標題: 騎師杜鵬志上訴 [打印本頁]

作者: jintinc    時間: 3/10/2007 06:42 PM     標題: 騎師杜鵬志上訴

騎師杜鵬志已就競賽董事小組於二○○七年十月二日裁定其違反賽事規例第99(2)及(3)條,判處其停賽至二○○七年十一月十五日始可恢復出賽的罰則,提交擬上訴通知。
董事局現根據賽事規例第23(5)條,暫緩執行該項罰則,直至上訴聆訊有了結果為止。然而,騎師杜鵬志並無就二○○七年九月二十六日因不小心策騎而被判處停賽的罰則提出上訴,因此他仍須於二○○七年十月十七日及十月二十一日兩個賽馬日停賽。

唔通佢想放棄國際賽騎凌雨:fff: :fff:
作者: 帶來吉利    時間: 3/10/2007 06:46 PM

合理怕咩 告到底:lll:

馬會 都要同大户交代:zzz:
全程包尾 返來輸小小:zzzz:
作者: 自由雨滇行    時間: 3/10/2007 07:00 PM

如果失敗既話除左國際賽無佢份仲要停多2日......
作者: 活力寶蹄    時間: 3/10/2007 07:02 PM

咁大獲..小心令凌雨都冇得騎...:ccc:
作者: 幸運之寶    時間: 3/10/2007 08:46 PM

如果上訴失敗咪停多2日,依家唔上訴同期執行
作者: 智弱網民    時間: 3/10/2007 09:45 PM

如果真係無犯咪上訴囉, 唔上訴咪代表自己有做過? 仲邊有人找你騎馬呀:funk:
作者: 長毛    時間: 3/10/2007 09:52 PM

凌雨 will withdrawn if 杜鵬志 lost上訴 ...
horse owner have this idea already ...
作者: asiadragon    時間: 3/10/2007 09:53 PM

杜鵬志都係博吓.........:ppp:
作者: 智弱網民    時間: 3/10/2007 10:01 PM     標題: 回復 #7 長毛 的帖子

真係咁忠心定係想俾壓力馬會lei?:aaaaa:
作者: 長毛    時間: 3/10/2007 10:25 PM

QUOTE:
原帖由 智弱網民 於 3/10/2007 10:01 PM 發表
真係咁忠心定係想俾壓力馬會lei?:aaaaa:

dont know ..
but this owner is very royal to jockey ...
作者: 智弱網民    時間: 3/10/2007 10:52 PM

really?

不過我聽過一d故仔, 對依個馬主有dd偏見
作者: 春田花花幼稚園    時間: 3/10/2007 10:55 PM

QUOTE:
原帖由 智弱網民 於 3/10/2007 10:52 PM 發表
really?

依個馬主,算吧啦:abcde:
作者: 週日寧靜    時間: 3/10/2007 10:56 PM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 3/10/07 09:53 PM 發表
杜鵬志都係博吓.........:ppp:

有幾可會成功??:fff: :fff: :ppp:
作者: 智弱網民    時間: 3/10/2007 11:02 PM

QUOTE:
原帖由 春田花花幼稚園 於 3/10/2007 10:55 PM 發表

依個馬主,算吧啦:abcde:

只可以話, 佢公關工作做得幾好, 同傳媒關係唔錯囉:abcde:
作者: 金碧明珠    時間: 3/10/2007 11:05 PM

我覺得無咩問題

玩game都知    跟到個靚位反而會輸

佢又唔係留到甩晒    甩少少跟清楚形勢再跑   無問題:ccccc:

上訴吧:rrrr:
作者: raulwong1    時間: 3/10/2007 11:06 PM

QUOTE:
原帖由 智弱網民 於 3/10/2007 10:52 PM 發表
really?

咩故仔呀?可以講黎聽聽呀????:loveliness:
作者: 雞仔    時間: 3/10/2007 11:07 PM

如果呢隻係老牛會唔會比人罰:ddd:
作者: 智弱網民    時間: 3/10/2007 11:13 PM     標題: 回復 #16 raulwong1 的帖子

詳細唔講喇, 不過鏡頭前同鏡頭後係兩個人咁囉:aaaaa:
作者: 神鷹    時間: 3/10/2007 11:33 PM

QUOTE:
原帖由 智弱網民 於 3/10/2007 11:13 PM 發表
詳細唔講喇, 不過鏡頭前同鏡頭後係兩個人咁囉:aaaaa:

大把馬主都係咁架啦:fff:
無咩出奇 得個王永強敢作敢為
作者: Running    時間: 3/10/2007 11:38 PM     標題: 回復 #15 金碧明珠 的帖子

o個o的事後話罰得好o既膠人,原來係買晒俊利好o的WP,之後卻話罰得好!:rrr:

乜o野人o黎架?輸o左就唔認數?:ccc:

我都同意你個講法,除o左直路上個跑法(即係停兩日o個單)一定要罰外,其餘時間鵬鵬都冇乜點做錯。

加埋,競賽小組個所謂「指控」,可以話係幾唔合理!

我支持佢上訴!
作者: 長毛    時間: 4/10/2007 12:05 AM

QUOTE:
really?

I know which story ...
and a story related to a horse tim ....
作者: 木奇異    時間: 4/10/2007 07:26 AM

冇理由因為一隻凌雨而默認e件事
而且馬圈好講誠信, 你默認e件事, 以後你想發圍就難

支持佢上訴 :loveliness:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0