標題: 國慶盃日報名表 [打印本頁]

作者: antony_fai    時間: 25/9/2007 01:01 PM     標題: 國慶盃日報名表

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/racing/entry.asp?race_name=THE%20SHA%20TIN%20SPRINT%20TROPHY%20(HANDICAP)&race_class=GROUP-3&rating_range=095%2B&distance=1000&section=1[/iframe]
作者: antony_fai    時間: 25/9/2007 01:02 PM

2班 1800 m
包裝大師:eee:
作者: iamjack    時間: 25/9/2007 01:08 PM

燦惑復出了

:eee:
作者: 少仔    時間: 25/9/2007 01:08 PM

喜皇寶竟然跑1000..仲以為跑1400添.:kkk:

零用錢...:lll:
作者: 自由雨滇行    時間: 25/9/2007 01:12 PM

火焰之星抖足一年終於跑番國慶杯:eee:
作者: 木奇異    時間: 25/9/2007 01:15 PM

零用錢......睇下韋達會唔會搶到返黎騎, 係就死得 :rrr:
色種靚咁快上1600 :lll:
作者: 直布羅山    時間: 25/9/2007 01:18 PM

好聲氣 (G116) 約翰摩亞 133 -  80 -

連鬥...:fff:
作者: 金碧明珠    時間: 25/9/2007 01:19 PM

無敵神駒2場都唔跑:fff:

駿威上1400:gggg:

零用錢呢排好惡...唔信佢開季三連勝:yyy:
作者: 雞仔    時間: 25/9/2007 01:23 PM

大富之星又1000:ddd:
零用錢又出:ddd:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/9/2007 01:25 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 25/9/2007 01:15 PM 發表
零用錢......睇下韋達會唔會搶到返黎騎, 係就死得 :rrr:

零用錢...113磅...點搶呀??:ppp:
作者: gogowin    時間: 25/9/2007 01:26 PM

QUOTE:
原帖由 雞仔 於 25/9/2007 01:23 PM 發表
大富之星又1000:ddd:
零用錢又出:ddd:

呢場短途一千...
對住呢批馬, 大富之星今次應該唔得喇掛...:jjj:
新力升今朝試閘末朝推騎反應一般...一來好耐無出, 二來隻馬傷過唔知跑得番幾多...:xxx:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/9/2007 01:26 PM

告仔坐2望3....開心,威利來兩大張皇牌~~:gggg:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/9/2007 01:27 PM

QUOTE:
原帖由 gogowin 於 25/9/2007 01:26 PM 發表

呢場短途一千...
對住呢批馬, 大富之星今次應該唔得喇掛...:jjj:
新力升今朝試閘末朝推騎反應一般...一來好耐無出, 二來隻馬傷過唔知跑得番幾多...:xxx:

呢場唔係蓮華生輝表演賽咩??:yyy:
作者: 金碧明珠    時間: 25/9/2007 01:28 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 25/9/2007 01:26 PM 發表
告仔坐2望3....開心,威利來兩大張皇牌~~:gggg:

開心已經令我跨季2場失望:sss:
作者: gogowin    時間: 25/9/2007 01:29 PM

國慶盃個場...
步步穩試閘靚絕, 好輕鬆...不過今場負重磅兼配潘頓...打左折扣...
作者: gogowin    時間: 25/9/2007 01:31 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 25/9/2007 01:27 PM 發表

呢場唔係蓮華生輝表演賽咩??:yyy:

計賽績呢隻跑一千未輸過, 兼且每次都贏得好輕鬆...
今場比個考驗佢, 對住一批都幾硬淨o既馬...
作者: 莫問我是誰    時間: 25/9/2007 01:31 PM

最有興趣係寶樹友盈配咩騎師...蝕分蝕磅之下好大機會用見習生~~

比佢贏出左,幾個大師父都無面子~~:yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/9/2007 01:33 PM

QUOTE:
原帖由 金碧明珠 於 25/9/2007 01:28 PM 發表

開心已經令我跨季2場失望:sss:

我未失望...因為o個2場都無買佢~~:yyy:

上場係熱身..今場係真波~~只係唔知用咩人..:bbbb:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/9/2007 01:35 PM

QUOTE:
原帖由 gogowin 於 25/9/2007 01:31 PM 發表

計賽績呢隻跑一千未輸過, 兼且每次都贏得好輕鬆...
今場比個考驗佢, 對住一批都幾硬淨o既馬...

