於實
蘇保羅上季成績好, 果d人又全部轉哂軚話佢勁, 都唔知自己當時點樣踩佢

香港d人就係咁........只識跟紅頂白.........
我從來就冇因為沈 ...

話時話,蘇保羅一黎我幾鍾意佢,但係佢副練就真係怕怕,好彩後來換左人。:eee:
作者: 好爸爸    時間: 10/9/2007 12:58 PM

情況就如上季輝哥一樣
如果唔盡早在季初搶攻博取馬主支持...就會陷入萬劫不復之地

所以而家佢係贏在鬥志好...場場一定同你博
之於佢算唔算係好練馬師...呢點我有保留...

起碼永利好..幸運寶貝....仲有為數不少既好馬都係傷在佢手上...大家又忘記了嗎?
作者: EternitY    時間: 10/9/2007 01:07 PM

QUOTE:
原帖由 好爸爸 於 10/9/2007 12:58 PM 發表
情況就如上季輝哥一樣

起碼永利好.. ...

我都有同感 ... 傷患馬的確很多 ...
但是不可能抹殺一點的是 ... 永利好 ... 幸運寶貝 ... 都係由低班嬴到上去 ... :rrrr:
作者: 自由雨滇行    時間: 10/9/2007 01:18 PM

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 10/9/2007 01:07 PM 發表

我都有同感 ... 傷患馬的確很多 ...
但是不可能抹殺一點的是 ... 永利好 ... 幸運寶貝 ... 都係由低班嬴到上去 ... :rrrr:

好似姚本輝一樣:eee:
作者: 莫問我是誰    時間: 10/9/2007 01:33 PM

琴日4個馬房起孖....

苗生先用一隻老馬同一隻處女馬贏哂2場5班賽,之後仲有2隻舊馬跑第4..部署正路~~

蔡神仙不甘示弱,2隻舊馬贏馬,一隻新馬大腦跑第二,只係大熱門領爵唔見影,有d美中不足~~

李易達都唔錯,一隻傷患馬養返好贏馬,再加一隻不斷進步o既大富之星又再贏,好大機會跑國慶盃,

再進步可能想跑國際賽....仲有隻受阻o既冠先鋒第4...不過見佢都好快用質新馬爭功,舊馬無分利?

沈集成我覺得最死火...至上o岩o岩新馬咁快開鑼日就爭功,只係3歲,又唔係爭分跑打比..咁快用?

另一隻起孖馬,又係上年質新份子勝利鑽石,再加上隻天風跑第4...全都係用質新馬靠質數食人,佢

d舊馬去哂邊???季初的確可以先聲奪人...季尾怕會無以為繼~~:ppp:

另外石哥贏瀟灑王子,威哥贏陽光,兩師徒都同人開齋,部署正路~~

最值得一提,葉生全日跑左5個place,馬房都想打急先鋒~~
作者: 莫問我是誰    時間: 10/9/2007 01:35 PM

QUOTE:
原帖由 好爸爸 於 10/9/2007 12:58 PM 發表
情況就如上季輝哥一樣

起碼永利好.. ...

不過上年輝哥係用飛象過河,金津寶呢d舊馬贏起...沈集成咁快動用新馬....:ppp:
作者: Running    時間: 10/9/2007 01:44 PM     標題: 回復 #7 莫問我是誰 的帖子

聽日係谷草開鑼戰,但睇落入錯行手馬又唔算好強。:ppp:
作者: 李澤楷    時間: 10/9/2007 01:49 PM

最起碼阿shum肯俾機會香港人.

薛順強:gggg:
作者: 莫問我是誰    時間: 10/9/2007 02:02 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 10/9/2007 01:44 PM 發表
聽日係谷草開鑼戰,但睇落入錯行手馬又唔算好強。:ppp:

我估我季初如果要買阿沈d馬...多數向佢d質新馬埋手,佢d舊馬太恐怖啦...都唔知係唔係傷鬼哂,唔敢操~~:ppp:
作者: 莫問我是誰    時間: 10/9/2007 02:03 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 10/9/2007 01:49 PM 發表
最起碼阿shum肯俾機會香港人.

薛順強:gggg:

你估佢地幾時又分手呢~~:yyy:
作者: 李澤楷    時間: 29/10/2007 12:41 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 10/9/2007 02:03 PM 發表

你估佢地幾時又分手呢~~:yyy:

有結果:fff:

個半月就收工:zzz:
作者: 馬俠    時間: 29/10/2007 12:46 PM

琴日已經小強無騎沈集成d馬啦:ooo:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0