標題: 國際賽早說 [打印本頁]

作者: Beckimike2    時間: 21/10/2007 07:48 PM     標題: 國際賽早說

先做forecast::mmm:

1200m: 騏綵, 蓮華生輝, 無敵神駒, 喜皇寶

仲要睇多場表現:
陽光, 燦惑, 零用錢

1600m: 好利威 ,好爸爸, 星運爵士, 牛精福星

仲要睇多場表現: 紙醉金迷, 活力寶蹄, 飛馬王子,步步穩
作者: 活力寶蹄    時間: 21/10/2007 07:50 PM

1600m...好利威出到出到都係一個問題..:ppp:
作者: raulwong1    時間: 21/10/2007 07:51 PM

好利威唔會跑架啦~岩岩先開操~!零用錢跑一哩多....1200應該唔會跑~
睇完今日場沙田錦標..我覺得香港一哩馬後繼無馬了.....
好利威就傷左....你睇隻牛咁都衝到上黎...你唔好話佢有進步呀...
只係對住呢班咁水既對手,同輕磅...所以可以追得咁好.....
唉...好利威快d番黎打救香港一哩馬啦....~
作者: iamjack    時間: 21/10/2007 07:53 PM

牛精可以考慮 1600 / 2000

:loveliness:
作者: 週日寧靜    時間: 21/10/2007 08:05 PM

QUOTE:
原帖由 iamjack 於 21/10/07 07:53 PM 發表
牛精可以考慮 1600 / 2000

:loveliness:

今日見到佢跑得番第5..好意外:lll:

國際賽有望:yyy: :yyy: :yyy:
作者: Beckimike2    時間: 21/10/2007 08:07 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 21/10/2007 07:51 PM 發表
好利威唔會跑洶@哩多....1200應該唔會跑~
睇完今日場沙田錦標..我覺得香港一哩馬後繼無馬了.....
好利威就傷左....你睇隻牛咁都衝到上黎...你唔好話佢有進步呀...
只係對住呢班咁水既對手,同輕磅...所以可以 ...

[url=viewthread.php?tid=52763&extra=page%3D1]飛馬王子誓保不敗。[/url]
作者: ayaya9992003    時間: 21/10/2007 08:22 PM

飛馬王子應該跑唔到國際賽了

軟顎移位
作者: 阿源    時間: 21/10/2007 08:25 PM

好彩牛牛跑第五,差D有人要切:ppp:
作者: iamjack    時間: 21/10/2007 08:27 PM

QUOTE:
原帖由 週日寧靜 於 21/10/2007 08:05 PM 發表

今日見到佢跑得番第5..好意外:lll:

國際賽有望:yyy: :yyy: :yyy:

臨尾200左右先望空到 :sss:

如果可以早望空一點 , 三甲有望 :www:
作者: 雞仔    時間: 21/10/2007 08:29 PM

應該會係一哩錦標香港代表:

紙醉金迷
好爸爸
勝利飛駒
牛精福星
星運爵士

有可能係一哩錦標香港代表:

步步穩
俊歡騰
零用錢

再領風騷
活力寶蹄
勁闖

應該會係短途錦標香港代表:

騏綵
蓮華生輝
無敵神駒
喜皇寶
陽光
寶樹友盈

有可能係短途錦標香港代表:

紅旗飛揚
燦惑
步步勇
新力升
作者: 雞仔    時間: 21/10/2007 08:34 PM

QUOTE:
原帖由 Beckimike2 於 21/10/2007 07:48 PM 發表
先做forecast::mmm:

1200m: 騏綵, 蓮華生輝, 無敵神駒, 喜皇寶

仲要睇多場表現:  陽光, 燦惑, 零用錢

1600m: 好利威 ,好爸爸, 星運爵士, 牛精福星

仲要睇多場表現: 紙醉金迷, 活力寶蹄, 飛馬王 ...

紙醉金迷唔跑一哩錦標預賽到好大機會入:ddddd:
作者: kewell    時間: 21/10/2007 08:44 PM

QUOTE:
原帖由 雞仔 於 21/10/2007 08:29 PM 發表
應該會係一哩錦標香港代表:

紙醉金迷
好爸爸
勝利飛駒
牛精福星
星運爵士

有可能係一哩錦標香港代表:

步步穩
俊歡騰
零用錢
再領風騷
活力寶蹄
勁闖

應該會係短途錦標香港代表:

騏綵 ...