硬淨d馬哂下面...超輕磅馬~~

不過佢自己都好輕磅...應該唔怕o既~~:qqqq:
作者: 阿源    時間: 25/9/2007 01:37 PM

國慶盃果場D馬都幾惡:大摩一對高分馬,仲有零用錢咁輕磅,星運爵士,紙醉金迷,再領風騷同開心都好有實力,真係好均勢.
仲以為爆冷同活力寶蹄會出黎添!
爆冷到底去唔去美國跑,最近都有消息?
作者: willandgrace    時間: 25/9/2007 01:48 PM

QUOTE:
原帖由 阿源 於 25/9/2007 01:37 PM 發表
國慶盃果場D馬都幾惡:大摩一對高分馬,仲有零用錢咁輕磅,星運爵士,紙醉金迷,再領風騷同開心都好有實力,真係好均勢.
仲以為爆冷同活力寶蹄會出黎添!
爆冷到底去唔去美國跑,最近都有消息?

睇過「活力寶蹄」既操練功夫都估到隻馬趕唔切國慶日賽事出黎跑。:ppp: :ooo:
作者: 李澤楷    時間: 25/9/2007 02:10 PM

紅旗飛揚配邊個呢?:fff:
呢場龜要對好多對手:zzz:
大富之星會唔會有10倍呢:fff:
作者: EternitY    時間: 25/9/2007 02:12 PM

沙田短途錦標,有冇人會睇至勇名駒?:ddd:
作者: Running    時間: 25/9/2007 02:13 PM     標題: 回復 #22 李澤楷 的帖子

可以試試楊啟棠:fff: 話晒飛揚全盛時呢個配搭都贏過:fff:
作者: 木奇異    時間: 25/9/2007 02:15 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 25/9/2007 01:25 PM 發表

零用錢...113磅...點搶呀??:ppp:

韋達做到115既 :eee:
作者: 李澤楷    時間: 25/9/2007 02:16 PM

點解寶樹友盈次次都對d咁既對手,咁點樣出頭:fff: :eee:
作者: Running    時間: 25/9/2007 02:16 PM

勝哥養傷,駿威同喜皇寶到底配邊個?:fff:
作者: Running    時間: 25/9/2007 02:17 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 25/9/2007 02:16 PM 發表
點解寶樹友盈次次都對d咁既對手,咁點樣出頭:fff: :eee:

話唔定今次會殺晒:yyy: :zzz:
作者: 木奇異    時間: 25/9/2007 02:19 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 25/9/2007 02:17 PM 發表

話唔定今次會殺晒:yyy: :zzz:

唔信 :jjjj: 隻馬跑到900自動減速 :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 25/9/2007 02:19 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 25/9/2007 02:16 PM 發表
勝哥養傷,駿威同喜皇寶到底配邊個?:fff:

湯仔:fff:
作者: 李澤楷    時間: 25/9/2007 02:20 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 25/9/2007 02:19 PM 發表

唔信 :jjjj: 隻馬跑到900自動減速 :yyy:

if整個薛順強落去會點睇:fff:
不過強仔多數騎燦惑/火焰之星:zzz:
作者: Running    時間: 25/9/2007 02:21 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 25/9/2007 02:19 PM 發表

湯仔:fff:

綠色系有時都用滇仔搏殺,加埋佢同方仔都有交易,話唔定...:fff:
作者: willandgrace    時間: 25/9/2007 02:22 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 25/9/2007 02:15 PM 發表

佢好似要停賽蹯。:fff: :fff:
作者: Running    時間: 25/9/2007 02:22 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 25/9/2007 02:20 PM 發表

if整個薛順強落去會點睇:fff:
不過強仔多數騎燦惑/火焰之星:zzz:

火焰之星或者用滇仔:fff:
作者: kewell    時間: 25/9/2007 02:22 PM

柏寶係咪停賽:yyy:
作者: Running    時間: 25/9/2007 02:23 PM

QUOTE:
原帖由 kewell 於 25/9/2007 02:22 PM 發表
柏寶係咪停賽:yyy:

其實好多人都要停:

