標題: 「高點」有力爭取三連捷。 [打印本頁]

作者: Sweety    時間: 19/10/2007 05:31 AM     標題: 「高點」有力爭取三連捷。

沈集成與薛順強這對孖寶今季可算擦出火花,倉主五場頭馬當中有四場由騎者建功,

而曾經由薛順強經手的「至上」及「高點」周日再度上場,練者當然希望可繼續交出成績,

「高點」是兩駒中較睇好的一駒,他認為再戰贏馬路程千二米,有力爭取三連捷。

沈集成今季喜部署勝出馬接連拚搏,周日田草十場賽事,成哥的四匹上陣馬當中,

「至上」和「高點」均是當銳分子,看來又有機會連場交出好成績。

列陣第六場的「至上」上仗被捧成大熱門,但出閘稍慢後未能及時收復失地,最終僅得第八名。練者表示:

「始終『至上』只是匹三歲馬,尚有大幅度進步空間,所以我對於牠剛戰的演出,並不感到太過失望。

此馬陣上不時有畏群毛病,故此我吩咐騎者出閘後稍留,待入直路後才一鼓作氣發力衝刺,可惜當日場地受天雨影響,

對後上馬十分不利,才導致後上不及。相信累積一次經驗後,牠已可適應千四米的步速,今趟可望重振聲威。」

「高點」踏入四歲大熟大勇,三扒兩撥已取得連捷,周日再接再厲,有力成為今季首匹三捷馬。

沈集成分析此駒機會時說:

「『高點』近兩仗碰上快步速一樣可以貫注到底贏馬,表現的確愈來愈進步。

牠的評分已增添不少,看來集中於首本的千二米出擊較為上算,今仗有『齊歌頌』在前領放,估計可跟在好位伺機發難。」

「高點」今季兩出兩捷,進步幅度驚人。
作者: 馬俠    時間: 19/10/2007 10:04 AM

對呢2隻馬....好有信心:loveliness:
作者: 阿源    時間: 19/10/2007 10:22 AM

應該又係1.?賠
作者: tomli8880508    時間: 19/10/2007 11:05 AM

放血成來來去去都係高點至上高點至上
成個馬房好似得兩隻馬咁:ppp:
作者: taxi2003    時間: 19/10/2007 01:05 PM

太心急了:ooo: :ooo:
作者: raulwong1    時間: 19/10/2007 01:08 PM

至上仲未贏得~佢果場d對手都幾強,上場贏唔到...咁場再強左...咪仲難贏:eee:
高點就好有機贏~同場對手冇話邊隻特別勁...係隻合力齊心有dd機...
但以高點上2場個走勢...對住呢班對手好難贏唔到架喎....除非真係嫌短..~~
作者: Running    時間: 19/10/2007 01:10 PM

QUOTE:
原帖由 tomli8880508 於 19/10/2007 11:05 AM 發表
放血成來來去去都係高點至上高點至上
成個馬房好似得兩隻馬咁:ppp:

基本上呢兩隻都係佢今季招牌作,o的人好難唔拎出o黎講。:ppp:

問題係佢馬房其他馬都未點郁過,呢o下先至麻煩。
作者: timothyhin    時間: 19/10/2007 01:13 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 19/10/2007 01:10 PM 發表

基本上呢兩隻都係佢今季招牌作,o的人好難唔拎出o黎講。:ppp:

問題係佢馬房其他馬都未點郁過,呢o下先至麻煩。

連勝利鑽石都出埋事:ppp: :ppp:
唔靠果兩隻唔通靠紅酒甜心:ggg:
作者: Running    時間: 19/10/2007 01:15 PM

QUOTE:
原帖由 timothyhin 於 19/10/2007 01:13 PM 發表

連勝利鑽石都出埋事:ppp: :ppp:
唔靠果兩隻唔通靠紅酒甜心:ggg:

歲歲歡騰都打柴:ppp:

其實沈生到而家為止,出o黎出去都係個堆馬,其他馬唔係進度未得就係老弱傷殘,有戰鬥力o既簡直唔多。

對比上季,佢今季形勢更嚴峻。
作者: 賭性不改    時間: 19/10/2007 01:16 PM

隻馬未必耐拼,為爭取成績,
趁馬勇用盡亦無可厚非~:mmm:
作者: raulwong1    時間: 19/10/2007 01:17 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 19/10/2007 01:15 PM 發表

歲歲歡騰都打柴:ppp:

其實沈生到而家為止,出o黎出去都係個堆馬,其他馬唔係進度未得就係老弱傷殘,有戰鬥力o既簡直唔多。

對比上季,佢今季形勢更嚴峻。

到下半季,呢2隻都博散埋,佢真係~:fff:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0