寶樹友盈!?:yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 21/10/2007 08:46 PM

我只係知國際賽1200今年港隊好大機會包3甲,甚至只有港隊玩~~

蓮華,無敵,騏綵熱身賽全部跑得對辦....加上澳洲馬病毒事件未必有好馬來~~

而家只係估邊隻港馬可以奪冠呢??:loveliness:
作者: 莫問我是誰    時間: 21/10/2007 08:48 PM

1600米,紙醉贏左今日場沙田錦標已經羅左入場卷啦~~

其他席位要看預賽,同埋計埋上年d賽績~~

如果好利威係都要跑,就算無跑預賽都一定入選~~:loveliness:

仲有好爸爸,勝利飛駒,星運爵士都如無意外入硬選~~3隻都係上年安田代表馬~~

作者: iamjack    時間: 21/10/2007 08:59 PM

QUOTE:
原帖由 kewell 於 21/10/2007 08:44 PM 發表

寶樹友盈!?:yyy:

隻馬位置奇準 , 有機會用預賽拎入場卷 :fff:
作者: iceson    時間: 21/10/2007 09:12 PM

QUOTE:
原帖由 iamjack 於 21/10/2007 08:59 PM 發表

隻馬位置奇準 , 有機會用預賽拎入場卷 :fff:

呢隻馬千二米略長... 跑預賽最多坐44,55名
作者: 翼    時間: 21/10/2007 09:16 PM

B+2 今次5作得準,今次跑得好,下次可能冇影..跑得差下次有權變身:lll:

步步穩:lll: 下次換人有權大變身
作者: tomli8880508    時間: 21/10/2007 09:22 PM

近年1200,1600的香港馬有7-9隻
2000就真係得4隻
2400就得1-2隻

特別一提今年澳日的馬可否來香港都成問題...所以會有好多香港馬跑國際賽
作者: 莫問我是誰    時間: 21/10/2007 09:30 PM

QUOTE:
原帖由 tomli8880508 於 21/10/2007 09:22 PM 發表
近年1200,1600的香港馬有7-9隻
2000就真係得4隻
2400就得1-2隻

特別一提今年澳日的馬可否來香港都成問題...所以會有好多香港馬跑國際賽

今年1200一定玩哂架啦...可能前面6,7名都係香港馬~~:yyy:

反而1600米好似無上年咁強~~唔知油王會唔會改變主意...將威滿蹄報返1600呢??

威滿蹄跑2000我唔多信喎~~:ppp:
作者: tomli8880508    時間: 21/10/2007 09:42 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/10/2007 09:30 PM 發表

今年1200一定玩哂架啦...可能前面6,7名都係香港馬~~:yyy:

反而1600米好似無上年咁強~~唔知油王會唔會改變主意...將威滿蹄報返1600呢??

威滿蹄跑2000我唔多信喎~~:ppp:

我個人認為...1200同1600都有好多香港馬跑
1200會贏,但1600可能成堆馬都唔夠外國馬跑
作者: 李澤楷    時間: 21/10/2007 09:50 PM

QUOTE:
原帖由 tomli8880508 於 21/10/2007 09:42 PM 發表

呢幾年都係:gggg:

1600米睇下外隊馬派咩馬來..
作者: 莫問我是誰    時間: 21/10/2007 09:57 PM

QUOTE:
原帖由 tomli8880508 於 21/10/2007 09:42 PM 發表

我咁睇啦...12月仲有邊個地區仲有好fit o既一哩馬,而又會派來香港呢??

上年意大利隻威滿蹄就係以香港國際賽為目標而來香港~~

仲有日本仔一向又會來香港搵食,但係今年病毒事件之後有多少影響,會唔會來到也成問題~~

前姆年油王派隻2級頂馬防火線又已經夠食啦~

除左以上呢d勢力...諗唔到仲有邊d地方仲會派勁馬來香港,香港主隊應該都可以做到坐位望贏啦~~:gggg:
作者: 李澤楷    時間: 21/10/2007 10:01 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/10/2007 09:57 PM 發表

我咁睇啦...12月仲有邊個地區仲有好fit o既一哩馬,而又會派來香港呢??

上年意大利隻威滿蹄就係以香港國際賽為目標而來香港~~

仲有日本仔一向又會來香港搵食,但係今年病毒事件之後有多少影響,會唔會 ...

美國:fff: .
不過佢果D所謂G1馬真係....:jjjj:
作者: 莫問我是誰    時間: 21/10/2007 10:04 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/10/2007 10:01 PM 發表

美國:fff: .
不過佢果D所謂G1馬真係....:jjjj:

美國馬好麻煩架...針藥問題~~

響o個邊用得o既藥,呢邊唔用得,可能隻馬跑唔返o個邊水準~~

美國馬到而家我只係記得一隻魔力,一隻高大積~~

始終泥地主流,隻長青樹"錫人"可以跑到而家都仲聽到佢個名~~:ppp: 唔知退左役未呢?
作者: Beckimike2    時間: 4/11/2007 09:23 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/10/2007 10:04 PM 發表

美國馬好麻煩架...針藥問題~~

響o個邊用得o既藥,呢邊唔用得,可能隻馬跑唔返o個邊水準~~

美國馬到而家我只係記得一隻魔力,一隻高大積~~

始終泥地主流,隻長青樹"錫人"可以跑到而家都仲 ...

美國好馬唔泥,想睇美國好手就更加冇可能.:xxx:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0