冼仔、達少、柏寶

所以佢地三個國慶日唔使玩!:jjjj:
作者: 李澤楷    時間: 25/9/2007 02:24 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 25/9/2007 02:22 PM 發表

火焰之星或者用滇仔:fff:

滇仔騎大富之星啦

話唔定寶樹友盈用潘頓:lll:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/9/2007 02:24 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 25/9/2007 02:15 PM 發表

季初o既韋達而家最輕做117...為左隻零用錢減到115好似無咩可能~~:ppp:

而且志叔可以輕易做115..所以無必要換人~~:gggg:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/9/2007 02:25 PM

達少有無機會申請遲一日先停呀~~:aaaa:
作者: 李澤楷    時間: 25/9/2007 02:27 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 25/9/2007 02:23 PM 發表

其實好多人都要停:

冼仔、達少、柏寶

冼仔無得騎燦惑or步步穏:lll:
作者: kewell    時間: 25/9/2007 02:31 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 25/9/2007 02:23 PM 發表

其實好多人都要停:

冼仔、達少、柏寶

花旗駿雷有救:yyy:
作者: 自由雨滇行    時間: 25/9/2007 02:49 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 25/9/2007 02:21 PM 發表

綠色系有時都用滇仔搏殺,加埋佢同方仔都有交易,話唔定...:fff:

聽日綠色駿達贏既話機會會高好多:gggg:
作者: 自由雨滇行    時間: 25/9/2007 02:52 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 25/9/2007 02:24 PM 發表

滇仔騎大富之星啦

話唔定寶樹友盈用潘頓:lll:

火焰強仔呀
睇操練都知:eee:
作者: 活力寶蹄    時間: 25/9/2007 03:31 PM

龜龜復出...:loveliness:
作者: poiuy    時間: 25/9/2007 03:58 PM

輸左七成
作者: Running    時間: 25/9/2007 04:05 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 25/9/2007 02:27 PM 發表

冼仔無得騎燦惑or步步穏:lll:

步步穩似用潘頓熱身:fff:

白生唔會騎住:fff:
作者: asiadragon    時間: 25/9/2007 04:36 PM

QUOTE:

其實好多人都要停:

冼仔、達少、柏寶

韋達,冼毅力的停賽罰則是押後至十月一日星期一沙田賽事後先執行:fff: :fff:
作者: Running    時間: 25/9/2007 04:48 PM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 25/9/2007 04:36 PM 發表

韋達,冼毅力的停賽罰則是押後至十月一日星期一沙田賽事後先執行:fff: :fff:  

心中有馬先延期:fff:
作者: 帶來吉利    時間: 25/9/2007 05:30 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 25/9/2007 01:15 PM 發表

韋達 過檔 金迷:fff:
作者: Javier    時間: 25/9/2007 06:50 PM

嘉駿寶 VS 宇宙良駒 :fff: :gggg:
作者: 西人堅    時間: 25/9/2007 06:59 PM

QUOTE:

你真係好想佢搶到 wor:rrr:
作者: 木奇異    時間: 25/9/2007 07:15 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 25/9/2007 06:59 PM 發表

你真係好想佢搶到 wor:rrr:

我只係想再睇下佢騎零用錢出醜個樣 :yyy:
作者: 西人堅    時間: 25/9/2007 07:19 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 25/9/2007 07:15 PM 發表

我唔想 wor

仲有, 佢騎輸 十幾蚊 ge 馬我諗會醜 d
作者: raulwong1    時間: 25/9/2007 07:32 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 25/9/2007 07:15 PM 發表

成日都講埋曬d不切實制的假設- -"
首先,韋達果日要停賽,冇得騎
第2,高雅志近幾場騎親佢都贏,唔係冇比過韋達騎,但佢騎就贏唔到- -
第3,113-115,韋達做唔到咁輕~暫時
高雅志同隻馬咁夾,而神仙又冇同志叔嘈,再加上馬主冇換人的意思~
做咩要有比韋達的假設呢?????
作者: 木奇異    時間: 25/9/2007 07:40 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 25/9/2007 07:32 PM 發表

第2,高雅志近幾場騎親佢都贏,唔係冇比過韋達騎,但佢騎就贏唔到- -
高雅志同隻馬咁夾,而神仙又冇同志 ...

我唔該你搞清楚先話人 :kkkk:
"小組判罰韋達停賽(兩個香港賽馬日)直至十月十五日星期一才可再次出賽。此項停賽罰則押後至十月一日星期一沙田賽事後執行"

作者: raulwong1    時間: 25/9/2007 07:41 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 25/9/2007 07:40 PM 發表

我唔該你搞清楚先話人 :kkkk:
"小組判罰韋達停賽(兩個香港賽馬日)直至十月十五日星期一才可再次出賽。此項停賽罰則押後至十月一日星期一沙田賽事後執行"

但你都冇必要係唔係都話零用錢用韋達= ="唔該你= ="
作者: 木奇異    時間: 25/9/2007 07:55 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 25/9/2007 07:41 PM 發表

但你都冇必要係唔係都話零用錢用韋達= ="唔該你= ="

我只係話睇下韋達會唔會搶返黎騎, 我冇講過零用錢一定會用韋達
而且就算我真係講零用錢會用韋達又點? 而家我講野係唔係要你認為有必要我先講得?

作者: 列高力    時間: 25/9/2007 07:57 PM

場三級賽1000好多馬熱身的感覺 :jjjj:
作者: raulwong1    時間: 25/9/2007 08:11 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 25/9/2007 07:55 PM 發表

我只係話睇下韋達會唔會搶返黎騎, 我冇講過零用錢一定會用韋達
而且就算我真係講零用錢會用韋達又點? 而家我講野係唔係要你認為有必要我先講得?

次次睇你講野....講出口d野都好惹火....
一有爭辯的地方,總係應為自己的觀點是對的~
大家只係討論姐,實有唔同的意見同觀點架~
就好似"明星馬"的定義,每個人心目中都有不同的準則
但你說出的話的意思好像認為自己的定義才為真正的明星馬,
人地話工兵係明星馬,你就死都話唔係,ok,你的觀點工兵唔係明星馬...但冇理由仲一路舉出一些不必要的例子向大家說明工兵一定唔係明星馬呢......要大家都認同工兵唔應該成為明星馬~
凡事討論姐....唔使下下串到盡架....
人地唔認同你的觀點姐.....你都唔使一一舉出例子要人地認同同串人地掛....
算啦.....你認為岩的話點講你都係話自己岩.....= =""人就係咁...= ="
如有得罪,請見諒~我只發表內心的意見~

作者: 活力寶蹄    時間: 25/9/2007 08:12 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 25/9/2007 07:32 PM 發表

高雅志同隻馬咁夾,而神仙又冇同志 ...

其實113磅..達少做到...因為上季好利威季內初出到113磅...佢一樣做到...:ddd:
作者: raulwong1    時間: 25/9/2007 08:16 PM

問題係高雅志騎佢3場贏足3場,唔係冇比過韋達騎番喎,但係佢騎就贏唔到= ="
志叔同隻馬咁夾,冇換人的道理吧.....- -
作者: 李澤楷    時間: 25/9/2007 08:19 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 25/9/2007 08:16 PM 發表
問題係高雅志騎佢3場贏足3場,唔係冇比過韋達騎番喎,但係佢騎就贏唔到= ="

到時如果1600米志叔騎番小武士就唔騎佢啦.
如同場有好利威出韋達都唔會騎零用錢:fff:

到時可能又係澳洲佬出場既時候:yyy:
作者: 翼    時間: 25/9/2007 08:21 PM

好利威你睇睇佢操練:sss: :sss: :sss:
作者: 週日寧靜    時間: 25/9/2007 08:21 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 25/9/07 08:19 PM 發表

邊有咁多巧合:fff: :fff: :yyy: :yyy:
作者: 活力寶蹄    時間: 25/9/2007 08:21 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 25/9/2007 08:16 PM 發表

其實達少有一.二次騎...都輸俾d超班馬..例如友誼至上..仲有一次佢跑.黏地唔輸就奇....:ddd:

仲有志叔佢騎個陣上2班跑..達少跑個陣係三班最要重磅..點有得贏...:ppp:
作者: 活力寶蹄    時間: 25/9/2007 08:23 PM

QUOTE:
原帖由 於 25/9/2007 08:21 PM 發表

又9日冇操...:ddd:
作者: raulwong1    時間: 25/9/2007 08:23 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 25/9/2007 08:19 PM 發表

但國慶杯冇小武士= ="
我都想零用錢可以同好利威好場呀~^^
佢令我諗起電子麒麟...last21秒幾....雖然係1400唔係1600~
不過講真,志叔會點揀呢???
小武士同零用錢~~呢場如果零用錢贏左真係唔知啦...贏唔到就應該揀小武士的..
作者: 週日寧靜    時間: 25/9/2007 08:23 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 25/9/07 08:16 PM 發表

況且達少已經操左紙醉金迷兩課..段估佢都唔會騎零用錢:fff: :fff:
作者: raulwong1    時間: 25/9/2007 08:25 PM

QUOTE:
原帖由 活力寶蹄 於 25/9/2007 08:21 PM 發表

其實達少有一.二次騎...都輸俾d超班馬..例如友誼至上..仲有一次佢跑.黏地唔輸就奇....:ddd:

仲有志叔佢騎個陣上2班跑..達少跑個陣係三班最要重磅..點有得贏...:ppp:

岩~你都有你的道理,我認同的,但事實上志叔係贏左3場- -"而韋達冇贏過= ="
比你係馬主,你會點睇??
作者: 李澤楷    時間: 25/9/2007 08:26 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 25/9/2007 08:23 PM 發表

但國慶杯冇小武士= ="
我都想零用錢可以同好利威好場呀~^^
佢令我諗起電子麒麟...last21秒幾....雖然係1400唔係1600~
不過講真,志叔會點揀呢???
小武士同零用錢~~呢場如果零用錢贏左真係唔知啦...贏 ...

咁馬主都會識諗俾高雅志騎:fff:
作者: 木奇異    時間: 25/9/2007 08:48 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 25/9/2007 08:11 PM 發表

次次睇你講野....講出口d野都好惹火....
一有爭辯的地方,總係應為自己的觀點是對的~
大家只係討論姐,實有唔同的意見同觀點架~
就好似"明星馬"的定義,每個人心目中都有不同的準則
但你說出的話的意思好像認為自己的定義才為真正的明星馬,
人地話工兵係明星馬,你就死都話唔係,ok,你的觀點工兵唔係明星馬...但冇理由仲一路舉出一些不必要的例子向大家說明工兵一定唔係明星馬呢......要大家都認同工兵唔應該成為明星馬~
凡事討論姐....唔使下下串到盡架....
人地唔認同你的觀點姐.....你都唔使一一舉出例子要人地認同同串人地掛....
算啦.....你認為岩的話點講你都係話自己岩.....= =""人就係咁...= ="
如有得罪,請見諒~我只發表內心的意見~

莫問兄認為順利贏, 工兵係明星馬, 佢有佢個point
我認為順利贏, 工兵唔係明星馬, 對莫問兄個point唔明白有懷疑, 我講出黎比佢聽聽
正常既討論唔係yes or no answer, 你講既野要有自己既理由去backup, 姐係講"點解", ed唔係串人
如果你試過, 幾個人一組, 討論一件時事新聞, 你唔會只講 "係, e件係壞事" or "唔係, e件係好事" 而又唔講點解掛
經過同莫問兄果次討論, 我了解佢對明星馬的睇法, 係人氣為先. 佢亦都了解, 我對明星馬的睇法, 係實力行先

我同莫問兄從來冇話過對方既睇法一定係錯既
我最多只係話, 莫問兄同明星馬既要求過低
莫問兄都有質疑如勁將軍有實力既馬, 來港冇成就, 係唔係明星馬?

好似楊駿兄貼某某馬, 有時我都有懷疑, 講出黎, 唔通我係串緊佢?

ed根本就係最正常既討論
相反如閣下連韋達幾時停賽都未搞清楚就話人"不切實制", 發現自己搞錯左話錯人仲要講到係我講錯野咁, ed係唔係串?

作者: 旅遊領隊    時間: 25/9/2007 08:54 PM

QUOTE:
原帖由 於 25/9/2007 08:21 PM 發表

隻馬就咁玩完 ..?:fff: :ppp:
作者: raulwong1    時間: 25/9/2007 08:56 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 25/9/2007 08:48 PM 發表

莫問兄認為順利贏, 工兵係明星馬, 佢有佢個point
我認為順利贏, 工兵唔係明星馬, 對莫問兄個point唔明白有懷疑, 我講出黎比佢聽聽
正常既討論唔係yes or no answer, 你講既野要有自己既理由去backup, 姐係 ...

請木兄搞清楚的"不切實制"是指那處~
由志叔開始騎零用錢開始,木兄你薘零用錢出賽都話比韋達,等佢咩飛,等佢輸咁= ="
此又係討論????
算吧啦..連一個大學生都如此說話...也難怪時下的年青人有如此多不當行為= ="
我只係覺得你討論說話的語氣有點重,令人不安........多遍主題也是如此.....= ="
一個普通人睇到你的回覆..真係唔知你係串緊定係討論緊= ="
作者: 木奇異    時間: 25/9/2007 08:57 PM

QUOTE:
原帖由 旅遊領隊 於 25/9/2007 08:54 PM 發表

隻馬就咁玩完 ..?:fff: :ppp:

未必....不過情況唔樂觀 :ppp: 話哂已經6歲, 搞得返都好可能唔會有全盛時期咁勁
作者: 莫問我是誰    時間: 25/9/2007 08:58 PM

都係報名表之麻.....無謂為隻零用錢嘈交羅~~:loveliness:

可能到時零用錢排位前退出呢~~:yyy:

點都好啦...一句講哂..呢場"開心"贏緊..無得輸呀~:gggg: (我d口吻係唔係好似某人呢):yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/9/2007 08:59 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 25/9/2007 08:57 PM 發表

未必....不過情況唔樂觀 :ppp: 話哂已經6歲, 搞得返都好可能唔會有全盛時期咁勁

6歲仲好後生架:uuu:

勝利拍擋10歲都可以贏活力先生呢~~:yyy:
作者: raulwong1    時間: 25/9/2007 09:00 PM

x神:yyy:
作者: raulwong1    時間: 25/9/2007 09:00 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 25/9/2007 08:59 PM 發表

最緊要係用得唔多~
咁我係好利威fans~實信佢仲keep到架~
作者: 木奇異    時間: 25/9/2007 09:05 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 25/9/2007 08:59 PM 發表

每個case都唔同, 我唔否定好利威有好返100%的可能
不過我自己, 悲觀少少
作者: 木奇異    時間: 25/9/2007 09:10 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 25/9/2007 08:58 PM 發表
都係報名表之麻.....無謂為隻零用錢嘈交羅~~:loveliness:

可能到時零用錢排位前退出呢~~:yyy:

點都好啦...一句講哂..呢場"開心"贏緊..無得輸呀~:gggg: (我d口吻係唔係好似某人呢):yyy:

我係天樂身上學識, 唔回應有時係最好解決方法
唔係冇guts, 係再回應黎都唔會有結果, 只會一直筆戰落去....
作者: 莫問我是誰    時間: 25/9/2007 09:10 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 25/9/2007 09:05 PM 發表

每個case都唔同, 我唔否定好利威有好返100%的可能
不過我自己, 悲觀少少

蔡神仙養老馬...愈老愈可愛~~:gggg:

電子麒麟:gggg:
作者: raulwong1    時間: 25/9/2007 09:11 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 25/9/2007 09:10 PM 發表

唔係冇guts, 係再回應黎都唔會有結果, 只會一直筆戰落去....

咁你岩先又係咁應我= =:fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/9/2007 09:12 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 25/9/2007 09:10 PM 發表

討論之麻...最緊要"開心"~~

大家記住"開心"呀////

國慶日大家都要"開心"呀~~:yyy:
作者: raulwong1    時間: 25/9/2007 09:13 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 25/9/2007 09:10 PM 發表

蔡神仙養老馬...愈老愈可愛~~:gggg:

電子麒麟:gggg:

我的愛駒~^^
不過電子麒麟係美國馬....
好利威係紐西蘭馬= ="
作者: 木奇異    時間: 25/9/2007 09:16 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 25/9/2007 09:11 PM 發表

咁你岩先又係咁應我= =:fff:

回應2篇, 覺得都夠哂皮, 再回都冇意思, 咪STOP LOR :rrrr:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/9/2007 09:20 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 25/9/2007 09:13 PM 發表

我的愛駒~^^
不過電子麒麟係美國馬....
好利威係紐西蘭馬= ="

我只知佢地有一個共通點...就係都係"馬":yyy:

咁樣已經足夠~~:gggg:
作者: 好爸爸    時間: 25/9/2007 09:22 PM

木生俾人叫得做長毛...意見一定有時會為較主觀
大家都無必為左咁樣嘈:eee:
作者: raulwong1    時間: 25/9/2007 09:36 PM

討論小不了有時出現d咁既場面~
小魯爾向各位受驚人仕致萬2分歉意~~
感謝各位~^^
作者: 木奇異    時間: 25/9/2007 09:43 PM

QUOTE:
原帖由 好爸爸 於 25/9/2007 09:22 PM 發表
木生俾人叫得做長毛...意見一定有時會為較主觀
大家都無必為左咁樣嘈:eee:

我就係咁ga la, 好唔好真係睇你 .... 有人like有人唔like, 好正常
不過如果我去討論得一件事, 絕對唔會冇point去9up :eee:
你可以認同可以唔認同我d point, 好正常
作者: taxi2003    時間: 25/9/2007 09:46 PM

紅旗飛揚贏硬:abcde: :abcde:
作者: 翼    時間: 25/9/2007 09:46 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 25/9/2007 09:46 PM 發表

:ccc: :ccc: ......5係掛..
作者: 木奇異    時間: 25/9/2007 09:47 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 25/9/2007 09:46 PM 發表

唔信 :jjjj:
作者: taxi2003    時間: 25/9/2007 09:48 PM

QUOTE:
原帖由 於 25/9/2007 09:46 PM 發表

:ccc: :ccc: ......5係掛..

應節AR.....:gggg: :gggg:
同埋1000又好過1200.....加上已熱身:tttt: :tttt:
作者: 李澤楷    時間: 25/9/2007 09:50 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 25/9/2007 09:48 PM 發表

同埋1000又好過1200.....加上已熱身:tttt: :tttt:

佢會用邊個呢:fff:
用梁明偉夠唔夠膽車佢$10:jjjj:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/9/2007 09:54 PM

QUOTE:

玩野咩....巫師走去騎蓮華,隻紅旗先至來贏,:yyy: 想剃邊個眼眉呀~~:yyy:
作者: 翼    時間: 25/9/2007 09:54 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 25/9/2007 09:48 PM 發表

上年我都覺得佢應節o米輸左:ddd:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/9/2007 10:01 PM

QUOTE:
原帖由 於 25/9/2007 09:54 PM 發表

其實有咩應節呀....紅旗日日到處都響到飛揚架啦...你去到邊都見到紅旗架啦,走去沙灘都見到呢:yyy:

真係應節..要威揚至叫威麻~~:iiii:
作者: taxi2003    時間: 25/9/2007 10:01 PM

QUOTE:
原帖由 於 25/9/2007 09:54 PM 發表

再睇睇....
燦惑133,步步勇玩下手已經冇哂角逐興趣
新力升......休出睇跑番幾多了
蓮華生輝......可以排除上年果場全輸列高力嗎??未WOR....
下面果批,得一隻可睇,又係李生既馬....大富之星

紅旗o係度秤一定係頭3選之內
另一隻必拼既係電光火力:lll: :lll:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/9/2007 10:02 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 25/9/2007 10:01 PM 發表

再睇睇....
燦惑133,步步勇玩下手已經冇哂角逐興趣
新力升......休出睇跑番幾多了
蓮華生輝......可以排除上年果場全輸列高力嗎??未WOR....
下面果批,得一隻可睇,又係李生既馬....大富之星

紅旗o係 ...

唔好睇少黑仔寶樹友盈~~:uuu:
作者: taxi2003    時間: 25/9/2007 10:03 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 25/9/2007 10:02 PM 發表

第2隻至勇名駒,全無纏鬥力:rrr: :rrr:

上次後已列入黑名單
作者: raulwong1    時間: 25/9/2007 10:04 PM

電光火力我信~1000之外..佢冇出路了
作者: 莫問我是誰    時間: 25/9/2007 10:04 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 25/9/2007 10:03 PM 發表

第2隻至勇名駒,全無纏鬥力:rrr: :rrr:

上次後已列入黑名單

仲要比多次機會...可能呢隻係見習生馬呢...大師父騎唔得~~:yyy:
作者: 木奇異    時間: 25/9/2007 10:05 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 25/9/2007 10:02 PM 發表

e隻去到900一定自動減速, 幾乎可以話邊個騎都一樣:yyy:
作者: taxi2003    時間: 25/9/2007 10:06 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 25/9/2007 10:04 PM 發表

仲要比多次機會...可能呢隻係見習生馬呢...大師父騎唔得~~:yyy:

韋達,boss,杜杜....
3個唔同style既大師父騎都係鬥輸
尤其上場發力位已一絕,但大富之星一lur就fb過番佢
好難再比機會佢了.....
作者: 莫問我是誰    時間: 25/9/2007 10:12 PM

基本上呢場係跑負磅...120磅以上o個d已經好蝕....相信只係120磅之下d馬鬥~~

而大富之星上次贏左寶樹...唔好唔記得佢唔係正宗1000米馬...新鮮感無左未必可以再贏返隻

寶樹......而呢場只要隻蓮華同寶樹跑返上年串q個水準....根本呢場無咩馬追到呢2隻輕磅馬~:gggg:

負磅優勢好重要架.....如果唔係當年丹山王點贏靚蝦王呢?:gggg:
作者: taxi2003    時間: 25/9/2007 10:13 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 25/9/2007 10:12 PM 發表
基本上呢場係跑負磅...120磅以上o個d已經好蝕....相信只係120磅之下d馬鬥~~

而大富之星上次贏左寶樹...唔好唔記得佢唔係正宗1000米馬...新鮮感無左未必可以再贏返隻

寶樹......而呢場只要隻蓮華同寶樹跑返 ...

步步勇只122,紅旗只係120.....最低113,其實差不遠:fff: :fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/9/2007 10:17 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 25/9/2007 10:13 PM 發表

步步勇只122,紅旗只係120.....最低113,其實差不遠:fff: :fff:

如果用偉仔...咪可以108磅羅:yyy:

122-108已經係14磅距離....一場馬,2隻馬差10磅或以上已經相差好遠呢~~

所以我好喜歡留意一d超輕磅馬~~好似之前隻鄉村傳奇108磅跑第3呢~~:fff:
作者: 好爸爸    時間: 25/9/2007 10:21 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 25/9/2007 10:12 PM 發表

寶樹......而呢場只要隻蓮華同寶樹跑返 ...

大富之星跑過一次一千米即勝...無咩証明話佢唔岩一千
而且呢隻馬超忠心...孭107輕磅唔好睇少

相反寶樹幾次大好形勢都贏唔到...欠運加上鬥心應該有d問題:hhh:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/9/2007 10:23 PM

QUOTE:
原帖由 好爸爸 於 25/9/2007 10:21 PM 發表

大富之星跑過一次一千米即勝...無咩証明話佢唔岩一千
而且呢隻馬超忠心...孭107輕磅唔好睇少

相反寶樹幾次大好形勢都贏唔到...欠運加上鬥心應該有d問題:hhh:

o岩架...所以我都係估佢無新鮮感~~

話唔定..佢係第2隻新力升都唔奇架~~:yyy:

不過我對左Centaine呢個血系咁耐...都好少見到佢地可以一直跑咁短..有少少擔心~~:llll:
作者: 好爸爸    時間: 25/9/2007 10:26 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 25/9/2007 10:23 PM 發表

o岩架...所以我都係估佢無新鮮感~~

話唔定..佢係第2隻新力升都唔奇架~~:yyy:

不過我對左Centaine呢個血系咁耐...都好少見到佢地可以一直跑咁短..有少少擔心~~:llll:

我相信練馬師咁做一定有原因

上場大富之星有1400唔報報1000...一睇就知有野:lll:
作者: nowitzki41    時間: 25/9/2007 10:53 PM

銀太陽1000唔係好得,長d好d..
作者: 世紀巨星    時間: 27/9/2007 02:18 PM

呢場講級數梗係燦惑~ 佢從來都無懼重磅~
講質新就蓮華生輝~ 一千米佢未輸過~
另外大富之星狀態仲好過上次~ 不過級數就未証明過~
作者: 神鷹    時間: 27/9/2007 03:16 PM

國慶盃賽事 問誰領風騷:fff:
勝利飛駒同零用錢 千四固然實力強橫 但我仍然睇好洗少爺騎的再領風騷:loveliness:
短途錦標其實算係亂局 咁多隻都有返咁上下 除非蓮華生輝個態同上季贏1000個時一樣 :gggg:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0